Gastronomia din Israel, diversă și atât de delicioasă!

 

Israel, este o țară frumoasă, cu o istorie fascinantă! Despre locurile de aici atât de încărcate de emoție puteți citi în articolul Circuit în Israel - despre locurile sfinte pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață!

 
Din ce în ce mai mulți turiști vizitează Israelul. Pe lângă frumusețea locurilor, poți descoperi și o arta culinară deosebită. Gastronomia locală a fost influențată de-a lungul anilor de bucătăria mediteraneană și arabă, plus de mulțimea de grupuri etnice stabilite aici de-a lungul vremii.
 
În acest articol vă vom prezenta câteva dintre preparatele culinare specifice gastronomiei israeliene, pe care să le încercați neapărat dacă ajungeți în această țară!
 
 
Ceea ce este scris în Tora, este și respectat de către evreii ortodocși, dar și de către ceilalți într-o oarecare măsură. Așa se face că, în Israel există mâncăruri permise (cușer) și mâncăruri interzise (teref). De exemplu, produsele care conțin lapte, nu pot fi consumate împreună cu cele care conțin carne. Explicația este că, laptele oferă viață, iar carnea este un simbol al sacrificiului, deci reprezintă moartea. În plus, în gospodării se găsesc două seturi de vase, unul pentru preparatele din lapte, iar celălalt pentru cele din carne, care sunt utilizate, curățate și păstrate separat.
 
 
Cu toate acestea, gastronomia israeliană încântă papilele gustative, de fiecare dată. Printre preparatele culinare autentice israeliene, se numară: salata israeliană, pita, humus, tabuleh, falafel, salată de năut, orez cu linte neagră, șaorma, cholent, marror, karpas, z’roah sau haroseth.
 
 
Legumele și fructele proaspete, se folosesc din abundență. Acestea sunt foarte gustoase și sunt gătite și servite în moduri foarte creative. Printre legumele folosite cel mai des se numară: lintea, fasolea, castraveții, ceapa, usturoiul, roșiile sau măslinele. Iar ca și fructe, smochinele, strugurii, merele sau murele, sunt printre cele preferate.
În ceea ce priveşte băuturile, la mare căutare sunt sucurile proaspete din diverse fructe, cafeaua, ceaiul negru sau vinul (consumat moderat). 
 
 
Printre bunătățile servite la desert, trebuie să amintim neapărat despre înghețata artizanală, clătite, baclavale, knafeh (aluat, brânză moale și sirop dulce), ștrudel, malabi (budincă cu apă de trandafiri și topping de nuci). Acestea sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le puteți savura în Israel.
 
 
Dacă v-am trezit interesul, sau mai bine zis pofta pentru anumite preparate și vreți să le savurați cât mai curând, vă recomandăm să alegeți un circuit în Israel!
 
Pentru rezervări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați!
 
Pe curând, dragi iubitori de călătorii!
 

Lasa un comentariu

Solicita oferta