Coasta Amalfitană - 3 opriri pe care trebuie să le faci în vacanță

 

E doar o bucățică de litoral stâncos. Ce-o fi așa spectaculos la ea? E de ajuns să spunem că este situată în sudul însorit al Italiei pentru a atrage atenția mediteranofililor. Dar dacă v-am spune că zona este atât de frumoasă, încât a fost introdusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în urmă cu 20 ani? V-am făcut curioși?

 

Cei 50 km de litoral din apropiere de Napoli sunt una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Italia. Este presărat cu plaje micuțe și sate pescărești pastelate. Zona de coastă este împodobită cu stațiuni uimitoare, precum Positano sau Amalfi, amenajate în plan vertical, pe stâncile abrupte.

 

 

Positano - cea mai pitorească de pe Coasta Amalfitană

 

Dacă vei întreba pe cineva ce nu trebuie să ratezi în vacanța ta pe Coasta Amalfitană, răspunsul va fi cu siguranță Positano. Mica localitate a fost cândva un port prosper, însă, a devenit un succes turistic abia în 1953, când un celebru scriitor din SUA publică un articol despre Positano în faimoasă revistă de modă Harper's Bazaar.

 

În prezent stațiunea este cea mai pitorească localitate din regiune. Puteți bea o cafea în localurile în care membrii trupei Rolling Stones au compus unul dintre hiturile lor, sau puteți înnopta în vila celebrului regizor Franco Zeffireli. Iar dacă poveștile cu pirați vă fascinează, puteți vizita biserica Santa Maria Assunta. Lăcașul de cult adăpostește celebra icoană în care Fecioara Maria și Pruncul Iisus sunt pictați cu pielea închisă la culoare.

 

 

Sorrento - principalele atracții turistice

 

Dacă nu ar fi fost pentru faptul că nu are o plajă propriu-zisă, Sorrento ar fi fost principala stațiune de pe Coasta Amalfitană. Cu toate acestea, localitatea este un punct focal pentru turismul din regiune. Orășelul este așezat în cascadă pe stâncile abrupte. Păienjenișul de străduțe înguste converge în centrul istoric, cu Piazza Tasso sau Chiesa di San Ffrancesco.

 

Sorrento este și un portal către principalele atracții turistice de pe Coasta Amalfitană. În apropierea țărmului se află faimoasa insulă Capri, iar la nord se află celebrul sit arheologic de la Pompeii, dar și alte vestigii istorice.

 

 

Ravello - grădinile de pe faleză

 

Dacă nu țineți neapărat să simțiți briza mării, atunci Coasta Amalfitană vă va surprinde plăcut. Dacă pătrundeți puțin spre interiorul regiunii, veți ajunge în Ravello. Orașul-stațiune a fost construit la o altitudine de 365 metri deasupra Mării Tireniene. Istoria de 1500 ani și priveliștile care-ți taie respirația i-au câștigat stațiunii locul în Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Ajunși în Ravello nu trebuie să ratați o vizită la una dintre celebrele grădini de pe faleză sau la Villa Rufolo, unde Richard Wagner și-a găsit inspirația pentru opera sa Parsifal. De altfel nu este singura celebritate care și-a căutat ideile în Ravello. Giovanni Boccaccio, Greta Garbo, Joan Miro și Truman Capote sunt câteva dintre personalitățile care au căutat ”refugiu” în mica localitate de pe Coasta Amalfitană.

 

 

Dincolo de priveliștile superbe, Coasta Amalfitană este renumită pentru mâncarea gustoasă și restaurantele fabuloase. Acolo veți găsi și decorul ideal pentru drumeții. Iar dacă aveți nevoie de transport și cazare, puteți să ne contactați aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta