Lacurile de la Plitvice - priveliștea de pe cărțile poștale din Croația

Este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Croația, cu peste un milion de vizitatori anual. Cu toate acestea este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO de aproape 40 de ani. Parcul Național Plitvice este una dintre frumusețile naturale must-see ale statului est-european.

 

Cele 16 lacuri sunt la fel de emblematice pentru Croația, precum este biserica albă cu domuri albastre din Santorini pentru Grecia  sau Turnul Eiffel pentru Franța. În jurul lacurilor așezate în cascadă s-a creat încă din 1949 un parc național. A fost una dintre premisele dezvoltării turismului în zonă.

 

 

Cât durează o vizită în Parcul Național Plitvice

 

Parcul Național din jurul lacurilor de la Plitvice se întinde pe o suprafață de aproape 300 km pătrați. Probabil te-ai gândit să faci o excursie de o zi. Vei găsit oferte în plin sezon, cu plecare din Split sau Zagreb, care costă aproximativ 180 euro pentru doi adulți. Cei care au mai vizitat lacurile îți vor spune că 12 ore sunt insuficiente pentru a te putea bucura de frumusețile parcului.

 

Așa că, noi îți recomandăm să-ți rezervi cel puțin două zile din sejurul tău în Croația, pentru vizita la Plitvice. Vei găsi acolo numeroase oferte de cazare pentru toate buzunarele. La o pensiune de 3 stele, situată la doar 1.5 km distanță de intrarea în parc, vei plăti 100 euro pentru o cameră dublă pe noapte. Ceva mai departe, la 5 km distanță de intrare, vei găsi cazare și cu 50 euro pe noapte.

 

 

 

Cum ajungi acolo

 

Parcul Național Plitvice este situat la 130 km distanță față de capitala Croației. Cel mai confortabil este să închiriezi o mașină din Zagreb. Te va costa aproximativ 40 euro, iar astfel vei ajunge la destinație în aproximativ 2 ore. Trebuie să mai știi că șoselele croate sunt bune.

 

Alternativ poți merge cu autobuzul. Există mai multe curse zilnice din Zagreb spre parc. Cu autobuzul vei ajunge acolo in aproximativ 2:30 ore. Biletul pentru o călătorie te va costa de la 14 euro. Din păcate, nu există tren care să te ducă la Plitvice.

 

 

 

Cât vei cheltui

 

Dacă ajungi cu mașina, vei cheltui aproximativ 1 euro pe oră pentru parcare. Taxa de intrare pentru un adult în plin sezon este de 24 euro pe zi. În perioadele aprilie - iunie, septembrie - octombrie prețurile sunt cu aproape 40% mai mici. Studenții și copiii au reducere, iar cei cu vârsta de până în 7 ani beneficiază de gratuitate.

 

În taxa de intrare veți avea inclus transportul în interiorul parcului. Datorită suprafeței mari, vă veți putea deplasa între diverse zone cu feribotul sau cu trenul.

 

 

 

Ce să faci acolo

 

Datorită poziției geografice avantajoase, Parcul Național Plitvice adăpostește floră și faună atât mediteraneană, cât și alpină. Vei găsi acolo specii rare, precum ursul brun, lupul, vulturul, bufnița sau pisica sălbatică. Poți să alegi unul dintre numeroasele trasee pentru o drumeție sau poți admira priveliștea de pe un feribot, în timp ce traversezi unul dintre lacuri.

 

Pentru fotografii spectaculoase trebuie să ajungeți la Veliki Slap. Este cea mai înaltă cascadă din parc, cu o înălțime de 78 metri. Deasupra cascadei, urmând un traseu mai puțin cunoscut veți putea găsi o locație care îți va oferi o priveliște de ansamblu asupra lacurilor.

 

 

 

Grupurile de minimum 15 persoane care merg la Plitvice plătesc 122 euro în total, pentru un tur cu ghid de până la 4 ore. Pentru mai multe iniformații sau rezervări ne puteți contacta pe site-ul nostru. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta