6 motive pentru care merită să vizitezi Atena

 

Imaginați-vă o destinație minunată de vacanță. Cu o climă blândă și călduroasă, cu oameni primitori, plaje frumoase, mâncăruri gustoase și cam tot ce ți-ai putea dori de la concediul tău. Acum imaginează-ți că destinația asta are un centru. Un loc în care toate frumusețile despre care ți-am vorbit sunt la superlativ.

 

Și ca să nu mai rătăcim cu gândul, noi ne referim la Grecia, cu al său ”oraș coroană”, Atena. Capitala elenă este o metropolă fermecătoare. Este unul dintre acele orașe care îmbină cu succes farmecul istoric, cu caracterul cosmopolit, întocmai ca Ierusalim sau Valletta.

 

Este unul dintre cele mai dificile articole de vacanță pe care a trebuit să le scriem. Și asta deoarece sunt atât de mult de spus despre Atena, încât cu greu ne-am limitat la 6 motive:

 

Acropole

 

Întocmai ca Turnul Eifel sau ca Times Square, Acropole a devenit punctul focal al turismului în Atena. Să vizitezi capitala Greciei, fără să urci pe ”Stânca Sacră” este ca și cum ai mege într-o stațiune de schi, fără să schiezi.

 

Complexul de temple și fortificații oferă experiența unei veritabile călătorii în timp. Partenonul, Templul Atenei, Sanctuarul lui Zeus sunt câteva dintre vestigiile care alcătuiesc acropola.

 

 

 

Ritualul soldaților

 

Întocmai ca ritualul schimbării gărzii la Palatul Buckingham din Londra, Atena are propriul obicei notabil. Este vorba despre schimbarea gărzii la Parlamentul din Atena. Ritualul are loc în Piața Syntagma, din oră în oră. Mișcările și uniformele soldaților evzoni constituie o atracție turistică în sine.⁠

 

Papa bun

 

Tot în Atena vei avea ocazia să încerci unele dintre cele mai delicioase preparate pe care le-ai gustat vreodată. Cu un meniu bogat în legume, fructe de mare și nelipsitul ulei de măsline, capitala Greciei vă oferă oportunități nelimitate. Îndrăzniți să încercați preparate noi! Cu siguranță nu veți rămâne dezamăgiți.

 

Și pentru ca totul să fie mai special, puteți gusta preparatele locale într-o tavernă, care nu și-a mai schimbat mobilierul de peste o sută de ani. Diporto sau Oikonomou sunt recomandările noastre!

 

 

 

Piraeus

 

Că tot vorbeam de mâncare, dacă vrei să guști preparate marine senzaționale trebuie să ajungi în Piraeus. Cu toate că este un oraș de sine stătător, Piraeus este mai mult o anexă a Atenei, aflat în imediata vecinătate a capitalei. Al treilea oraș ca mărime din Grecia este situat pe o peninsulă cu 3 porturi.

 

Puteți vizita portul Zea sau să vă plimbați prin fermecătorul cartier Castella. Cu o sumedenie de muzee și biserici, Piraeus este o oprire pe care merită să o faceți.

 

Cocktail pe acoperiș

 

Ca orice metropolă cosmopolită care se repectă, Atena are o viața de noapte înfloritoare. Unde mai pui că vara ține 4 luni în capitala Greciei. Și cum să savurezi mai bine acest cadru mediteranean, decât cu un cocktail în mână, la una dintre numeroasele terase amenajate pe acoperișurile capitalei.

 

 

 

La cumpărături

 

Pentru că nu te poți întoarce cu mâna goală acasă, dar și pentru ca în Atena suvenirurile nu se limitează la cărți poștale sau magneți de frigider. Poți cumpăra o sticlă cu ulei de măsline sau o pungă de ceai din piețele tradiționale. Sau poți merge la mall pentru a achiziționa produse cosmetice, ceramică tradițională sau o sticlă de ouzo.

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta