L. Sighiartău - ”Stăm cu ochii pe semaforul destinațiilor pentru a prinde culoarea verde”


În ciuda faptului că traversăm o perioadă atipică pentru întreaga piață turistică, nu am renunțat să le oferim turiștilor noștri cele mai bune opțiuni de vacanță. Ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că nici turiștii noștri nu au renunțat la visul lor de a călători, de a se bucura de o vacanță fără stres, ca odinioară.

Când am scris că trecem printr-o perioadă „atipică”, m-am referit la ritmul dinamic în care s-au schimbat atât de multe într-un timp relativ scurt, domeniul turismului fiind obligat să se adapteze rapid la toate măsurile legislative importante, inițiate încă din 2018 și care au continuat să se modifice semnificativ, atingând punctul culminant în 2020 pe fondul pandemiei.
 
Stăm cu ochii pe semafor pentru a prinde culoarea verde, care ne permite să vă împlinim plăcerea de a călători liberi și în siguranță


Deși tendința de descurajare a turismului se menține și întâmpinăm multe provocări, am rămas pe baricade, căutând să împlinim dorința turiștilor de a călători, de a descoperi locuri noi și de a se bucura de un timp numai pentru ei. Astfel am început să ne obișnuim cu ceea ce numim astăzi „semaforul destinațiilor” – un sistem care clasifică țările în funcție de situația epidemiologică. Stăm cu ochii pe semafor pentru a prinde culoarea verde, care ne permite să vă împlinim plăcerea de a călători liberi și în siguranță, fără doza suplimentară de carantină.

Ceea ce am observat în ultima perioadă este faptul că trecerea bruscă a acestui „semafor” de la o culoare la alta a dus inevitabil la modificarea comportamentului turiștilor. Dacă până în 2020 cererea turistică se baza pe o anumită sezonalitate, în prezent situația stă cu totul și cu totul altfel.

 

Din cauza eventualelor restricții și măsuri, care pot apărea inopinat, trendul rezervărilor a fost și continuă să fie orientat spre călătoriile imediate sau spre cele care au loc peste maximum două sau trei săptămâni.

 
Ritmul în care se întâmplă acum lucrurile în domeniul turistic este mult mai dinamic
 

Tendința aceasta este una firească, având în vedere temerile provocate de instabilitatea generată de pandemie în domeniul turistic. Nu mă refer doar la teama de anulare a călătoriei, de intrare în carantină la întoarcerea din vacanță sau de îmbolnăvire, ci mă refer în special la frica de a rămâne cu banii blocați pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp sau chiar de a pierde banii plătiți pentru rezervarea vacanței.

Așa se face că ritmul în care se întâmplă acum lucrurile în domeniul turistic este mult mai dinamic, începând cu cererea de ofertare, până la acceptarea ofertei și rezervarea propriu-zisă. Sunt astfel influențate tarifele și disponibilitățile, timpul de valabilitate al ofertelor transmise clienților noștri limitându-se, în multe cazuri, la aici și acum. Practic, nu mai avem garanția că mâine vom putea confirma clientului oferta pe care i-am trimis-o astăzi.

 

Filadelfia recomandă ferm fiecărui client să opteze pentru o asigurare storno

 
Am fost obișnuiți cu pragurile early booking, care presupuneau scăderea costurilor și prevedeau tarife care nu se modificau pe întreaga perioadă de valabilitate a reducerii în cauză. Acest lucru nu a mai fost posibil, însă, anul acesta, având în vedere tendința de booking imediat, fapt care a influențat modul în care ne-am raportat la asigurarea storno. Până în 2020 rămânea la latitudinea clienților dacă optau sau nu pentru încheierea unei asigurări storno odată cu rezervarea vacanței.
 
Începând cu 2021 Filadelfia recomandă ferm fiecărui client să opteze pentru o asigurare storno, care oferă protecție în cazul în care călătoria nu se mai poate efectua. Într-un context instabil, caracteristic acestei perioade, o astfel de poliță de asigurare este o măsură de precauție esențială, deoarece garantează liniștea și protecția călătorilor în cazul unui test covid pozitiv și implicit a amânării sau anulării vacanței.
 
Viața trebuie trăită așa cum ne dorim, bucurându-ne de fiecare zi!
 

Întrebarea care se ridică este: cum ne raportăm la situațiile neprevăzute, care pot influența deciziile legate de rezervarea unei vacanțe?

Răspunsul nu este neapărat simplu, dar trebuie să fie realist și motivațional. În ciuda situațiilor neprevăzute, viața trebuie trăită, dar nu oricum! Viața trebuie trăită așa cum ne dorim, bucurându-ne de fiecare zi. Vă încurajez să nu permiteți temerilor să vă dicteze viața, ci să continuați să vă împliniți visurile, mai ales cele de a călători!

Iată câteva motive pentru care, în pofida schimbărilor trendului din piața turistică, vă recomand să luați în considerare rezervarea din timp a unei vacanțe:

    • reducerile early booking sunt considerabile;
    • disponibilitatea și divesitatea ofertei vă oferă posibilitatea alegerii (după principiul alegi, nu culegi);
    • asigurarea încheiată îți oferă protecția de care ai nevoie;
    • niciunul dintre clienții Filadelfia Turism nu a rămas cu banii blocați (chiar dacă am trecut printr-un an extrem de greu).

Ca o concluzie personală, vă pot spune că și eu am experimentat, din ipostaza de turist, dezamăgirea de a plăti mai mult, fără a avea posibilitatea alegerii, fiindcă am lăsat rezervarea vacanței pe ultima sută de metri.

A fost frustrant să știu că puteam avea atât de multe opțiuni, mai bune și mai puțin costisitoare, dacă îmi rezervam vacanța din timp. Nu faceți ca mine! Dacă vă doriți o vacanță, nu stați pe gânduri și optați pentru o rezervare de tip Early Booking.


Lasa un comentariu

Solicita oferta