Sfaturile noastre pentru un city break în Paris așa cum ai visat mereu

 

Un city break în Paris nu este o călătorie în care vei vrea să pleci nepregătit. Capitala Franței adună la un loc mii de obiective turistice (muzee, parcuri, statui, clădiri, monumente etc.). Iar atunci când ai atâtea opțiuni îți va fi foarte greu să alegi punctele potrivite din itinerariul călătoriei tale. Tocmai de aceea ți-am pregătit o listă cu ceea ce merită și ceea ce nu merită să faci în timpul vizitei tale în Paris.

 

Coadă la Turnul Eiffel

 

Când spui city break în Paris, spui Turnul Eiffel. Cozile la lifturile de la baza turnului pot fi destul lungi. Dacă nu ai plănuit în avans, poți să aștepți și câteva ore pentru a cumpăra un bilet. Peste 32.000 de turiști vizitează zilnic turnul. Asta nu trebuie să te descurajeze, însă. Poți face o programare online pentru a avea prioritate la urcare.

 

Iar dacă nu ai apucat să faci programare și nu ai răbdare să sti la coadă, poți s-o iei pe jos. Sunt aproximativ 700 trepte până la cel de-al doilea nivel al turnului. De acolo poți cumpăra un bilet pentru liftul care te va duce la nivelul 3.

 

 

Să (nu) hoinărești pe Champs-Élysées

 

După turnul Eiffel, Champs-Élysées este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Parisului. Celebrul bulevard este însă plin de turiști, mai ales în timpul primăverii. Acest aflux de potențiali clienți a determinat cele mai renumite brand-uri să-și deschidă acolo un magazin, restaurant sau o reprezentanță. Totodată, pentru că este una dintre zonele cele mai frecventate de către turiști, trebuie să fii pregătit să plătești mai mult pentru o cafea sau un prânz.

 

Asta nu înseamnă că trebuie să eviți complet celebrul bulevard parizian. Dar dacă totuși ai un buget limitat, te poți bucura de aceeași experiență pe celalete două bulevarde care compun Triangle D`Or. Pe Avenue Montagne te vei simți întocmai că în Milano, deoarece vei întâlni outlet-urile celebrelor case de modă. Iar pe Avenue George V îți poți găsi cazare la unul dintre celebrele lanțuri hoteliere.

 

 

O zi la Luvru

 

Da, un city break în Paris nu ar fi complet fără o vizită la Luvru. Și dacă tot ai hotărât să vizitezi celebrul muzeu parizian, asigură-te că ai măcar o zi la dispoziție. Nu de alta, dar cu aproape 400.000 de obiecte expuse, îți va fi cu siguranță greu să-ți satisfaci curiozitatea în 2-3 ore.

 

În mod normal un bilet de acces costă 9€. Vineri seara, persoanele sub 26 ani au acces gratuit. Iar dacă nu vrei să stai la coadă, poți să faci o rezervare online. De asemenea există diverse tururi cu ghid audio, care-ți permit să treci în fața cozilor. În acest caz, însă, biletele pot costa chiar și 90€.

 

 

Un selfie la catedrala Notre Dame de Paris

 

Situată în mijlocul Senei, Notre Dame de Paris este o bijuterie arhitecturală. Catedrala din Île de la Cité este spectaculoasă atât din interior, cât mai ales din exterior. Să vizitezi interiorul este gratuit. Dacă vrei, însă, o oportunitate foto unică, te sfătuim să plătești biletul de 8.5€ pentru a urca în unul dintre cele 2 turnuri. În vârf te vei afla față în față cu demonii sculptați pe fațada din piatră. De priveliștea minunată asupra Parisului nici nu mai pomenim.

 

După cum spuneam, Notre Dame merită privită și de la exterior. Pe Île de la Cité vei găsi numeroase terase în jurul catedralei. Dacă vrei să admiri, însă, catedrala în ansamblu său, îți recomandăm să te muți puțin mai departe. Pe Île Saint-Louis vei găsi aceleași terase, însă, fără toată agitația din preajma celebrului lăcaș de cult.

 

 

La plimbare prin Jardin du Luxembourg

 

Grădina se întinde pe o suprafață de 23 de hectare. Este de fapt al doilea parc ca mărime din capitala Franței. A fost creat de Marie de Medici și este în prezent proprietatea Senatului Francez. Intrarea este gratuită, iar pentru o zi petrecută acolo merită să-ți rupi din timpul tău.

 

Una dintre atracțiile principale ale parcului este Grand Bassin. Pentru aproximativ 4€ le poți închiria celor mici o bărcuță cu pânze, pe care o pot lansa pe suprafața lacului. Bărcuțele au aproape 100 ani vechime. Fiecare copil primește un băț, cu ajutorul căruia își poate împinge sau scoate bărcuța din apă. Nu trebuie să ratați nici sera cu orhidei, grădina cu trandafiri sau fântâna Medici.

 

 

Nu uita de iubire!

 

Capitala Franței a fost supranumită ”orașul iubirii”, tocmai de aceea un city break în Paris nu poate fi complet fără o scurtă oprire la Zidul Iubirii. ”Te iubesc” apare scris de 311 ori, în 250 limbi pe muralul din plăci emailate. Le mur de je t`aime se află în apropierea de Moulin Rouge, în cartierul parizian Montmartre.

 

A fost creat în anul 2000 și are 40 metri pătrați. Este locația ideală pentru un selfie siropos și un sărut de neuitat!

 

 

Dacă te hotărăști să faci totuși acest city break în Paris, găsești aici o selecție de oferte de cazare. Dacă dorești o ofertă completă, ne poți contacta aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta