Cancun - vacanță de 5 stele în lumea maya

Cancun - perla tropicală a Mexicului

 

De ce ați călători peste 10.000 de kilometri până la destinația dumneavoastră de vacanță? Dacă v-aș spune că la capătul călătoriei veți găsi tot ceea ce v-ați putea dori de la o vacanță și chiar mai mult? Acest loc se află în peninsula Yukatan, din Mexic. Cancun este perla tropicală a statului central-american, care concurează pentru supremația turistică a zonei cu Bahamas sau Republica Dominicană.

 

Situată în nord-estul Yukatan-ului, stațiunea a fost amenajată la începutul anilor 1970, în jurul unui mic sat pescăresc. Inițiativa guvernului mexican a dat roade în scurt timp. Așa se face că în 2007, Organizația Mondială a Turismului a conferit titlul de ”Best of the best” pentru promovarea și dezvoltarea turistică a Cancun. În prezent stațiunea este cea mai vizitată localitate din Mexic.

 

 
Alegerea turiștilor - Playa Delfines

 

Playa Delfines (Plaja Delfinilor) a fost votată de TripAdvisor drept cea mai populară atracție turistică din Cancun. Nu este o plajă aglomerată. Deși amenajată, mulțumile stau deoparte din cauza curenților puternici, care le permit doar celor mai experimentați să înoate. Așa se face că plaja a ajuns să fie cunoscută drept un loc mai retras.

 

Playa Delfines este accesibilă cu mașina, taxiul sau autobuzul și este una dintre puținele cu parcare publică gratuită. O altă particularitate este apa, care are aceiași culoare turcoaz, ca în cărțile poștale. În concluzie, deși nu veți putea înota cu delfinii, acolo veți putea privi cel mai spectaculos apus.

 

 
Cazarea la rang de artă

 

Barcelo, Marriot, Riu, Hilton sunt câteva dintre brand-urile cu renume internațional care și-au deschis hoteluri în Cancun. Înșirate de-a lungul plajelor, unitățile de cazare oferă turiștilor o combinație de tradiție și lux. Riu Cancun este unul dintre motivele pentru care stațiunea mexicană ar trebui să se afle pe  lista oricărui călător.

 

Hotelul de 5 stele a fost desemnat anul acesta drept preferatul turiștilor, de către TripAdvisor. Unitatea de cazare are un sistem 24h All Inclusive. Asta înseamnă că nu vă veți plictisi niciodată, întrucât există o sumedenie de activități destinate celor mici, familiilor sau doar adulților.  Cu 6 restaurante, 5 baruri, 4 piscine și un centru SPA, Riu Cancun 5* oferă condițiile ideale pentru o vacanță lipsită de griji.  Costul unui sejur de 7 zile, cu regim All Inclusive și prețul biletului de avion inclus este de aproximativ 1500€.

 

 
Cancun - poarta către lumea maya

 

O destinație exotică nu se rezumă la palmieri, plajă și apă limpede. Cancun este o poartă turistică către fascinanta istorie maya. Împrejurimile stațiunii abundă în vestigii ale culturii pre-columbiene. Fie că vorbim de Coba sau Tulum, puteți alege numeroase excursii opționale, care vă vor purta pe urmele mayașilor.

 

Poate cele mai importante ruine ale civilizației maya pot fi găsite la Chichen Itza. Situl arheologic se află la 2-3 ore distanță cu mașina față de orașul Cancun. O excursie opțională cu această destinație va începe în jurul orei 08:00 și va dura aproape toată ziua. Acolo puteți observa de două ori pe an (în timpul echinocțiului) celebra umbră în formă de șarpe, care coboară de-a lungul uneia dintre piramide. Excursia va include vizite la Observatorul Astronomic, Fântâna Sacră, Templul Războinicilor, piramida Kukulkan și altele.

 

Costul acestei excursii opționale pornește de la aproximativ 60€. Prețul include transportul, ghidul turistic, taxa de acces la situl arheologic și prânzul. Rezervările se fac cu mai bine de o săptămână în avans. Alte excursii cu aceeși destinație pot include lecții de gătit sau de vorbit în limba antică maya.

 

 
Xcaret - aventură și distracție

 

Cancun adăpostește și câteva parcuri de aventură spectaculoase. Tărâmul unde jungla se întâlnește cu marea a inspirat amenajarea unor complexe turistice senzaționale. Xcaret este cel mai popular din această categorie, prin multitudinea de experiențe pe care  le puteți trăi odată ajunși acolo.

 

Parcul eco-arheologic are peste 300 de artiști angajați, care vă vor dezvălui tradițiile culturii mexicane. Xcaret cuprinde o grădină zoologică, un parc acvatic, muzeu, rezervație naturală, capele, ferme tradiționale, o rezervație naturală, restaurante și multe altele. Acolo puteți face snorkeling, scufundări, puteți înota cu delfinii și rechinii sau vă puteți relaxa la centrul SPA.

 

O excursie opțională la Xcaret are prețuri care pornesc de la aproximativ 115€. Tariful include transportul, taxele de acces, prânzul și altele. Această excursie opțională poate dura între 9 și 15 ore.

 

 

Dacă vreți să aflați mai multe despre ce presupune o vacanță în Mexic, o puteți face aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta