Aplicații utile pentru iubitorii de călătorii

 

 
Prin intermediul smartphone-ului putem avea acces la orice fel de informație instantaneu, oriunde ne-am afla. Chiar dacă pare ceva banal în zilele noastre, acest lucru se poate dovedi extrem de folositor într-o multitudine de circumstanțe.
 
Pentru școală, serviciu, socializare sau divertisment există sute de mii de aplicații care ne pot face viața mai ușoară. Iar atunci când vine vorba despre vacanță, ar fi păcat să nu profităm la maximum de potențialul pe care ni-l oferă telefonul mobil.
 
Tocmai de aceea ți-am pregătit o listă cu câteva aplicații utile pentru călătoriile tale.
 

1. PackPoint

 
Orice călătorie începe încă de acasă, atunci când ne facem bagajele. Fie că pleci pentru un citybreak de 3 zile sau o vacanță de 7 nopți într-o destinație exotică, PackPoint te va ajuta să fii sigur că ai împachetat tot ceea ce vei avea nevoie pentru concediul tău.
 
În funcție de vreme, durata călătoriei și activitățile planificate, PackPoint îți oferă toate informațiile necesare pentru ceea ce trebuie să conțină bagajul tău.
 

2. Foursquare

 
Cei mai puțin aventuroși, dar nu numai, cărora le place să-și stabilească un itinerar al călătoriei, vor găsi un prieten de nădejde în Foursquare City Guide. Aplicația îți pune la dispoziție o sumedenie de informații despre restaurantele, barurile, obiectivele turistice, magazinele și alte locații de la destinația de vacanță pe care ai ales-o.
 
Vei putea citi recenziile lăsate de alți călători, astfel încât să fii sigur că ai făcut alegerea potrivită și să eviți experiențele neplăcute.
 

3. Netflix

 
Chiar dacă nu este prima aplicație la care te gândești atunci când te pregătești de vacanță, Netflix se poate dovedi destul de utilă atunci când ai de parcurs un drum lung până la destinație.
 
Poți să îți descarci serialele preferate în telefon, astfel încât să le poți viziona atunci când ai de așteptat în aeroport, iar cei mici vor avea o ocupație atunci când drumul cu mașina durează mai mult.
 

4. Google Translate

 
Se spune că dacă cunoști limba engleză nu vei avea probleme atunci când călătorești într-o țară străină. Cu toate acestea este bine să ai o alternativă la îndemână, atunci când meniul unui restaurant nu este tradus și în engleză sau călătorești în destinații mai puțin frecventate.
 
Cel mai probabil această aplicație este preinstalată în telefonul tău. Iar dacă nu este așa, atunci îți recomandăm să o descarci, deoarece te va ajuta să te descurci indiferent de destinația în care călătorești.
 

5. Uber

 
Sistemele de transport în comun pot fi derutante atunci când te afli într-un oraș mare. Iar ca străin, dacă apelezi la o companie de taxi există șansa să plătești un tarif mai mare decât cel standard. Cu Uber ai acces facil la șoferi din marile destinații turistice ale lumii.
 
Plata se face online, direct de pe cardul tău, iar recenziile lăsate șoferilor de către ceilalți pasageri te vor ajuta să faci mereu alegerea potrivită pentru a ajunge rapid, comod și în siguranță la destinația ta.
 

6. GlobeTips

 
Ai terminat o masă copioasă și nu ești sigur cât sau dacă trebuie să lași bacșiș? GlobeTips îți oferă informații despre obiceiurile locale din peste 200 de țări, astfel încât să fii mereu politicos atunci când achiți nota de plată.
 
Mai mult decât atât, aplicația are și o funcție de calculator, care te ajută să împarți cu ușurință bacșișul la numărul de persoane sau să faci conversia în moneda locală.
 

7. Happy Cow

 
Dacă urmezi un regim vegan sau ești vegetarian, poate fi mai complicat să găsești un local în care să mănânci în vacanță. Happy Cow îți oferă informații despre restaurantele, cofetăriile sau magazinele cu produsele dorite, din peste 195 de țări din jurul lumii.
 
Aplicația îți permite să filtrezi rezultatele în funcție de tipul de preparate pe care dorești să le servești, dar și să citești recenziile altor clienți.
 

8. Citymapper

 
Aplicația este utilă atunci când ești grăbit sau îți dorești să o iei pe jos spre obiectivul turistic sau restaurantul pe care l-ai ales. Citymapper îți oferă informații precise despre toate mijloacele de transport disponibile la destinația ta, precum și despre durata călătoriei (indiferent dacă alegi metroul sau să mergi pe jos).
 
Aplicația include informații în timp real despre întârzieri, precum și alternative mai rapide.
 
Vacanța ta este în siguranță cu Filadelfia Turism
 
Să alegi cazarea, mijlocul de transport, asigurarea, excursiile opționale poate fi uneori covârșitor, mai ales dacă ai ales o destinație nouă pentru vacanța ta. Tocmai de aceea cea mai bună soluție este să apelezi la serviciile consultanților noștri de vacanță experimentați.
 
Vom alege mereu cele mai bune opțiuni, astfel încât călătoria ta să fie exact așa cum ai visat. Iar dacă încă nu ai hotărât unde vrei să-ți petreci vacanța, poți să alegi din cele peste 150.000 de oferte turistice disponibile pe site-ul nostru.
 
Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta