Cele mai bune sfaturi pentru vacanța dumneavoastră

Fiecare vacanță vine cu entuziasmul pregătirilor. Este cea mai importantă etapă a concediului dumneavoastră. Dacă v-ați făcut temele în prealabil, veți avea un sejur de care vă veți putea bucura în liniște. Cu toate acestea, mereu vor exista situații neprevăzute. De aceea este bine să învățați din greșelile altora.

 

În continuare vă prezentăm câteva aspecte importante de care trebuie să țineți cont atunci când vă planificați vacanța:

 

Planificarea din timp a vacanței

 

Sunt puține persoane care își planifică din timp concediul. Dacă vă alegeți locația și perioada sejurului cu câteva luni înainte sau chiar cu un an, veți beneficia de diverse reduceri, dar și de mai multe opțiuni de cazare. Dacă sunteți o fire spontană, în schimb, cel mai probabil veți plăti mai mult și va trebui să vă mulțumiți cu puținele locuri rămase vacante. Cu alte cuvinte, un sejur care nu este pregătit din timp, va fi supus compromisurilor de tot felul, fie că vorbim de preț, fie că vorbim de calitate.

 

Stațiunea potrivită pentru concediul potrivit

 

În timp ce există destiniații pline de viață, precum Golden Sands - Bulgaria, există și destinații liniștite, precum Thassos - Grecia. Este important să înțelegeți genul de vacanță pe care-l doriți. Dacă vreți să socializați cu alți turiși și să ieșiti la discotecă, atunci puteți opta pentru Ibiza - Spania. Dacă, în schimb, vreți să vă relaxați sau să vă odihniți, atunci puteți opta pentru Riviera Maya - Mexic.

 

Stabilirea bugetului de concediu

 

Se spune că nu este bine să mergi la cumpărături când ți-e foame. Același principiu se aplică și în cazul călătoriilor. Dacă nu cumva aveți un buget nelimitat, ar fi bine să stabiliți de la început câți bani vreți să scheltuiți pentru vacanța dumneavoastră. Dacă veți porni la drum fără să vă informați despre prețurile unui restaurant sau a biletelor de acces la un anumit aquapark, s-ar putea ca după 2-3 zile să depășiți ceea ce ați fi vrut să cheltuiți și să fiți nevoiți să apelați la economiile de pe card.

 

Apelați la o agenție de turism

Dacă nu vreți să vă faceți griji pentru toate aceste aspecte, apelați la o agenție de turism! Este modalitatea optimă prin care vă veți putea bucura de vacanța dumneavoastră. Agentul de turism vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie și se va asigura că beneficiați de cele mai bune oferte. De asemenea, agențiile de turism cu tradiție, precum Filadelfia Turism, verifică periodic unitățile de cazare pe care le recomandă clienților.

 

 
Bani numerar în valuta acceptată

 

În special atunci când călătoriți în afara zonei euro este important să aveți la dumneavoastră bani numerar, într-o monedă care este acceptată la destinație. De exemplu în Maldive, pentru serviciile extra plătite cu cardul se percep comisioane de 5%.

 

Valabilitatea pașaportului

 

Este bine ca atunci când va planificați călătoria, să verificați valabilitatea pașaportului. Sunt unele țări care nu vă vor permite intrarea dacă aveți mai puțin de 3-6 luni până la expirarea acestui act. De exemplu, la intrarea în Turcia trebuie să aveți cel puțin 150 zile de valabilitate rămase și cel puțin o filă goală în pașaport.

 

 
Adaptor pentru priză

Cumpărați-vă un adaptor pentru încărcătoarele gadget-urilor dumneavoastră. În Republica Dominicană, de exemplu, prizele sunt pe sistem american. Un adaptor cumpărat în România vă va costa 20-30 lei. La destinație un astfel de produs vă poate costa chiar și 120 dolari.

 

Bagajul de mână

 

Majoritatea pachetelor care au transport cu avionul includ și bagaj de cală. Cu toate acestea, este bine ca în bagajul de mână să aveți un schimb de haine și alte obiecte importante (medicamente, încărcătorul de telefon, laptop-ul, bijuterii, actele etc.). S-ar putea ca bagajul să vă fie rătăcit de către compania aeriană. Până îl veți recupera s-ar putea să treacă o zi sau două.

 

Este bine să vă păstrați obiectele importante în bagajul de mână

Un ultim sfat: verificați la operatorul dumneavoastră de telefonie mobilă care sunt costurile pentru serviciul roaming. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta