Câteva lucruri pe care trebuie să le știi când planifici un city break la Berlin (partea 2)

 

Berlin este o capitală europeană cosmopolită. ”Orașul renăscut”, cum a fost botezat în istoria recentă, reunește între granițele sale o combinație extraordinară de tradițional și modern. De la arhitectură, până la zgomotele metropolei, totul emană autenticitate. De când te-ai dat jos în #Haupbahnhof sau ai iești din Aeroportul #Tegel, totul te îmbie să-ți iei rucsacul în spate și s-o iei la pas prin Berlin.

 
Una dintre opririle obligatorii - Memorialul Holocaustului

 

La fel ca rămășițele zidului, Holocaustul este o etapă dureroasă, dar importantă din istoria Germaniei. De aceea Memorialul Holocaustului este unul dintre obiectivele turistice pe care nu vei vrea să le ratezi. Este situat în centrul Berlinului, în apropiere de Poarta Brandenburg și de Reichstag. Denkmal für die Ermordeten Juden Europas (Memorial pentru Evreii Uciși ai Europei) a fost inaugurat în 2004.

 

Memorialul constă în 2711 lespezi din beton, aranjate într-un careu, pe o suprafață ușor înclinată. Aranjamentul este unic, deoarece lespezile variază în înălțime, de la 0.4 m, până la 4.7 m. Acolo a fost amenajat și un muzeu, unde sunt expuse numele a 3 milioane de victime ale Holocaustului Evreiesc.

Oportunități foto unice în Berlin

 

În prima parte am vorbit de priveliștea unică pe care o oferă domul de pe clădirea Parlamentului German. Berlin mai are, însă, alte două locații care constituie cadrul ideal pentru o fotografie memorabilă. Una dintre ele este Poarta #Brandenburg. Toată lumea recunoaște cele 12 coloane pe care arhitectul Carl Gotthard Langhans a așezat carul tras de 4 cai și Eirene, zeița păcii.

 

O ală oportunitate foto deosebită o puteți găsi în Turnul de televiziune. #Fernsehturm a fost construit în anii `60 și are o înălțime de 368 metri. Vizitatorii pot urca pe scări sau cu liftul până la platforma de observare, situată la înălțimea de 203 metri. Într-o zi senină, vizibilitatea de pe acea platformă se poate întinde pe o rază de 42 km. Cu 4 metri deasupra platformei se află celebrul restaurant Telecafé, care se rotește la fiecare 30 minute.

 

 
Jucați rolul unui ofițer STASI

 

Pentru nostalgici, dar și pentru curioși, ”orașul renăscut” păstrează vie amintirea vieții din Berlin-ul de Est. La Muzeul DDR puteți experimenta la prima mână cultura și viața de zi cu zi din fosta Republică Democrată Germană, aflată sub ocupație sovietică. Pentru bilet veți plăti de la 7.50 euro de persoană.

 

Vizitatorii sunt încurajați să interacționeze cu exponatele. Puteți cotrobăi prin sertarele unui apartament RDG sau puteți să vă relaxați pe o canapea, dintr-o sufragerie RDG, în timp ce vă uitați la televizor. Distrați-vă jucând rolul unui ofițer STASI, care ascultă microfoanele dintr-un apartament aflat sub supraveghere. La final puteti închiria un Trabant, cu care să faceți turul orașului (de la 59 euro de persoană).

 

 
Un Club Mate înainte de club

 

După atâtea obiective turistice vizitate poate v-a apucat oboseala. Opriți-vă la prima cafenea și comandați un Club Mate. De aproximativ 3 ani se găsește și în România, însă, doar în 5 locații. Băutura este un mix de extract de mate, cafeină și diverse arome. Este asemănătoare unui ceai ușor acidulat. Gustul vi se poate părea ciudat inițial, deoarece conținutul de zahăr este foarte scăzut.

 

Club Mate este o alternativă sănătoasă la băuturile energizante, deoarece nu conține taurină. Este preferată de adulți și copii, dar a devenit populară mai ales în rândul party-goerilor, deoarece te poate ține treaz toată noaptea. Club Mate se produce în Germania din anii `20 și costă aproximativ 1.5 euro.

 

 
Capitala muzicii electronice

 

Berlin este considerat locul în care s-a născut muzica electronică încă din anii 70. Abia după căderea zidului agest gen muzical a început să capete popularitate. Adevărata explozie a avut loc, însă, odată cu organizarea Love Parade. Festivalul a atras la apogeul său 1.6 milioane de vizitatori și a pus definitiv Berlin pe hartă ca o ”mecca” pentru genurile electro și techno.

 

Prin urmare, un city break în capitala Germaniei nu ar fi complet fără o noapte într-unul din sutele de cluburi. Petrecerea nu va începe decât târziu în noapte, așa că este bine să începeți seara cu o sticlă de Club Mate. Multe cluburi își selectează clientela. De aceea este bine să vă pregătiți pentru eventualitatea în care nu veți fi lăsați să intrați.

 

 

Iar dacă vă mai rămâne timp liber, vă recomandăm să petreceți o după-masă și pe Insula Muzeelor. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta