Praga - orașul care nu te va lăsa niciodată să pleci!

 

Ghemuite printre aleile pietruite, Praga își ascunde multe dintre comorile sale. Asemenea unor perle ce trebuiesc protejate, capitala Cehiei nu-și dezvăluie din prima secretele. Trebuie să o iei la pas ca să vezi, să miroși, să pipăi și să guști toate nuanțele acestui oraș. Praga nu are doar taine. Alte comori le poartă la vedere, cu mândrie. Asemenea unor diamante, acest ”muzeu în aer liber” își etalează frumusețile neprețuite, spre desfătarea celor care-i calcă pragul.

 

”Copilul de suflet” al capitalei cehe, Franz Kafka este cel care a spus că Praga nu te va lăsa niciodată să pleci...

 

 

De treci podul de... piatră

 

Dacă ar fi să începi vizita de undeva, cu siguranță va trebui să o faci traversând Podul Carol. Structura din piatră a fost construită în secolele XIV - XV și este calea de acces spre Orașul Vechi. De fapt podul este un obiectiv turistic în sine, mărginit de peste 30 de statui în stil baroc și protejat de 3 turnuri.

 

Centrul istoric este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și oferă acces la obiective turistice inedite. Ceasul Astronomic, Palatul Kinsky, Biserica Tyn le veți găsi în Piața Centrală și sunt punctul focal al atenției turiștilor. Dacă doriți să vizitați ceva inedit, aveți la dispoziție Muzeul Alchimiei sau Muzeul Jucăriilor Sexuale.

 

 

De cealaltă parte a podului

 

Mala Strana este denumirea pe care o poartă o altă zonă istorică din capitala Cehiei. În traducere înseamnă orașul sau cartierul mai mic. Este situat pe partea stângă a râului Vltava și adăpostește Biserica Sfântului Nicolae, cel mai spectaculos monument baroc. Tot în Mala Strana se regăsește și Palatul Wallenstein, considerat cea mai scumpă clădire din Epoca Barocă.

 

Poate unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din capitala Cehiei este Castelul Praga. Reședința oficială a președintelui Republicii Cehe este considerat cel mai mare mare castel antic din lume, conform Cărții Guiness a Recordurilor. Are o suprafață de peste 70.000 metri pătrați și atrage 1.8 milioane de turiști anual.

 

Moștenirea evreiască din Praga

 

La nord de Orașul Vechi se află un complex de 12 monumente, spații și clădiri istorice, grupate sub denumirea de Cartierul Evreiesc. Este cea mai mică unitate cadastrală din Praga și este renumită pentru că acolo s-a născut celebrul nuvelist, Franz Kafka. Locul nașterii este marcat printr-o statuie fără cap și mâini, care susține pe umeri un om mic.

 

Josefov avea la un momentdat peste 18.000 de locuitori. În prezent cartierul evreiesc este înțesat de clădiri din secolul XX. Doar câteva sinagogi din secolele XIII - XVI, cimitirul și primăria evreiască s-au mai păstrat din acea perioadă. Asta deoarece Hitler plănuia să transforme aceste clădiri într-un muzeu dedicat unei rase dispărute.

 

 
Muzee inedite
 
Capitala Cehiei are peste 50 de muzee din care puteți alege. Printrele ele se află și unele inedite, cum ar fi Muzeul de Ciocolată sau Muzeul Insturmentelor de Tortură. Pentru un preț de până în 10 euro puteți petrece una sau două ore privind maeștri cofetari cum creează diverse sortimente de bomboane sau puteți face o incursiune în trecutul întunecat al Evului Mediu.

Puteți redeveni copil în Muzeul Jucăriilor sau să retrăiți atmosfera din spatele Cortinei de Fier în cadrul Muzeului Comunismului. Muzeul Artelor Decorative vă mai stă la dispoziție cu exponate interesante.

 

 

Câteva sfaturi pentru vizita în Praga

 

  • Piața din centrul istoric, Podul Carol sau Castelul Praga vor fi deosebit de aglomerate pe întreg parcursul zilei. Fie vă programați vizita în zorii zilei, fie după ora 20:00, dacă doriți să vă bucurați de frumusețile din Praga.

 

  • Bacșisul este de 10-15% din valoarea notei de plată. Este considerat nepoliticos să lăsați banii pe masă. În schimb îi puteți da chelnerului în mână și să-i spuneți cât să vă dea rest.

 

  • Evitați să vă urcați într-un taxi staționat în zonele aglomerate din Praga. De obicei sunt mai scumpe. Puteți cere un număr de telefon de la recepția hotetlului sau să folosiți mijloacele de transport în comun.

 

  • Dacă localul are prețurile afișate în euro, iar meniul în mai mult de două limbi, cel mai probabil preparatele vor fi mai scumpe.

 

  • Perioada ideală pentru a vizita Praga este Iulie-August. Tot atunci capitala Cehiei este și cea mai aglomerată. Optați pentru lunile de primăvară sau cele de toamnă.

 

Puteți alege un Circuit al Târgurilor de Crăciun de la Filadelfia Turismcare vă va oferi o zi pentru a vizita Praga. Aveți 3 nopți de cazare, cu mic dejun și transport cu autocarul, de la 189 EUR de persoană. De asemenea, ne puteți cere o ofertă personalizată AICI. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta