Bulgarii au Sighișoara lor și se numește Nessebar

 

Vrei să-ți faci concediul la mare, dar statul la plajă nu te atrage? Pentru tine vacanța înseamnă mai mult decât să te bronzezi și să dormi? Atunci stațiunea Nessebar din Bulgaria este locul ideal pentru tine!

 

Sunt puține locuri în lume care îmbină arhitectura medievală, cu peisajul valurilor mării. Și mai puține sunt așa aproape de România ca Nessebar. Stațiunea bulgară amplasată pe litoralul Mării Negre este la o distanță de doar 380 km față de București (aproximativ 5 ore de mers cu autocarul sau mașina). Mai important decât atât este faptul că orășelul cu doar 10.000 locuitori este o bijuterie ahitecturală, care nu de puține ori a fost asemănată cu cetatea medievală a Sighișoarei.

 

Nessebar îmbină arhtitectura medievală, cu cea bizantină și renascentistă

Nessebar în sine este o atracție turistică. Stațiunea îmbină arhitectura medievală, cu influențe bizantine, renascentiste și cu rămășițele unor temple și construcții din antichitate. Plimbându-te pe străduțele labirintice ale Nessebar-ului poți călători în timp, prin istoria de aproape 3.000 ani a acelui orășel. Acolo poți găsi 70 case din perioada renașterii, locuite și în prezent. Tot acolo mai găsești câteva dintre cele 26 lăcașuri de cult pe care le-a avut micul oraș peninsular. Un exemplu este și Biserica Sfântul Ștefan, construită în secolul XII. Bazilica, cu 3 nave păstrează fragmente din frescele realizate în secolul XVI. Iată câteva dintre motivele pentru care stațiunea a fost proclamată în 1956 ”rezervație arhitecturală și arheologică”. Din 1983 Nessebar a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

 

La Plakamato puteti servi preparate bulgare, mediteraneene sau din bucătăria internațională

Nessebar nu este numai un burg care vrăjește turiștii prin clădirile pitorești. Cadrul arhitectural este completat de serviciile turistice de cea mai înaltă calitate. Un exemplu grăitor în acest sens este și bucătăria locală, reprezentată în mod excepțional de Restaurantul Plakamoto. Localul este amplasat chiar pe faleza micuței peninsule și se află pe primul loc în topul preferințelor turiștilor care vizitează Nessebar. La Plakamoto poți servi preparate din bucătaria bulgară, internațională și mediteraneană. Cele mai gustoase sunt, însă, preparatele marine, gătite cu ingrediente proaspete, prinse în aceeași zi de pescarii locali. Pentru un prânz de două persoane, cu desert și vin, veți plăti aproximativ 50 euro. Plakamoto are și parcare privată, aer condiționat și acces la internet wireless. Mai mult decât atât, masa se poate servi pe una dintre cele 3 terase rustice, cu vedere la Marea Neagră.

 

Rose SPA oferă băi turcești și saună finlandeză

Pentru relaxare în Nessebar ai la dispoziție mai multe opțiuni. Una dintre ele este centrul Rose Spa al celebrului lanț hotelier Sol Nessebar. Centrul este adăpostit într-o clădire cu 3 etaje și podele din sticlă. Rose SPA dispune de salon de infrumusetare, coafor, sălă de fitness și jacuzzi. Clienții au acces la servicii de masaj, saună finlandeză sau cu infraroșii, solar și băi turcești. Doamnele și domnișoarele se pot răsfăța cu manichiură, pedichiură, tratament facial și general. Deși hotelurile Sol Nessebar oferă servicii All Inclusive, accesul la facilitățile centrului SPA se plătesc separat.

 

Atracțiile parcului sunt împărțite pe categorii de dificultate

Dacă vă faceți vacanța împreună cu familia sau cu prietenii ar fi păcat să nu faceți o vizită de o zi la Aquapark Nessebar. Atracțiile parcului se împart în 3 categorii de dificultate: ușor, mediu și extrem. Ca să vă faceți o idee, la categoria extrem este inclus un tobogan cu 22 metri înălțime, denumit Kamikaze. La categoria ușor este inclus castelul de apă, special amenajat pentru cei mici, cu o sumedenie de poduri suspendate, tobogane și un labirint. Aquapark Nessebar este dotat cu toalete, camere de schimb, dușuri, dulapuri individuale, seifuri, șezlonguri și facilități pentru persoanele cu handicap. La fața locului găsiți o parcare gratuită cu 160 locuri disponibile. În interiorul complexului puteți mânca la numerosele restaurante. Toți clienții sunt asigurați împotriva accidentelor din interiorul parcului acvatic, iar la fața locului este disponibilă asistență medicală în permanență. Prețul unui bilet de acces variază în funcție de înălțime: pentru cei sub 90 centimetri înălțime intrarea este gratuită, iar pentru restul poate ajunge până la 20 euro de persoană, pe zi.

 

Eco Bar este amenajat să semene cu o peșteră

Dacă vreți și viață de noapte, Nessebar stă bine și la acest capitol. Orașul muzeu se axează însă mai mult pe genul bar/pub. În acest sens, la marginea străduțelor din orașul vechi puteți găsi localuri pitorești, precum Eco-Bar by Michael. Este un local cel puțin deosebit, asta deoarece barul este amenajat să semene cu o peșteră. Mesele sunt așezate printre stalactite și stalagmite, iar localul este împânzit cu vegetație și un iaz cu broaște țestoase. Prețurile sunt destul de mici, după cum mărturisesc toți cei care i-au trecut pragul. Dacă totuși vreți viață de noapte adevărată, cu discoteci și cluburi, puteți lua taxiul (5 euro) până în stațiunea Sunny Beach.

 

Sfatul nostru este să nu ratați o plimbare dinspre Sunny Beach spre Nessebar, pe malul mării. Veți vedea singuri de ce. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta