10 lucruri de care nu știai că ai nevoie atunci când mergi la plajă

Soare, apă și nisip sunt lucrurile de care te bucuri atunci când mergi la plajă. Tot aceste elemente pot fi și dușmanii tăi dacă mergi la plajă nepregătit. Stai liniștit, nu este nevoie să-ți faci bagajele dacă vrei să stai câteva ore la soare, dar este indicat să iei cu tine o sacoșă, care să conțină câteva lucruri utile, mai ales dacă vin și copiii cu tine.

 

 
O altă abordare a protecției solare

 

Primul și cel mai important element față de care trebuie să te protejezi la plajă este soarele. Există o sumedenie de creme pentru protecție solară, care funcționează destul de bine. Dacă, însă, călătorești în străinătate, s-ar putea ca la aeroport să trebuiască să renunți la recipientul cu cremă. O alternativă mai bună sunt șervețelele umede. Există astfel de produse care au factor de protecție solară 30 și care sunt îmbibate și cu substanțe care protejează de mușcăturile țânțarilor și a altor insecte.

 

 
Relaxează-te pe o parașută... la propriu

 

Ce faci dacă nu ai șezlong la dispoziție? Ai nevoie să iei cu tine o pătură, un cearșaf sau un prosop. Cu toții știm că în câteva minute vei avea nisip pe pătură, iar cearșaful nu va sta perfect întins.  Din fericire, există o nouă generație de pături, special fabricate pentru a fi folosite la plajă. Sunt confecționate din mătase de parașută, care are proprietăți speciale: se usucă foarte repede, nisipul alunecă de pe ea și se menține răcoroasă la atingere, chiar dacă este ținută în soare. Mai mult, această pătură are buzunare la margine, care pot fi umplute cu nisip, pentru a fi sigur că stă întinsă.

 

 
Ai grijă de bunurile de valoare la plajă

 

Există multe modalități de a păstra bunurile de valoare în siguranță atunci când mergi la plajă. Cea mai simplă soluție ar fi să le lași acasă, dar cum asta este imposibil, oamenii preferă să-și ascundă telefonul, banii și cheile în pantofi, în scutece sau să le înfășoare într-un prosop. Ba mai mult, pentru câteva sute de lei poți achiziționa mini-seifuri, care se atașează de șezlongul pe care te-ai întins.

 

O soluție mai simplă ar fi să desfaci capacul unei sticle goale de loțiune pentru plajă, să o cureți, iar în interior să-ți depozitezi telefonul, cheile sau banii. Și mai simplu este să introduci bunurile de valoare într-o pungă de plastic care se închide ermetic, pe care să o pui sub pătură.

 

 
Un fluier pentru copii

 

Nu ridicați din sprâncene. Un fluier cu un sunet strident, pe care copiii tăi să-l recunoască în multitudinea de zgomote de pe plajă, îți poate asigura liniștea atunci când îi scapi din privire pe cei mici.

 

 
Și telefonul are nevoie de protecție

 

În eventualitatea în care nu ai un telefon subacvatic, cu o carcasă și un ecran anti-zgârieturi, vei avea nevoie să-ți protejezi smartphone-ul. Dincolo de husele sofisticate sau protecțiile care se aplică la exteriorul telefonului, o soluție la îndemână este o pungă care se închide ermetic. Îți poți ține acolo telefonul cât ești la plajă.

 

 
Aloe vera de la frigider

 

Chiar dacă sunteți sau nu împreună cu copiii pe plajă este bine să aveți la voi o trusă de prim-ajutor. Nu ați vrea ca din cauza unei zgârieturi să trebuiască să vă întrerupeți ziua de relaxare la soare. Un element care nu ar trebui să vă lipsească din trusă este o cutie de cremă cu aloe vera, pe care să o scoateți din frigider chiar înainte să plecați de acasă. Acest produs vă va alina durerea produsă de arsurile solare sau înțepăturile insectelor.

 

 
Jucării biodegradabile

 

Este foarte probabil ca după o singură ieșire la plajă, setul de jucării să fie descompletat, deoarece lopățica sau găletuța au rămas îngropate în castelul de nisip. Plasticul din care sunt fabricate aceste jucării are nevoie de până la 500 ani pentru a se descompune. Există și jucării pentru plajă biodegradabile. Materialul din care sunt produse se va descompune în maximum 2 ani dacă sunt scufundate în apă sau îngropate în sol.

 

 
Cărți de joc profesionale

 

Nu ai nevoie de un pachet de cărți de joc profesionale pentru a face impresie în fața prietenilor. Utilitatea unor astfel de cărți de joc este dată de faptul că au un strat protector din plastic. Astfel și dacă se udă sau se murdăresc cu nisip, vor fi ușor de curățat și vor putea fi refolosite și vara viitoare.

 

 
Umbrela cort

 

Nu aveți nevoie de umbrela cort pentru a sta peste noapte la plajă. Aveți nevoie de acest produs deoarece, spre deosebire o umbrelă obișnuită de plajă, umbrela cort are elemente detașabile, care vă pot oferi un plus de umbră și protecție împotriva vântului.

 

 
Aparat foto subacvatic

 

Ar fi păcat să nu profitați la maximum de ziua petrecută la plajă sau la piscină. Acest gadget este util deoarece poate fi folosit și atunci când vă aflați în apă. Pentru un preț de câteva zeci de lei puteți fotografia momentele speciale indiferent de circumstanțe.

 

 

Un ultim sfat: pudra de talc este ideală pentru a curăța pielea de nisip. Iar dacă vă hotărâți să mai faceți o ultimă escapadă vara aceasta, vă recomandăm ofertele lunii septembrie pentru litoralul României! Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta