Update 17.07 - Condiții actuale de călătorie spre cele mai importante destinații


Dragi iubitori de călătorii,

Mai jos găsiți informații noi cu privire la condițiile actuale de călătorie spre cele mai importante destinații.

__

În data de 13.07.2020, Institutul Național de Sănătate Publică România a decis menținerea listei statelor aflate în zona verde.

De asemenea, călătoriile spre unele țări se supun anumitor condiții. Aceste condiții le găsiti relatate aici:

1. Andorra

2. Austria - obligatoriu un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză. Începand de joi, 16.07.2020, toate cursele aeriene regulate directe din Romania spre Austria, sunt suspendate.

3. Belgia - se recomandă completarea formularului.

4. Bulgaria - trebuie completată urmatoarea  declaratie.

5. Cehia

6. Cipru - obligatoriu un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 72 de ore + Cyprus Flight Pass (efectuat cu 24 de ore inainte de calatorie, informații pe site.

7. Croatia - cetățenilor straini le este recomandat să acceseze website-ul  și să completeze chestionarul privind intrarea lor in Croatia (doar pentru călătoriile terestre).

8. Danemarca - Românii au dreptul de a intra pe teritoriul țării doar cu condiția ca aceștia să dovedească faptul că au o rezervare de cazare de cel puțin 6 zile. Link formular.

9. Elvetia

10. Estonia - cetatenii români sunt obligați la măsura autoizolării, timp de 14 zile.

11. Finlanda - au dreptul de a intra în țară cetățenii români care au domiciliul sau reședinta în Finlanda și membrilor de familie ai acestora cu exceptia călătoriilor în interes de muncă și alte călătorii esențiale.

12. Franța - unele companii aeriene cer completarea următorului formular.

13. Germania - trebuie completat următorul formular.

14. Grecia - trebuie completat obligatoriu următorul formular on-line, de asemenea test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 72 de ore, în limba engleză, necesar doar pentru accesul în Grecia pe cale terestră.

15. Insulele Feroe - toți pasagerii care ajung în țară vor fi testați obligatoriu în aeroport gratuit până în 31.07.2020). 

16. Irlanda - obligatoriu de completat acest formular și auto-izolare timp de 14 zile.

17. Islanda - obligatoriu test  biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 72 de ore, în limba engleză și completare formular. 

18. Italia - obligatoriu de completat acest formular.

19. Letonia - nu sunt recomandate călătoriile, iar acces au doar persoanele cu cetațenie. Persoanele care călătoresc din România trebuie să completeze următorul formular și auto-izolare timp de 14 zile.

20. Liechtenstein

21. Lituania - Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei rezidenților din România.

22. Malta - trebuie completate 2 formulare: aici și aici.

23. Monaco

24. Norvegia - începând cu data de 15 iulie 2020, va fi permisă intrarea cetățenilor români pe teritoriul norvegian cu menținerea obligativității de intrare în carantină/izolare la domiciliu timp de 10 zile după sosire.
Persoanele care nu au rezidență permanentă în Norvegia trebuie să prezinte la sosire documente din care să rezulte șederea continuă, pe durata celor 10 zile, la o adresă înregistrată din Norvegia sau rezervare de cazare/aranjament de închiriere a unui spațiu (poate fi sub forma de email sau SMS, din care să rezulte cu claritate rezervarea). Aceste cerințe sunt aplicate și persoanelor a căror ședere în Norvegia este mai scurtă de 10 zile.

25. Olanda (Regatul Țărilor de Jos) - pasagerilor care zboară din România li se recomandă să se auto-izoleze timp de 14 zile, in plus se cere completarea formularului "Travel public health declaration (English) 5/10 " de aici.

26. Polonia - trebuie completat urmatorul formular.

27. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord -  impune izolarea obligatorie pentru toți cei ce călătoresc din România și obligatoriu de completat on-line, cu 48 de ore înainte de plecare, următorul formular.

28. Slovacia - Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace în scopul repatrierii sau al deplasării în statul UE de destinaţie, fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace și fără prezentarea testului negativ pentru COVID-19, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul Republicii Slovace, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.
Cetăţenii români care sosesc în acest stat trebuie să intre în izolare la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT PCR pentru COVID-19 în Republica Slovacă, după a 5-a zi de izolare. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul. este necesar și completarea formularului.

29. Slovenia - Tranzitul cetățenilor români spre România nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în maxim 12 ore (sunt acceptate scurte opriri pentru alimentare cu combustibil, masă, cafea, toaletă, odihnă etc., fără a înnopta în Slovenia.
Tranzitul cetățenilor români spre alte state europene este permis în anumite condiții: să poată dovedi motivul deplasării (faptul că sunt rezidenți sau au domiciliul, că au un contract de muncă sau o problemă medicală de rezolvat în țara de destinație; turismul și călătoriile de afaceri nu sunt incluse în lista de excepții.
În cazul tranzitului spre alte state europene se aplică regula părăsirii teritoriului sloven în maxim 12 ore. 

30. Spania - Toți călătorii trebuie să completeze un formular online de sănătate publică. După completarea formularului, pasagerii vor primi un cod QR pe care trebuie să îl prezinte la intrare în Spania. Informațiile furnizate trebuie să fie corecte și fiecare pasager trebuie să aibă completat formularul, chiar dacă veți călători în familie sau în grup.

31. Ungaria - România a fost plasată pe lista galbenă. Toți cei care călătoresc în Ungaria, având ca proveniență o țară de pe lista galbenă, vor intra în auto-izolare pentru 14 zile. Se poate evita izolarea / carantina dacă la vamă sunt prezentate 2 teste negative de COVID-19, nu mai vechi de 5 zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

32. Vatican

Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea.

 1. Canada - momentan sunt restricții de călătorie și se acceptă turiști doar în anumite condiții.

 2. Maroc - până în data de 10 august doar cetățenii marocani și deținătorii de permise de ședere, precum și membrii de familie ai acestora au permisiunea de a intra în țară.

 3. Algeria - Toate punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime ale Algeriei sunt închise pentru călători pentru o perioadă nespecificată, motiv pentru care nu există curse comerciale internaționale de pasageri, de intrare sau de ieșire din această țară.

 4. Australia - Începând cu data de 20 martie, Australia a închis frontierele pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți australieni;

 5. Rwanda - Transportul internațional aerian și-a reluat activitatea începând cu luna iulie 2020, însă există puține variante de zboruri comerciale, iar turiștii străini pot sosi în această țară doar cu zboruri tip charter, aprobate în prealabil de către autoritățile locale.
La intrarea în Rwanda, cetățenii străini vor intra în carantină obligatorie într-o unitate agreată de autoritățile locale, pentru cel puțin 7 zile, urmând să suporte personal cheltuielile.

 6. Uruguay - nu sunt permise călătoriile.

 7. Japonia - nu sunt permise călătoriile.

 8. Coreea de Sud - nu sunt permise călătoriile.

 9. Georgia - Frontierele terestre și aeriene ale Georgiei sunt închise pentru cetățenii străini, cu unele excepții (prezentate mai jos). Toate zborurile de linie pentru pasageri spre/dinspre Georgia rămân suspendate, fiind permise doar zboruri de tip charter, în vederea repatrierii cetățenilor georgieni în Georgia și a cetățenilor străini din Georgia.

 10. Noua Zeelandă - Începând cu data de 19 martie, frontierele sunt închise pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți permanenți ai Noii Zeelande.

 11. Tunisia - pasagerii care călătoresc din România în Tunisia trebuie să prezinte la intrarea în Tunisia rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.

 12. Thailanda - Sunt permise zborurile de repatriere organizate de autoritățile thailandeze.

În continuare există restricții de zbor spre România din Teritoriile de peste mări ale Franței, Iran, SUA și Turcia.

Pentru a veni în sprijinul turiștilor, vă punem la dispozitie lista centrelor de testare moleculară PCR pentru Covid - 19 din țară

Companiile aeriene au dreptul să-și modifice rutele și orarul de zbor în funcție de legile și restricțiile impuse de autoritățile locale. Agenția Filadelfia Turism nu se face responsabilă de modificările sau anulările stabilite de compania aeriană.

Pentru alte informații sau rezervări bilete de avion la super tarife, nu ezitați să ne contactați!

 

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta