7 gadgeturi folositoare pentru vacanța ta

În urmă cu 7-8 ani, aparatul foto și încărcătorul telefonului erau cam singurele gadgeturi pe care nu trebuia să le uiți acasă atunci când plecai în vacanță. Între timp, tehnologia a dat naștere unei game diverse de produse menite să ne ușureze călătoriile.

 

Există acum dispozitive care ne ajută să fim mai în siguranță și să ne bucurăm mai mult de sejurul mult așteptat. Iată câteva dintre recomandările noastre de gadgeturi folositoare în vacanță:

 

 

1. Căștile wireless

 

Chiar dacă nu sunt o noutate și existau pe piață încă din anii 60, au devenit cu adevărat populare în 2016, când Apple a lansat prima versiune de Airpods. O pereche de căști wireless nu ar trebui să lipsească din bagaj. Încap în orice buzunar, îți permit să blochezi zgomotele din jur în timpul zborului sau să asculți melodiile preferate, fără a-i deranja pe cei din jurul tău.

 

 

2. Adaptor universal pentru priză

 

În funcție de țara sau continentul în care călătorești, vei observa că prizele diferă și ai nevoie de un adaptor pentru a-ți încărca gadgeturile. În loc să cumperi un adaptor pentru fiecare destinație, poți cumpăra unul universal. Majoritatea deivce-urilor de acest gen au dimensiuni reduse, au multiple porturi USB și se potrivesc în aproape orice tip de priză.

 

 

3. Stabilizator / gimbal

 

Stabilizatoarele de imagine nu mai sunt dispozitive complexe, folosite doar de fotografi sau cameramani profesioniști. Odată cu apariția stabilizatoarelor de tip ”gimbal”, au fost create astfel de device-uri special pentru smartphone. Cu ajutorul acestui aparat vei putea realiza videoclipuri din vacanță, care vor ieși mereu perfect, chiar și atunci când te afli în mișcare.

 

 

4. Sticlă pentru purificarea apei

 

Sunt anumite destinații din Africa, Asia sau Orientul Mijlociu, în care nu este recomandat să bei apa de la robinet. Într-o situație de criză, atunci când nu ai apă îmbuteliată la îndemână, o sticlă pentru purificarea apei te poate scuti de necazuri. Acest dipozitiv asigură eliminarea microbilor și bacteriilor dăunătoare, astfel încât să poți consuma în siguranță apa de la robinet, oriunde te-ai afla.

 

 

5. Valiză sau rucsac smart

 

Da, și bagajele pot fi smart, iar tu te poți bucura de pe urma tehnologizării acestor produse, fără de care nu ai putea călători. O valiză sau un rucsac smart au încorporat un acumulator extern, la care îți poți încărca telefonul atunci când ai de făcut o escală mai lungă în aeroport. Totodată, în funcție de produs, bagajele tehnologizate pot avea și dispozitive GPS, astfel încât să le poți localiza cu ajutorul unei aplicații instalată pe smartphone.

 

 

6. Lampă cu ultraviolete pentru dezinfectare

 

Pandemia de Covid-19 ne-a demonstrat cât de ușor se pot răspândi microbii pe suprafețele cu care venim zilnic în contact. O lampă portabilă cu lumină ultravioletă (UV) te poate ajuta să dezinfectezi scaunul din avion, așternuturile din camera de hotel sau alte suprafețe despre care ai îndoieli că au fost igienizate corespunzător.

 

 

7. Drona

 

La fel ca stabilizatorul de imagine, nici dronele nu mai sunt gadgeturi exclusiviste, folosite doar de profesioniști. Tehnologia a evoluat, astfel că dronele sunt acum reduse ca dimensiuni, cu o capacitate extinsă a bateriei și mult mai accesibile ca preț. Cu ajutorul unei drone, care încape în buzunarul unui rucsac, vei putea surprinde imagini inedite din destinațiile de vacanță pe care le vizitezi.

 

Ne-am bucura să ne scrii în comentarii dacă ai și tu sugestii de gadgeturi folositoare pentru vacanță. Între timp, poate te interesează și această listă cu aplicații utile pentru iubitorii de călătorii.

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta