5 motive pentru care merită să vizitezi Londra

 

Nu că ai avea nevoie de un motiv anume pentru a vizita una dintre cele mai renumite metropole ale lumii. Doar anul trecut Londra a atras aproape 20 milioane de turiști, care au rămas cel puțin o noapte în capitala Angliei. Nu este de mirare, având în vedere că în orice colț al lumii vei merge, cel mai probabil toată lumea a auzit de Big Bendouble decker sau 5 o`clock tea.

 

Pe cât de celebru, pe atât de scump, nu? Greșit! De când cu ”Brexit” s-a mai depreciat și Lira Sterlină. Iată de ce acum este și momentul prielnic pentru un city break în orașul lui Shakespeare. Și chiar dacă nu veți fi singurii care s-au prins de ”șmecherie”, Londra are destule de oferit pentru toți turiștii săi.

 

 

Obiectivele turistice

 

Da, pe primul loc ar trebui să fie, în continuare, obiectivele turistice. Iar capitala Angliei este un vast areal de monumente istorice, muzee, clădiri renumite și multe alte elemente impresionante. Celebru Muzeul al Figurilor de Ceară Madame Tussauds, impunătorul Palat Buckingham, cu ale sale gărzi imperiale nemișcate sau Turnul Londrei sunt câteva dintre obiectivele care au atras de-a lungul anilor milioane de turiști.

 

În ultimii 20 ani, însă, au apărut și alte elemente moderne, care constituie atracții turistice de succes. London Eye, de exemplu este o roată uriașă de observație, cu 32 de capsule, care atrage aproape 4 milioane de vizitatori anual. Un alt exemplu este The Shard, un turn piramidal din sticlă, care are o platformă de observație în aer liber la o înălțime de aproximativ 240 metri și peste 2 milioane de vizitatori pe an.

 

 

Cele mai celebre mijloace de transport în comun

 

Unul dintre principalele aspecte ale unui city break este transportul. Te încumeți să folosești autoturismul personal? O iei pe jos sau închiriezi o bicicletă? Folosești autobuzul sau metroul? Discuțiile sunt complexe, iar răspunsurile diferă de la destinație la destinație. Dar Londra este un caz aparte.

 

Mijloacele de transport în comun din capitala Angliei constituie atracții turistice în sine. Cu celebrele double decker (autobuze supraetajate) roșii poți face un tur al orașului, iar cu London Underground (metroul) poți ajunge rapid dintr-o parte în alta a metropolei. Cele mai renumite, însă, sunt taxi-urile negre.

 

 

Preparate tradiționale cu renume mondial

 

Deși este mai puțin răspândită, gastronomia britanică este cel puțin la fel de celebră ca cea italienească. Micul dejun englezesc și cartofii prăjiți cu pește sunt ca pizza și pastele italienilor. Există și o diferență: în timp ce pizza este consumată cu drag în orice colț al lumii, puțini sunt cei care pot mânca la masa de dimineață fasole, cârnați prăjiți, ochiuri, șuncă, ciuperci și roșii la grătar.

 

Cu toate acestea, influențele culturilor imigrante au transformat gastronomia britanică într-una de succes și în rândul turiștilor. Vorbim aici despre influențe indiene, japoneze sau pakistaneze. Așa că atunci când vă aflați în Londra nu uitați să gustați pui tandooriramen tonkotsu și pui tikka masala.

 

 

Cultul pub-urilor

 

Pub-ul s-a transformat din ”sufrageria” claselor de muncitori, într-o veritabilă instituție națională. În Anglia barurile constituie atracții turistice, tocmai prin faptul că nu doar băutura este motivul pentru care vei vrea să intri într-un pub londonez. Este o experiență unică să bei o halbă de bere rece într-un bar aproape neschimbat din secolul XVII.

 

Capitala Angliei este înțesată de baruri, care constituie obiective turistice în sine. Lamb & Flag se spune că datează de la începutul secolului XVII și-l avea drept client pe Charles Dickens. Ye Olde Mitre a fost deschis în 1546, iar legenda spune că Regina Elisabeta I a dansat în jurul cireșului din curtea din spate.

 

 

O perespectivă deosebită

 

Poți privi Londra de la înălțime sau o poți face la pas. Poți s-o faci cu autobuzul sau cu bicicleta. Dar dacă vrei o experiență deosebită, trebuie să încerci o croazieră pe Tamisa. Râul este punctul central al metropolei britanice. Asemenea Dunării prin Budapesta sau Senei prin Paris, Tamisa constituie un obiectiv turistic în sine.

 

Pe malurile celebrului râu puteți să faceți o plimbare, să beți o cafea sau să priviți în zare de pe unul dintre numeroasele poduri. Pentru o experiență cu adevărat inedită, puteți opta pentru o croazieră cu cină. Prețul pornește de la câteva zeci și poate ajunge la câteva sute de lire.

 

 

Dacă aveți nevoie de cazare în Londra, puteți să căutați aici un hotel pe gustul vostru. Dacă doriți un city break în capitala Angliei, ne puteți cere aici o ofertă personalizată. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta