Prințesele și cavalerii umblă pe străzile din Corfu

Corfu - o călătorie în timp

 

O călătorie în timp. Așa s-ar putea descrie o vacanță în insula Corfu. Este firesc având în vedere că orașul vechi este inclus în totalitate în patrimoniul mondial UNESCO. Aproape că te-ai aștepta să vezi cavalerii ieșind din cele 3 forturi construite de arhitecții venețieni. Ceea ce se și întâmplă, de altfel, o dată pe an, atunci când are loc festivalul venețian.

 

Istoria insulei se leagă de britanici, francezi, italieni, Imperiul Bizantin, Imperiul Otoman, cavalerii templieri, chiar și de cetățenii de etnie rromă. Amprenta cea mai importantă, însă, asupra culturii, arhitecturii și tradițiilor au lăsat-o venețienii. Timp de peste 400 ani insula a fost condusă de nobilimea venețiană.  Așa se face că decorul arhitectural specific ”orașului plutitor” al Italiei poate fi întâlnit în această insulă din vestul Greciei.

 

 

Mai mult decât atât, în fiecare an la începutul lunii martie, în orașul vechi al Corfu străzile sunt inundate de domnițe, prinți și cavaleri. Este o tradiție lăsată moștenire tot de venețieni, care au adus cu ei celebrului festival venețian. În prezent, evenimentul este un mix interesant de istorie renascentistă, cu muzică grecească și legende ale cavalerilor templieri.

 

Cel mai spectaculos moment al festivalului este parada din piața Spianada. Întregul alai de personaje, rupte parcă din istorie, defilează pe străzile orașului, în sunete de tobe și trompete. Este maniera prin care se dă startul petrecerii.
 
 
Cea mai verde insulă a Greciei
 

Corfu este amplasată în vestul Greciei, însă, este mai aproape de malul Albaniei (2 km), decât de cel al Greciei (8 km). Insula are o lungime de 63 km, cu o o lățime cuprinsă între 3 și 28 km. Munții verzi coboară cu pădurile lor de chiparoși până în stațiunile turistice de la malul Mării Adriatice. Zona țărmului adăpostește peste 30 de stațiuni turistice, care se întind de-a lungul golfurilor cu plaje sălbatice.

 

Nu acesta este, însă, motivul pentru care Corfu este considerată cea mai verde insulă a Greciei. Acest titlu se datorează activității economice locale, care se bazează în cea mai mare parte pe producția de ulei de măsline. Insula este acoperită cu peste 4 milioane de măslini, unii cu 400 ani vechime. De altfel, din Corfu provine 3% din producția mondială de ulei de măsline.

 

Lichiorul Kumquat complimentează orice masă

 

Bucătăria din Corfu oferă turiștilor acces la celebrele preparate grecești. Puteți opta pentru o salată horiatiki (roșii, măsline, brânză feta și castraveți) sau o porți de spanakopita (plăcintă cu spanac) fierbinte. La prânz preferatul turiștilor rămâne gyro (celebra shaorma grecească). O cină copioasă va include preparatele din pește și fructe de mare, care sunt gătite impecabil.

 

Dacă vine vorba de băuturi în Corfu, Ouzo nu mai este vedetă. În 1860, britanicii au adus cu ei un fruct exotic, care a fost aclimatizat pe insulă. Kumquat arată ca o portocală mai mică și se mănâncă cu tot cu coajă. Fructul are un gust dulce-amărui și este folosit în producția unui lichior, care se consumă după fiecare masă. Băutura este asemănătoare cu limoncelo, un digestiv folosit de italieni.

 

 

Insula freamătă de viață

 

Corfu este gazdă pentru numeroase evenimente și festivaluri. Dincolo de celebrul carnaval venețian, insula are un festival anual al berii, un altul al vinului, un festival de blues și unul de criket. Dacă nici acestea nu sunt pe gustul dumneavoastră, puteți lua la pas orașul vechi al insulei, care este înțesat de taverne și magazine. Dacă sunteți în căutare de suveniruri, le puteți găsi în bazarul din orașul reședință al insulei.

 

Cei dornici de activitate pot opta pentru ciclism, călărie, jeep safari sau o croazieră prin peșterile albastre. Nu în ultimul rând, scena de noapte a insulei este bogată în terase, pub-uri și cluburi. Cel mai popular în rândul tinerilor este Montecristo, cu muzică electronică. Atenție, aveți nevoie de rezervare!

 

 

Unde ne cazăm

 

Corfu oferă numeroase oportunități de cazare în zecile de stațiuni din insulă. Puteți opta pentru hoteluri luxoase, de 5 stele, precum Mitsis Roda Beach sau Corfu Holiday Palace. Dacă totuși bugetul dumneavoastră de vacanță are o limită, vă recomandăm să încercați una dintre unitățile de cazare de 3 stele, care, însă, vă vor oferi tot confortul de care aveți nevoie.

 

Un astfel de exemplu este Hotel Oasis, din stațiunea Perama. Unitatea de cazare de 3 stele dispune de o plajă privată, piscină, loc de joacă pentru copii si oferă camere moderne, cu aer condiționat și acces la internet wireless. Totul pentru mai puțin de 40 euro pe noapte.

 

Deocamdată, atât din Corfu. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

 

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta