Mykonos - visul unei nopți de vară

 

Dacă plecați într-o călătorie pentru ”a evada”, atunci Mykonos nu este pentru voi. Deși este considerată a fi una dintre cele mai frumoase și primitoare regiuni ale Greciei,  insula este departe de idealul destinației în care ești înconjurat de natură și uiți de toate. Da, Mykonos te va rupe de realitatea de acasă, dar o va face prin atmosfera cosmopolitană și a mulțimii de petrecăreți.

 

Dacă ar fi să numim o destinație turistică pe care everyone who`s anyone a vizitat-o, ar fi Mykonos. Vedete de cinema, muzicieni, sportivi, lideri politici, scriitori, fotomodele, creatori de modă, toți au fost cel puțin o dată în bijuteria Cicladelor. Insula îmbină cu succes plajele și clădirile pitorești, cu restaurantele gourmet și viața de noapte intensă. Este și motivul pentru care zeci de mii de turiști din toată lumea își petrec anual vacanța acolo.

 

Paradis și Super Paradis

 

Nici plajele nu se dezic de forfota din Mykonos. Dacă îți dorești poți găsi plaje mai puțin aglomerate, dar de turiști nu vei putea scăpa. Dar dacă tot ai ajuns în insula vânturilor ar fi păcat să nu faci o vizită pe Paradise Beach. Vei regăsi acolo atmosfera tipică plajelor din San Antonio. Muzica răsună în difuzoare toată ziua, iar spre seară toată plaja se transformă într-o discotecă. Chiar pe nisip poți găsi cazare, restaurante și șezlonguri de închiriat.

 

Imediat lângă este Super Paradise Beach. De această dată vorbim despre o plajă nu la fel de bine organizată, dar care este frecventată și de nudiști. Este foarte populară în rândul homosexualilor și poate fi destul de aglomerată în timpul sezonului. Ambele plaje sunt la aproximativ 4 km distanță față de capitala insulei, Chora.

 

 
Viața de noapte din Mykonos

 

Am stabilit deja că Mykonos nu este genul de destinație unde mergi pentru a moțăi pe plajă. Viața de noapte trebuie să se regăsească în itinerariul vostru. Până la urmă petrecerile sunt emblematice pentru insula din sudul Greciei. Iar locul ideal pentru distracție este tot capitala Charo. Până nu demult, centrul petrecerilor era Caprice, din cartierul Little Venice. Era genul de local unde puteai lăsa inhibițiile deoparte și să dansezi până dimineață.

 

Dacă vrei să fii sigur că te întâlnești cu o vedetă în Mykonos, atunci trebuie să bei un cocktail la Nammos. Clubul de pe plajă este locul unde vedetele vin să se bronzeze. Iar pentru un prânz gourmet, alături de celebrități, puteți merge la Buddha Bar.

 

 
Un mini city break în Chora

 

Dacă nu ai venit doar pentru plaje și cluburile de noapte, Mykonos are o sumedenie de obiective turistice și hoteluri din care poți alege. Noi îți recomandăm să o iei la pas pe străduțele capitalei, care poartă același nume. Labirintul de alei pietruite este mărginit de case albe, cu uși și ferestre colorate. Singurul punct de reper este albastrul mării, care poate fi zărit din când în când. Imaginea este completată de morile de vânt și bărcile pescarilor din portul de la baza dealului.

 

Cea mai celebră zonă este cartierul Mica Veneție. Casele sunt construite chiar la marginea apei, deasupra valurilor.  Balcoanele construite în stil venețian atârnă deasupra apei. Peste tot poți găsi cafenele, terase magazine cu suveniruri sau produse de lux.

 

 
Gyros la Jimmy

 

Este bine să citești recenziile celorlalți călători, înainte de a-ți alege destinația de vacanță. Dacă vei căuta un loc unde să mănânci în Mykonos, vei da inevitabil peste o recenzie a localului Jimmy`s.  Mcul fast-food este situat chiar în centrul capitalei de pe insulă. Localul a devenit faimos datorită gyros-ului. Este un preparat asemănător kebap-ului, care conține carne de porc sau pui, gătită la rotisorul vertical, învelită într-o lipie, cu diverse legume și sosuri.

 

În prezent localul mai este apreciat și pentru souvlaki. Preparatul constă în frigărui de porc, servite pe farfurie sau în lipie, cu cartofi prăjiți și diverse sosuri. Majoritatea retaurantelor în Mykonos au prețuri destul de piperate. La Jimmy`s poți mâncă un gyros pentru 5 euro, o salată pentru 8 euro, iar un platou mixt cu 12 euro. Pentru o bere veți plăti 5 euro.

 

 

În concluzie, nu vă așteptați să găsiți nebunia din Ibiza, dar nici liniștea din Sithonia. Iar dacă aveți nevoie de cazare sau pachet cu zbor inclus, puteți apela la Filadelfia Turism. Pe curând, dragi iubitori de călătorii.

Lasa un comentariu

Solicita oferta