Detalii pasageri
Cauta
Cauta
Cauta

Asistenta online

Turism
Bilete avion
Bilete autocar

Statiuni Balneare

Statiuni Balneare


Proprietatile curative ale apelor termale sunt cunoscute inca din antichitate, cultul balnear fiind introdus de catre romani in primul secol, cand imparatul Traian a fondat cea mai cunoscuta Statiune din Romania - Baile Herculane (102 d.Ch).


Prima statiune balneara din lume a fost insa creata in anul 600 i.Hr in Persia Antica, de catre Imparatul Phraortes. Un secol mai tarziu, grecii se bucurau de cura cu ape fierbinti si aburi, insa romanii au fost cei care au dezvolatat cultul apelor termale prin crearea facilitatilor de lux – locuri speciale de imbaiat construite deasupra izvoarelor termale. Actionand ca si centre sociale, aceste locuri special amenajate au dus la dezvoltarea oraselor, denumirea de “Bai” fiind astfel conturata.


De-a lungul secolelor, apele minerale si apele termale au fost periodic uitate si redescoperite, orasele construite in jurul acestora pierzand sau castigand popularitate in functie de teoriile medicale aparute. In Marea Britanie, maximul popularitaii a fost atins in timpul epocii Victoriene si a celei Georgiene. In Europa se regasesc astazi o serie de Orase Bai, devenite un adevarat magnet pentru turisti, atat datorita descoperirilor in ceea ce priveste tratamentele balneoclimaterice, cat si datorita aerului elegant pe care cladirile din secolul 18 -19 il redau.


Romania este o tara bogata in izvoare minerale si termale – peste o treime din izvoarele din Europa aflandu-se in tara noastra. Turismul curativ sau turismul termal a castigat popularitate si a dus la dezvoltarea statiunilor balneare romanesti, care ofera centre de tratament cu o gama larga de facilitati precum:

  • instalatii pentru bai la cada

  • instalatii pentru tratamente cu namol si parafina

  • bazine cu ape minerale si termale – in aer liber sau acoperite

  • sali de gimnastica medicala

  • sali speciale pentru masaj medical

  • camere de masaj prin hidroterapie, electroterapie

  • bazine pentru kinetoterapie

  • sauna.

Actiunea apelor minerale este complexa, acestea avand efecte curative atat la nivel fizic: afectiuni cardiovasculare, probleme dermatologice, neurologice, inflamatorii, reumatice, tratarea anemiilor, problemelor de digestie – cat si psihic – conform descoperirilor cercetatorilor belgieni, cea mai buna metoda pentru tratarea starilor anxios-depresive este tratamentul cu ajutorul apelor termale.

Produse recomandate din Statiuni Balneare:

Hotel Bradet Sovata

Romania - Hotel Bradet

Sovata
Situat la 150 m de lacul Ursu , hotelul Brădet în formă cilindrică oferă o panoramă pitorească . detalii

Romania - Hotel Danubius Sovata

Sovata
Hotelul este situat în una dintre cele mai renumite statiuni din Transilvania, amplasat la o distanta de 150 m de Lacul Ursu. detalii
Hotel Faget Sovata

Romania - Hotel Faget

Sovata
SOVATA, statiune montana unica in Europa prin Lacul salin helioterm Ursu si prin calitatile balneoclimaterice pe care le ofera turistilor detalii
Cazare Romania | Hotel International - Baile Felix

Romania - Hotel International

Baile Felix
Hotelul este complet renovat si modernizat in 2007. detalii

Abonare newsletter

Te poti dezabona oricand