Descoperă câteva dintre frumusețile de pe Costa Blanca

 

Costa Blanca sau „Coasta Albă”, se întinde de-a lungul a 200 km de coastă, în provincia Alicante din Spania. Este recunoscută în Europa pentru plajele sale, amenajate la cele mai înalte standarde. 84 dintre ele au fost premiate cu Blue Flag, pentru calitatea plajelor și a apei. Se întinde de la orașul Denia în nord până la Pilar de la Horadada, în sud.

 
Ce poți face aici? Ei bine, multe!
 
În primul rând, plajă! 84 dintre plaje, sunt premiate cu Blue Flag, ceea ce înseamnă, că, oriunde vei merge, plajele sunt amenajate la cele mai înalte standarde, sunt curate, iar calitatea apei este una foarte bună. Este o destinație foarte populară printre turiștii britanici și germani, dar nu numai, având ca și oraș de vară fruntaș – Benidorm.
 
Descoperă Manhattan-ul Spaniei
 
Despre Benidorm sunt foarte multe de zis. Dar să începem prin a-ți spune că este cunoscut drept Manhattan-ul Spaniei. Este un oraș dezvoltat, cu zgârie-nori pe faleză, cu piste pentru biciclete, o faleză în valuri – care se asortează perfect cu marea și cu o viață de noapte vibrantă. Orașul are 3 plaje principale: Levante (Răsăritul Soarelui), Poniente (Apusul Soarelui) și Mal Pas, bineînțeles, toate lăudându-se cu steagul albastru.
 
Poarta de intrare în Costa Blanca
 

Un alt oraș interesant, poartă de intrare către Costa Blanca, este Alicante. Cu plaje lungi și late, străjuite de palmieri înalți și premiate cu faimosul steag albastru, Alicante este un oraș interesant, port important la Marea Mediterană. Ca și obiective turistice, nu trebuie să ratezi aici: faimosul castel Santa Barbara, Esplanada de España, Barrio de la Santa Cruz, Plaza Puerta del Mar și digul de lângă Marină, Centrul Vechi, plajele, cluburile, barurile și terasele.
 
Fii fericit în “Orașul Vesel”
 

Un alt oraș de pe Costa Blanca, frumos, deloc aglomerat, cu străduțe înguste și mai libere, este Villajoyosa. Numele lui se traduce prin “Orașul Vesel” și chiar așa pare, mai ales datorită clădirilor care mai de care mai colorate și mai vesele.
 
Arhitectură futuristă – Orașul Artelor și al Știintelor
 
Deși nu face parte din Costa Blanca, ci se află în partea nordică a acesteia, la 140 km de Benidorm, Valencia este un alt oraș care merită toată atenția și care trebuie vizitat. Este al treilea oraș ca mărime din Spania, după Madrid și Barcelona, fiind foarte bine organizat: zona veche, partea centrală a orașului, apoi un brâu de verdeață de aproximativ 9 km, care taie orașul în două (este fosta albie a râului Turia, actualmente parc), partea nouă a orașului (care include și Orașul Artelor și al Științelor), plaja și portul.
 
Orașul Artelor și al Științelor, este un loc cu o arhitectură futuristă și cuprinde: Palatul Artelor – Reina Sofia (unde au loc piese de teatru, spectacole și concerte), Muzeul Hemisferic (care găzduiește un planetariu și un cinematograf), Muzeul Științelor – Principe Felipe (care se întinde pe cinci etaje și cuprinde o serie vastă de exponate care pot fi testate de vizitatori), Agora (cea mai colorată dintre clădiri, având la exterior forma unui boboc de floare, unde se țin diverse evenimente, concerte și expoziții) și Oceanograful (care dispune de peste 500 de specii de viețuitoare marine).
 
Adevăratele frumuseți, stau în lucrurile mici!
 
Ar fi foarte multe de zis despre această zonă extraordinară din Spania, care este Costa Blanca. Am amintit mai sus, de orașele mai mari de pe această coastă, însă, pentru a-i descoperi cu adevarat toate frumusețile, trebuie să o vizitezi. Să vizitezi și orașele mai mici. Să mergi în Calpe, o stațiune diferită, mai ales pentru faptul că o parte din ea face parte din Parcul Natural Penyal d’Ifac. Să vizitezi Altea, o localitate în totalitate albă, cu o singură pată de culoare, albastrul Mediteranei. Să mergi în Fuentes del Algar, acolo unde râul Algar, formează o serie de cascade, mai mari sau mai mici, care, la rândul lor, acumulează mici piscine naturale, fiind de o frumusețe rară. Sau să vizitezi Las Salinas de Torrevieja – lacul roz, sărat din Spania. Este unul dintre cele mai impresionante parcuri naturale.
 
Pentru cei care-și doresc o experiența inedită, într-o destinație cu plaje excelente și o mare diversitate de atracții turistice, v-am pregătit oferte în Costa Blanca, cu zbor din Cluj-Napoca. Pentru rezervări sau alte informații, nu ezitați să ne contactați.
 
Pe curând, dragi iubitori de călătorii!
 

Lasa un comentariu

Solicita oferta