Câteva motive pentru care să-ți faci vacanța la schi în Elveția, la St. Moritz

Pariul lui Badrutt

 

St. Moritz este una dintre cele mai renumite stațiuni de schi, nu doar din Elveția, ci din întreaga lume. În urmă cu aproape 40 ani, stațiunea s-a autoproclamat ”Top of the world” (i.e. vârful sau acoperișul lumii). Expresia a devenit marcă înregistrată în 1987. St. Moritz a devenit celebră, însă, cu mult înainte.

 

Inițial a fost cunoscută ca loc de pelerinaj, cu izvoare minerale tămăduitoare. Abia în 1864 localitatea devine cunoscută ca stațiune de iarnă și asta ca urmare a unui pariu. Celebrul hotelier Caspar Badrutt a pariat cu 4 turiști britanici, că dacă se vor întoarce iarna la St. Moritz  și nu le va place ceea ce găsesc acolo, le va plăti întreaga călătorie. Iar dacă se vor simți bine, îi va găzdui atât cât vor vrea să stea. Așa a apărut primul hotel din Alpii elvețieni.

 

 
Bijuteria alpilor elvețieni

 

Stațiunea în sine este o minunăție. St. Moritz se află la aproximativ 1800 metri altitudine, pe marginea unui lac alpin. În apropiere se află Piz Nair, cel mai înalt vârt al Alpilor de Est. Tot acolo se regăsește cea mai veche pârtie de bob din lume, inaugurată în urmă cu mai bine de un secol, dar și Ghețarul Morteratsch (anual pe ghețar se amenajează o pârtie de schi cu o lungime de 10 km).

 

O altă atracție turistică a stațiunii este cel mai încet tren expres din lume. Glacier Express face legătura dintre St. Moritz și Zermatt. Călătoria dureză 7 ore și jumătate și traversează 291 poduri și 91 de tuneluri. Cel mai înalt punct al călătoriei se află la 2033 metri altitudine.

 

 
St. Moritz - Raiul schiorilor

 

Înainte de toate, St. Moritz este cunoscută ca stațiune de schi. Cea mai bună stațiune de schi ar spune cei care i-au parcurs cei peste 350 km de pârtie. Nu  degeaba a căpătat renumele de ”Raiul Schiorilor”. De altfel, acolo au avut loc două ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă și 4 ediții ale Campionatelor Mondiale de Ski.

 

70 pârtii pentru începători, 245 de nivel intermediar și 35 pentru avansați vă stau la dispoziție. Un ski pass pentru o singură zi vă va costa aproximativ 100 euro pentru un adult (există reduceri pentru seniori și copii). Cea mai bună opțiune este un ski pass pentru mai multe zile. De exemplu pentru 6 zile veți plăti aproximativ 300 euro. Dacă aveți nevoie și de echipament, va trebui să scoateți din buzunar în jur de 90 euro pentru a închiria o pereche de schiuri timp 6 zile.

 

 

Nu este doar pentru aristocrați

 

St. Moritz este reunimtă și ca fiind refugiul preferat al elitelor. Stațiunea elvețiană este cunoscută pentru prețurile mari, hotelurile de 5 stele și magazinele exclusiviste. Lucrurile nu stau în totalitate așa. Întradevăr St. Moritz pune preț pe imaginea impecabilă și elitistă, dar asta nu însemnă că trebuie să cheltuiți o avere pentru o vacanță acolo.

 

Hoteluri precum Europa 3* oferă tot confortul de care aveți nevoie, la prețuri decente. Unitatea de cazare este situată la doar 3 km de centrul stațiunii. Clienții au acces la o piscină interioară, saună, băi turcești, un restaurant a la carte și camere spațioase. Pentru o noapte într-o cameră dublă, cu demipensiune, veți plăti aproximativ 100 euro de persoană.

 

 
Bucurați-vă de facilitățile apres-ski

 

Stațiunea este renumită pentru bucătăria senzațională și viața de noapte tumultoasă. După o zi de schi, vă puteți relaxa la unul dintre pub-urile cu tradiție din St. Moritz. Un exemplu grăitor este Roo Bar, situat la parterul Hotelului Hauser, la 3 minute distanță de un telescaun. Cu o vechime de 10 ani, localul este deschis între orele 14 - 21 și oferă turiștilor bere, cafea și ciocolată caldă.

 

Pentru un prânz delicios, care să vă reîncarce bateriile, puteți merge la unul dintre numeroasele restaurante de pe domeniul schiabil. Puteți servi o pizza, o salată sau alte specialități elvețiene. Prețul unei mese poate fi cuprins între 10 și 25 de euro.

 

 

Pentru mai multe oferte de vacanță la schi în Elveția, accesați site-ul Filadelfia Turism. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta