Învață să iubești în Bali

Bali - Insula celor o mie de temple

 

Iubirea este totul. În iubire se pierde egoismul.  Cel care iubește cu intensitate se descoperă pe sine în toți și în toate. Așa sună câteva rânduri ale unor texte sacre hinduse. De fapt, hinduismul este practicat de 83.5% dintre balinezi. Iar o religie care are în centrul credinței sale iubire, nu poate decât să dea naștere unei culturi fascinante. O cultură care se bazează pe respect reciproc și pe mândria față de tradiții.

 

Faptul că este supranumită ”Insula celor o mie de temple” este de fapt o subapreciere. În Bali există peste un milion de temple. De fapt pe insulă au fost construite mai multe temple decât case. Poate cel mai celebru lăcaș de cult este Tanah Lot. Așa cum sugerează și denumirea (tanah lot = pământ pe mare), templul este amplasat pe o stâncă din apropierea țărmului. Decorul spectaculos este compus din culorile în continuă schimbare ale cerului, de sunetul valurilor și mirosul apei sărate.

 

Puteți vizita templul în cadrul unei excursii opționale, care vă va purta la mai multe obiective turistice și vă va costa aproximativ 60 euro. Dacă doriți o experiență unică, atunci puteți opta pentru o vizită privată la apus și o cină romantică în apropierea templului. Pentru două persoane costul este de aproximativ 270€.

 

 
Nusa Dua sau Lovina?

 

De departe cea mai spectaculoasă plajă din Bali este Nusa Dua. Situată în sudul insulei, locația este înconjurată de hoteluri luxoase, palmieri înalți, mangrove și orhidee. Apa limpede este ideală pentru snorkeling. Împătimiții de surf pot merge spre capătul din nord sau sud pentru a prinde valuri mai mari.

 

Dacă vă doriți o locație mai retrasă, atunci Lovina este ceea ce căutați. Situată în nordul insulei, plaja este acoperită cu nisip negru, de origine vulcanică. Apele calme sunt ideale pentru înot, iar la apus își fac apariția delfinii. În apropiere este și un mic sat pescăresc, cu izvoare termale.

 

Iar dacă tot ați ajuns pe plajă, vă dăm un sfat: evitați să cumpărați apă în sticle de plastic. Aproximativ 3 milioane de peturi sunt aruncate lunar în Bali. Puteți contribui la reducerea acestei cifre prin folosirea unor sticle metalice, care pot fi umplute de la dozatoarele aflate în oricare local de pe insulă.

 

 
Nu vă temeți să experimentați

 

Bucătăria balineză are ca ingredient emblemă orezul. Se folosește în toate preparatele, fie că este în combinație cu legume, pește sau porc. Fiindcă religia majoritară este hinduismul, nu veți găsi foarte ușor preparate din carne de vită. Cu toate acestea, combinația de condimente și alte ingrediente proaspete vă va încânta papilele gustative. Esențial este să evitați consumul de arak, un lichior tradițional, care poate fi letal dacă nu este produs corespunzător.

 

Revenind la preparatele tradiționale, vă recomandăm să încercați babi guling. Este o friptură din purcel de lapte, uns cu o pastă de condimente. Preparatul poate fi găsit cu greu în Indonezia. Asta deoarece, în afara balinezilor, restul indonezienilor practică majoritar religia musulmană.

 

Dacă alegeți să mâncați în oraș sau vreți să intrați într-un bar sau club mai select, trebuie să țineți cont de ținută. Unele localuri nu permit accesul în îmbrăcăminte de plajă.

 

 
Nu trebuie să cheltuiți o avere

 

Așa cum v-ați aștepta de la una dintre destinațiile turistice de top, în Bali puteți găsi toata gama de hoteluri. Diferențele de prețuri nu sunt, însă, atât de mari. De exemplu, pentru un sejur cu 7 nopți de cazare, cu mic dejun și biletul de avion inclus, veți plăti aproximativ 1130€ la un hotel de 3*, precum Legong keraton Beach Hotel.

 

Pentru doar 250-270€ în plus puteți face același sejur, cu 7 nopți de cazare, demipensiune și biletul de avion, la un hotel de 5*, precum Novotel Benoa Bali. Hotelul dispune de plajă privată, 3 restaurante și un centru SPA.  Clienții au acces la cele 3 piscine sau pot practica diverse sporturi nautice. Iar pentru cei mici, hotelierul oferă servicii de babysitting.

 

 
Climatul potrivit pentru vacanța voastră

 

Clima în Bali este de tip ecuatorial. Asta înseamnă că în perioadele ianuarie - aprilie și octombrie - noiembrie este sezonul ploios. Dacă vă planificați vacanța în perioada iunie-august, trebuie să știți că atunci este sezonul de vârf. Asta înseamnă că trebui să fiți conștienți că va fi agitație pe plajă și pe străzile din orașele mari.

 

Dacă vreți liniștie și intimitate poate ar trebui să vă planificați concediul în mai, septembrie sau decembrie. Atunci numărul de turiști nu este atât de mare. Tot în perioada respectivă veți avea parte de temperaturi și umiditate mai scăzute.

 

 

Deși limba este destul de greu de învățat, veți fi apreciat dacă veți folosi câteva cuvinte de bază: selamat pagi (bună dimineața), tolong (vă rog) și terima kasih (vă mulțumesc). Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta