City Break în Tel Aviv, orașul cultural al Israelului

 

"Cultura nu înseamnă să citești mult, nici să știi multe; înseamnă să cunoști mult." Fernando Pessoa

Încă din 2003, Tel Aviv a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Asta se datorează exemplarelor sale inedite de arhitectură modernistă, care au fost toate concentrate într-un cartier poreclit ”Orașul Alb”. Nu este singurul motiv, însă, pentru care centrul economic al Israelului este o destinație ”vânată” de iubitorii de călătorii.

Acolo veți găsi o diversitate de obiective turistice. Vă prezentăm câteva dintre cele mai emblematice atracții pe care le puteți vizita în acest oraș istoric.

Bulevardul Rothschild

 

Bulevardul Rothschild este una din cele mai importante artere din centrul Tel Aviv-ului. A fost denumit inițial Rehov Haam, dar locuitorii au solicitat schimbarea lui dupa baronul Edmond James de Rothschild. Este o zonă cu clădiri moderne, care se încadrează în stilul arhitectural Bauhaus. Acolo a fost construită prima clădire turn, în care acum își au sediul unele dintre cele mai mari instituții bancare.

Cu toate că multe dintre construcțiile de pe acest bulevard au suferit degradări majore, lucrările de restaurare, care s-au încheiat în 2005, au redact acestei artere financiare strălucirea de altă dată.

 

Piata Carmel (Shuk Ha’Carmel)

 

Piața Carmel este printre cele mai renumite din lume. Te poți plimba printre tarabele care oferă spre vânzare de la haine și electrocasnice, până la bijuterii și mult râvnitele condimente orientale. Dacă îți face ceva cu ochiul poți degusta și nu uita, totul se negociază.

 

 

 

Muzeele din Tel Aviv

Dacă doriți să descoperiți moștenirea culturală bogată a Tel Aviv-ului aveți la dispoziție o varietate de muzee. Vă recomandăm să vizitați Muzeul de Artă, unul dintre cele mai mari muzee de artă modernă din lume. Acolo este găzduită o colecție impresionantă de lucrări a artiștilor autohtoni, dar și a celor cu renume mondial.

Un alt muzeu pe care vi-l recomandăm este Muzeul Israelian Eretz. Înființat în anul 1953, găzduiește o amplă colecție de vestigii și artefacte arheologice. Este supranumit orașul-muzeu, datorită numărului mare de clădiri din care este alcătuit.

Cartierul Neve Tzedek

 

Cartierul Neve Tzedek a fost înființat în anul 1887 de către familiile de evrei care căutau refugiu din portul supraaglomerat Jaffa. Are o arhitectură orientală, cu multe străzi înguste, mărginite de magazine cu produse artizanale, ateliere de modă, galerii de artă și restaurante tradiționale.

 

Acolo veți găsi și Centrul Suzanne Dellal pentru dansuri, teatru și artă. Puteți să asistați la unul dintre spectacolele zilnice sau să participați la un workshop de dansuri moderne.

 

 

 

Portul Jaffa

 

A existat cu mult înainte de înființarea Tel Aviv. Mitologia egipteană spune că a fost construit de unul dintre fiii lui Noe, imediat după Marele Potop. Zona este înțesată de obiective turistice deosebite.

Daca sunteți pasionați de antichități, puteți vizita Piata de Vechituri (Shuk hapishpeshim). Acolo puteți savura și o cafea într-un cadru care se aliniază tematicii pieței.

În apropiere este și Complexul HaTachana, un centru cultural și comercial. A fost construit pe structura Gării Jaffa, prima stație de cale ferată din Orientul Mijlociu.

Tot în Jaffa poți trece pe la Turnul cu Ceas, să te plimbi prin Parcul Abrasha, să traversezi Podul Dorințelor sau să intri în Moscheea Mahmudiye.

 

Pentru rezervări sau alte informații, nu ezitați să ne contactați!

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta