De ce este și un lucru bun faptul că 1384 agenții de turism nu mai au licență

Decizie istorică a ANT

 

Anunțul a fost făcut ieri, 4 octombrie. Autoritatea Națională pentru Turism a decis să retragă licențele pentru 1384 agenții de turism. O decizie fără precedent, care a avut la bază faptul că aceste unități nu au putut prezenta polița de asigurare obligatorie în caz de insolvență sau faliment. În situația aceasta s-au aflat majoritatea agențiilor de turism incluse în lista publicată pe site-ul ANT.

 

Evident că este o veste proastă pentru angajații și clienții acelor agenții. Este de regretat faptul că oamenii de bună credință au de suferit de pe urma deciziei Autorității Naționale pentru Turism. Partea bună este, însă,  faptul că turiștii se vor putea reorienta către alte agenții de turism pentru a beneficia de servicii de calitate, mai sigure!

 

 
Siguranța pe primul loc

 

Unul dintre principalele aspecte de care ar trebui să țineți cont atunci când vă alegeți o vacanță este siguranța. Nu doar siguranța fizică, dar și cea financiară. Tocmai de aceea este bine să cunoașteți legile care vă protejează. În acest sens trebuie să știți că Hotărârea de Guvern nr. 1267/2010 prevede faptul că ””este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”.

 

Concret, asta înseamnă că pentru a putea vinde servicii turistice, agențiile de turism au obligația de a încheia o poliță de asigurare pentru despăgubirea turiștilor. Mai mult decât atât, turistul trebuie să fie informat de existența asigurării în mediul online, iar la cerere agentul de turism trebuie să prezinte clientului polița de asigurare.

 

 
Onestitate și respect față de client

 

Noi, la Filadelfia Turism credem că existența poliței de asigurare ar trebui să fie mai mult decât o obligație legală. Asta dovedește onestitea și respectul nostru față de voi, clienții noștri. Aceste valori constituie fundamentul relației noastre cu turiștii.

 

Dincolo de asta, utilitatea poliței de asigurare înseamnă că agenția trebuie să despăgubească turistul care a plătit vacanța în termen de 15 zile, de la data intrării în insolvență sau a declarării falimentului. În caz contrar, turistul se poate adresa asiguratorului, care are timp 30 zile să plătească despăgubirea de la momentul în care a primit toate documentele justificative.

 

 
Beneficiile dumneavoastră atunci când lucrați cu o agenție de încredere

 

La fel ca în alte domenii comerciale și în turism contează brand-ul. De aceea este bine să cumpărați vacanța de la o agenția cu renume. Filadelfia Turism și-a consolidat poziția în piața de turism în cei peste 10 ani de activitate.

 

Compania noastră este membră Filadelfia Group, familie în care a intrat recent și turoperatoarul Ruefa Escape Travel. Asta presupune o stabilitate financiară, menită să asigure liniștea clienților noștri.

 

Orice agenție de renume are contracte directe cu cei mai mari turoperatori din lume. Filadelfia Turism și Ruefa Escape Travel lucrează cu peste 30 de turoperatori aleși cu atenție, precum cei germani (Tui, Dertour, Jahn-Reissen, Neckermann Reisen etc.) pentru a căror calitate garantăm fără rabat.

 

De la Filadelfia Turism puteți achiziționa mai mult decât vacanțe și sejururi. Noi vă oferim toate serviciile de travel într-o agenție. Dacă aveți nevoie de bilete de avion, trebuie să știți că Filadelfia Turism este agent autorizat IATA (International Air Transport Association). Mai mult decât atât, la noi puteți încheia și asigurarea de călătorie, prin intermediul Direkt Asig, companie membră Filadelfia Group.

 

Pentru vacanțele cu autocarul, Filadelfia Turism are flota proprie. Deținem și cazări în garanție pentru destinațiile pe care operăm (Grecia, Turcia, Bulgaria), care sunt verificate la fața locului de către reprezentanții noștri. Asta înseamnă că veți beneficia de servicii mai bune din punct de vedere calitativ.

 

La agențiile noastre veți găsi consultanți de turism specializați, care vă vor oferi informații corecte, complete și clare, într-un mod transparent. Consultanța se oferă înainte, dar și în timpul sejurului. În plus, agenții noștri de turism vă vor ajuta să economisiți timp, energie și bani pentru organizarea vacanței dumneavoastră.

 

 

Considerăm că și turismul se bazează pe reciprocitate. De aceea vă oferim aceste informații, pentru ca dumneavoastră să puteți face o alegere în cunoștință de cauză atunci când vă planificați vacanța. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta