LA VALLETTA - obiective de bifat

 

"Fiecare aventură necesită să faci un prim pas” - Lewis Carroll

 

Orașul-capitală La Valletta datează din secolul al XVI-lea. Localitatea a luat numele după fondatorul său, marele maestru Jean de la Valletta. Capitala Maltei este o veritabilă călătorie în timp, în vremurile Cavalerilor Ioaniți, care au pus bazele acestei așezări.

 

Este o destinație minunată pentru un city-break. Cu o arhitectură de excepție și o cultură fascinantă, Valletta vă va captiva de la primii pași.

 

Iată ce are de oferit această cetate mediteraneană celor care îi calcă pragul.

 

Catedrala Sfântului Ioan

 

Acest obiectiv emblematic pentru La Valletta este unul dintre cele mai impunătoare monumente istorice din capitala malteză. Catedrala a fost contruită între anii 1573-1578. Interiorul este bogat decorat în stilul baroc. Puteți admira acolo una dintre cele mai faimoase picturi reanscentiste: Decapitarea Sfântului Ioan Botezătorul, de Caravaggio.

 

Programul de vizitare este luni-vineri, în intervalul 09:30 - 16:30, iar sâmbătă în intervalul 09:30 - 12:30. Prețul unui bilet pentru adulți este de 6 euro/persoană.

 

 

Palatul Marilor Maeștri

 

După cum sugerează și numele, această clădire este o veritabilă encliclopedie a Ordinului Cavalerilor Ioaniți. Palatul găzduiește Biroul Presedintelui și Casa Reprezentatiilor, adică Parlamentul Maltez.

 

In mica parte din palat pe care o puteți vizita veți afla din ghidul audio istoria palatului, dar și geneza La Valletta. Într-o altă parte a clădirii puteți admira o expoziție de arme și armuri, precum și trăsura Marelui Maestru si armura acestuia.

 

Costul unui bilet de acces este de aproximativ 10 euro/persoană.

 

Teatrul Manoel

 

Și acest obiectiv turistic poartă amprena Ordinului Cavelerilor Maltezi. Construcția a fost ridicată în 1731, la cererea Marelui Maestru al Ordinului, Fra António Manoel de Vilhena. Așa cum sugerează și denumirea, a servit ca sală de operă și teatru, pentru toate categoriile de public.

 

Manoel funcționează și în prezent. Pe timp de zi puteți să admirați clădirea, iar seara puteți asista la programul artistic pus în scenă.

 

Programul de vizitare este luni-vineri, în intervalul 09:30-16:30 și sâmbătă, în intervalul 10:00-14:00. Prețul unui bilet este de aproximativ 5 euro/persoană, pentru un tur al clădirii.

 

 

Casa Rocca Piccola

 

Castelul a fost construit în secolul al XVI-lea, ca urmare a eforturilor Cavalerilor Maltezi de a transforma La Valletta într-un oraș care putea rivaliza cu marile metropole europene, precum Paris sau Veneția.

 

Clădirea are 50 de încăperi, majoritatea cu acces public. Camerele sunt pline cu obiecte de artă specifice perioadei medievale, care conferă acestui obiectiv turistic o atmosferă de neegalat.

 

Programul de vizitare a Casei Rocca Piccola este luni-sâmbătă, în intervalul 10:00 - 17:00. Costul unui bilet pentru adulți este de 9 euro/persoană.

 

Muzeul Jucăriilor

 

De această dată nu facem o incursiune în universul cavalerilor medievali. Muzeul jucăriilor a fost deschis în 1998 și găzduiește o colecție de jucării adunate de fondatorul Vincent Brown pe parcursul a trei decenii.

 

Majoritatea jucăriilor datează din anii `50. Piesa de rezistență este o păpușă mecanică, realizată în 1930, din ceramică, pe care fondatorul a primit-o drept cadou pentru fiul său.

 

Programul de vizitare al muzeului este luni-vineri, în intervalul 10:00-15:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 13:00. Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este de aproximativ 5 euro/persoană.

 

 

Croazieră cu Grupul Speranța

 

Dacă v-am convins că merită să vizitați capitala malteză, puteți alege să o faceți în cadrul unei croaziere pe Marea Medierană. Sejurul este realizat în colaborare cu Grupul Speranța, va începe în data de 28 iunie 2020 și va dura 7 nopți. Plecarea se face din Genova, Italia, iar traseul vă va purta prin unele dintre cele mai frumoase orașe-port, precum Napoli, Messina, Valletta, Barcelona și Marsilia.

 

Pachetul prevede 7 nopți de cazare, cu pensiune completă la bordul navei, băuturi nonalcolice, un program planificat de activități și o mare varietate de oferte de divertisment. Veți avea acces la echipamente de gimnastică și fitness, dar și la piscine. Taxele portuare, transportul până la portul de îmbarcare și excursiile opționale la țărm nu sunt incluse în preț.

 

Pentru rezervări sau informații suplimentare apelați AICI. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta