Coasta de Azur - Itinerariul unei vacanțe de 5 stele

 

Côte d'Azur! Doar sonoritatea acestui nume este suficientă pentru a trezi fascinația în rândul iubitorilor de călătorii. Celebra rivieră din sudul Franței este asociată cu eleganță, rafinament și lux. De ce, întrebați? Vă dăm doar trei motive: Saint-Tropez, Cannes și Monaco. Sunt destinații celebre, care atrag mulțimea selectă a super starurilor pe Coasta de Azur.

 

Fâșia de litoral este scăldată de apele mediteranei și este ticsită cu plaje exotice. Stațiunile exclusiviste sunt o combinație între grandoarea ”all inclusive-urilor” turcești și rafinamentul franțuzesc. În același peisaj vei întâlni elementele contrastante ale castelelor de piatră și hotelurilor moderne, din sticlă și oțel.

 

Nisa și Colina Castelului

 

O vizită pe Coasta de Azur trebuie să înceapă în Nisa. Capitala departamentului Alpilor Maritimi este scăldată de apele din Baie des Anges (Golful Îngerilor). A fost fondată de greci și a devenit un refugiu de vacanță pentru elita europeană. De pe celebra Colline du Château veți avea o priveliște spectaculoasă asupra orașului și plajelor. Vă puteți relaxa pe o terasă în timp ce ascultați zgomotul cascadei artificiale sau puteți vizita celebra citadelă din Nisa.

 

 

Pitorescul Èze

 

Pentru o experiență pitorească, periplul vostru prin Coasta de Azur trebuie să vizeze și Èze. Mica localitate ocupă mai puțin de 10 km pătrați. Suprafața este suficientă pentru a vă face sejurul pe Coasta de Azur de neuitat. Èze este o adevărata expoziție arhitecturală, care se întinde din apele Mediteranei, până pe vârfurile colinelor, la o altitudine de 700 metri. Luați la pas străduțele pietruite și ”croiți-vă” drumul până la Grădina Botanică, pe care o vizita și Walt Disney.

 

Farmecul din Monaco

 

Monaco este una dintre destinațiile turistice exclusiviste ale lumii. Orașul stat de pe Coasta de Azur este un paradis fiscal, care a atras mulțimile de hedoniști. Atracția principală este districtul administrativ, Monte Carlo. Localitatea este renumită pentru Grand Prix-ul de Formula 1 și cazinoul în stil belle-époque. Puteți face o plimbare prin portul de iahturi sau până în Le Rocher, platoul unde se află palatul regal.

 

Cannes - prin lentila camerei video

 

Când vorbești de Cannes, primul gând te duce la celebrul festival de film. Orașul stațiune de pe Coasta de Azur este mult mai mult, însă, decât locul unde te poți întâlni cu vedetele de pe covorul roșu. O plimbare pe Boulevard de la Croisette îți va oferi acces la plajele imaculate, magazinele de lux și hotelurile impunătoare. Merită să traversați și Allée des Stars, locul în care și-au lăsat amprenta (la propriu) cele mai faimoase vedete de cinema.

 

 

Grasse - capitala mondială a parfumului

 

Ar fi păcat să ajungi pe Coasta de Azur și să nu te oprești și în Grasse. Localitatea are o tradiție de secole în fabricarea parfumurilor. Acolo se găsește Muzeul Internațional al Parfumurilor. Iar dacă vrei o experiență unică, poți face un tur gratuit al fabricilor celebrilor producători de parfumuri Fragonard, Molinard sau Galimard.

 

Welcome to Saint-Tropez

 

Cu toate că acum iahturile sunt mai numeroase în Portul Vechi, decât vasele de pescuit, Saint-Tropez încă mai păstrează farmecul de odinioară a micului sat pescăresc. Orașul de pe Coasta de Azur este cunoscut drept o stațiune cosmopolită, cu plaje exclusiviste și o viață de noapte tumultoasă.

 

 

Dacă aveți nevoie de transport, cazare sau pur și simplu de alte informații, ne puteți contacta aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta