Kassandra - Halkidiki, un vis de vară pentru mii de turiști

 

Întocmai ca un vapor cu ancora lăsată, Kassandra-Halkidiki își așteaptă în fiecare vară miile de turiști, pentru a le oferi ceea ce au visat toată iarna.

 

Kassandra este unul dintre cele 3 brațe ale regiunii peninsulare Halkidiki, situată în nordul Greciei. Cele 3 peninsule sunt scăldate de apele Mării Egee, însă, spre deosebire de Sithonia și Muntele Athos, Kassandra a cunoscut o dezvoltare excepțională din punct de vedere turistic.

 

Nono Club oferă muzică live într-o atmosferă incendiară

Inițial Kassandra era denumită Flegra ( ”tărâmul de foc” ) și era considerată de mitologia greacă drept casa giganților. În prezent, peninsula de peste 300 km pătrați adăpostește sute de baruri, terase, cafenele și cluburi de noapte. Localurile împrăștiate de-a lungul coastei sunt renumite în lume pentru programul de entertainment pe care-l oferă. În topul preferințelor turiștilor se numără Nono Club. Localul este amplasat în stațiunea Pefkohori, din zona sud-estică a peninsulei. Pentru o bere veți plăti aproximativ 8 euro, iar pentru un cocktail în jur de 9 euro, însă, petrecerile tematice și muzica live își merită banii. Nono Club este deschis în timpul săptămânii în intervalul orar 00:00 - 06:00, iar în weekenduri în intervalul 00:00 - 09:00. Atenție: aveți nevoie de rezervare, care se poate face și online!

 

Plaja Kalithea își întâmpină oaspeții cu nisip fin și ape cristaline

Dincolo de capitala distracției, Kassandra-Halkidiki este celebră pentru plajele de o frumusețe răpitoare. Printre cele mai apreciate plaje sunt Kriopigi (la 7 km de Kalithea), plaja Nea Skioni (decorată cu ”Steagul Albastru”) sau plaja Sani ( la 70 km de Salonic). Cea mai celebră este plaja Kallithea. Situată la 50 km în sud față de Polygyros, capitala peninsulei, plaja își întâmpină oaspeții cu nisipul fin și cu apele cristaline. Acolo buteți găsi centre pentru închirierea echipamentelor pentru sporturi nautice. Pentru un set de 2 șezlonguri și o umbrelă, veți plăti aproximativ 5 euro chirie pe zi. Dacă vă hotărâți să rămâneți acolo, găsiți numeroase hoteluri, vile și apartamente direct pe plajă.

 

Templul lui Zeus din Kalithea are o vechime de peste 2400 de ani

Kassandra-Halkidiki nu este lipsită nici de obiective turistice. Atracția principală a insulei este Templul lui Zeus din Kalithea. Ruinele lăcașului de cult au fost descoperite în anii `60 și se compun din câteva rânduri de zidărie de la bază și câteva secțiuni de coloane în stil doric. Inițiial, templul avea 17 coloane, pe care arheologii le-au datat ca fiind din a adoua jumătate a secolului IV Î.Hr. Programul de vizitare este cuprins între orele 08:00 - 15:00, iar taxa de acces este de aporixmativ 4 euro.

 

Restaurantul Ouzerie oferă mâncăruri gourmet într-o ambianță spectaculoasă

Ce ar fi o vacanță în Grecia, fără să încerci preparatele tradiționale? Tocmai de asta îți recomandăm restaurantul care se află pe primul loc în topul preferințelor majorității turiștilor care vizitează Kassandra-Halkidiki . Ouzerie este numele care înglobează atenția la detalii, cu lipsa de compromis atunci când vine vorba de calitate. Situat în Sani Resort restaurantul oferă clienților un decor pe cât de simplu, pe atât de spectaculos. Acolo puteți gusta preparate gourmet, dar și celebrele superfoods. Fie că e zi sau noapte, de la Ouzerie nu lipsesc nici spectacolele menite să întregească ambianța.  Puteți servi preparate marine și fructe de mare, specialități tradiționale din carne sau vegetariene, însoțite de vinuri grecești. Localul este deschis în intervalul orar 13:00 - 22:30.

 

Centrul SPA oferă tratamente pentru afecțiunile articulare și dermatologice

Dacă ați obosit de la dansat sau de la hoinărit prin Kassandra-Halkidiki , atunci vă puteți relaxa la Thermal SPA Agia Paraskevi. Centrul ultramodern este situat pe o faleză de la marginea satului Agia. Acolo puteți găsi tratamente pentru afecțiunile oaselor și articulațiilor sau pentru problemele dermatologice. Centrul are piscine, saună, căzi cu hidromasaj și alte facilități. Puteți avea acces la aceste servicii în perioada aprilie-noiembrie, de Luni până Sâmbătă.

 

Pentru alte detalii sau oferte de vacanță, nu ezitați să ne contactați. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta