Cele mai frumoase destinații de vacanță pentru seniori

 

Am mai vorbit despre capcanele planificării unei vacanțe. Sunt mulți factori de care trebuie să ții cont atunci când îți planifici concediul de vară. Ce te faci atunci când nu mai ești constrâns de sezonul estival pentru vacanța anuală? Unii ar spune că este o binecuvântare să poți călători tot timpul anului. Cu atâtea opțiuni la îndemână, alegerea s-ar putea să fie, însă, mai dificilă.

 

Pentru a vă sprijini în luarea unei decizii am alcătuit o listă cu cele mai frumoase destinații de vacanță pentru seniori.

 

 

Nimic nu poate concura cu Italia

 

Când vorbești despre destinații de vacanță pentru seniori, nimic nu poate întrece Italia. Litoralul Peninsulei Apennine este fără egal în lume. Apele Mediteranei, golfurile intime, stațiunile clădite pe verticală, în pereții de stâncă, au dat naștere unor decoruri spectaculoase. Climatul blând, mâncare gustoasă și oamenii fermecători întregesc acest scenariu minunat de vacanță.

 

Poți alege Sardinia, cu Trenino Verde și celebra plajă Cala Goloritze sau poți vizita Rimini, cu a sa Notte Rosa și Museo Fellini. Pe Coasta Amalfitană vă puteți plimba prin grădinile de pe faleze din Ravello sau puteți să vă beți cafeaua în Positano. Nu în ultimul rând este Sicilia, cu orașele istorice Palermo, Catania sau Siracusa, regiunea vulcanică Etna și plajele sălbatice din sudul insulei.

 

 

Litoralul ”fierbinte” al Spaniei

 

Dacă s-ar face un concurs turistic de frumusețe, litoralul Spaniei ar ar fi cu siguranță pe podium. În contextul mediteranean, pe coasta de est și sud-est a Peninsulie Iberică s-au dezvoltat stațiuni  spectaculoase, care pot concura fără teamă cu cele din sudul Franței sau din insulele Greciei.

 

Oferta turistică este deosebit de variată. Pe deoparte sunt exoticele insule Canare. Tenerife - insula primăverii eterne, Lanzarote - insula de foc sau Fuerteventura - insula caprelor. De cealaltă parte sunt Costa Brava, acolo unde Salvador Dali și Picasso își petreceau timpul liber, Costa Blanca, cu al său Mic Manhattan din Benidorm și Costa del Sol, cu Estepona și al său farmec andalusian.

 

 

Portugalia - vedeta anului

 

Portugalia a fost declarată destinația turistică a anului 2017. Asta în cazul că mai avea cineva nevoie de motive pentru o vizită. Cert este că acolo vei găsi decoruri exotice, preparate culinare senzaționale, monumente istorice, petreceri sau ritmuri de fado. Într-un cuvânt Portugalia este un tărâm al contrastelor, care se potrivește și celor mai pretențioși turiști.

 

Având în vedere că vorbim despre destinații de vacanță pentru seniori vom recomanda Algarve. Această regiune din sudul Portugaliei este ideală pentru cei care iubesc decorul grecesc, dar și spiritul latin. Unde mai pui la socoteală faptul că Octombrie este luna ideală pentru un sejur în Algarve.

 

 

România, dincolo de litoral

 

România are mai multe de oferit decât stațiunile de la Marea Neagră. Mai ales atunci când vrei o vacanță fără a cheltui prea mult cu transportul și fără a te îndepărta prea mult de casă. De la Nord, la Sud sau de la Est la Vest, oriunde vei călători, vei găsi ceva care merită vizitat sau o zonă în care vei dori să petreci câteva zile.

 

Fie că vorbim despre Transilvania, Carpați, Delta Dunării, fiecare regiune are obiective turistice deosebite. Banat, Bucovina, Oltenia sau nordul Moldovei îți vor oferi decoruri rustice și peisaje senzaționale. Iar posibiitățile nu se limitează la atât.

 

 

Am mai putea vorbi și despre Cipru, Croația sau Muntenegru. Dar vă lăsăm pe voi să descoperiți ce au de oferit și aceste destinații de vacanță pentru seniori. Pentru mai multe informații sau rezervări, ne puteți contacta aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta