Insulele Mauritius - modelul după care a fost creat Paradisul

Mauritius - Hong Kong-ul francofon

Sunt multe destinații turistice exotice care ar merita să facă obiectul vacanței dumneavoastră. Doar una, însă, poate fi comparată cu Hong Kong. Insulele Mauritius îmbină cu succes paradisul tropical cu o creștere economică și o urbanizare spectaculoasă. Este și motivul pentru care statul insular a ajuns să fie supranumit ”Hong Kong-ul francofon”. Titulatura are la bază cel mai mare Produs Intern Brut dintre toate statele africane, o populație urbanizată în proporție de peste 41% și o creștere economică de 5-6% anual.

Ce ar trebui să înțelegeți din toate aceste date economice? Faptul că pe cele 4 insule din Oceanul Indian veți găsi un paradis turistic fără egal în lume. Pe o suprafață de doar 2.000 km pătrați, înconjurate de vegetație luxuriantă, plaje imaculate și ape cristaline s-au dezvoltat câteva dintre cele mai superbe stațiuni din zona tropicală. Așa se face că acolo sosesc peste un milion de turiști anual.

 

Model pentru Paradis

Scriitorul Mark Twain spunea că prima data au fost create Insulele Mauritius, apoi Paradisul. Iar Paradisul a fost copiat după Mauritius. Aceeași impresie o are orice călător care ajunge acolo. Climatul tropical blând, cu veri calde și umede, iar iernile uscate și răcoroase asigură o ambianță plăcută tot anul. Temperaturile apei variază între 23 și 28 grade Celsius, iar cele ale aerului între 22 și 31 grade Celsius. Perioadele optime pentru o vacanță acolo sunt aprilie - iunie sau septembrie - decembrie.

Iar dacă vremea nu v-a convins, vă recomandăm o oră de relaxare pe oricare dintre plajele insulelor. Un exemplu perfect este plaja Flic en Flac. Cea mai lungă din Mauritius, plaja are și o lagună superbă. Fâșia de nisip, cu o lungime de 3.2 km este încadrată de apele turcoaz ale Oceanului Indian, pădurea tropicală și stațiunile luxoase. Iar dacă vă așteptați să găsiți acolo ceea ce vedeți în broșurile turistice, nu veți fi dezamăgiți!

 

Cazare pentru toate buzunarele

Unele dintre cele mai bine cotate hoteluri de 5 stele din lume și-au deschis porțile pentru turiștii din Mauritius. Four Seasons, LUX Grand, Paradise Cove sunt printre cele mai impunătoare unități de cazare de pe cele 4 insule. Bineînțeles că și prețurile sunt pe măsură. Dacă luxul și opulența nu sunt neapărat aspecte importante atunci când va planificați vacanța, puteți sta liniștiți. Veți găsi cazare în cele mai bune condiții, fără a scoate o mică avere din buzunar.

Un astfel de exemplu este Voile Bleue. Hotelul de 3 stele este amplasat pe coasta de nord-vest a insulei principale, în zona Pointe aux Piments, la 64 km distanță față de Aeroportul Sir Seewoosagur Ramgoolam. Unitatea de cazare își răsfață clienții cu o piscină ”infinită”, un restaurant cu preparate internaționale și acces direct la plajă. Camerele sunt mobilate cu gust, dotate cu aer condiționat și chicinetă. Un sejur la acest hotel vă va costa mai puțin de o mie de euro.

 

Cel mai scump timbru și pământurile în 7 culori

Insulele Mauritius sunt cunoscute pentru multe aspecte unice. Unul dintre ele este fenomenul geologic cunoscut ca ”pământurile în 7 culori” sau ”cele 7 pământuri colorate”. Sunt de fapt niște dune de nisip, care pot fi găsite în zona Chamarel. Nisipul provine din rocă vulcanică și poate fi separat în 7 culori distincte: roșu, galben, verde, albastru, violet, mov și maro. În ciuda ploilor torențiale din zonă, dunele nu se erodează.

Un alt element pentru care Mauritius sunt cunoscute este cel mai scump timbru din lume. Imprimatul filatelic a fost produs în 1847, în doar o mie de exemplare. În anul 1993, o scrisoare cu două exemplare ale aceste mărci poștale a fost vândută cu aproximativ 4 milioane de dolari.

 

Multiculturalism și tradiții

Populația insulelor este compusă din descendenți ai francezilor, chinezilor, indienilor și a altor popoare. Cu toate acestea, limba oficială este engleza. Cât despre religie și aici există un mix între hinduism, creștinism, islamism și budism. Această diversitate culturală nu a dat, însă, naștere unor conflicte, ci constituie unul dintre punctele forte ale acestei destinații exotice.

Dincolo de multiculturalism există și câteva tradiții de care trebuie să țineți cont. Oaspeților li se oferă mâncare și băutură, iar un refuz este considerat lipsit de politețe. Cu toate că sunt un popor deschis este indicat să aveți o ținută sobră atunci când vizitați obiective religioase. Femeile pot purta un sarong, care poate fi folosit ca fustă sau batic, la nevoie.

Dacă vă interesează un sejur în Mauritius puteți folosi și formularul nostru personalizat pentru a solicita o ofertă. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta