De ce să alegi Obzor ca destinație de vacanță în Bulgaria

 

Obzor este una dintre stațiunile aparte de pe litoralul Bulgariei. Situată între Varna și Sunny Beach, mica localitate are 2.000 de rezidenți. Atmosfera este una intimă și prietenoasă. Prețurile sunt și ele ceva mai scăzute, față de stațiunile consacrate, precum Nessebar sau Golden Sands.

 

Localitatea este situată la poalele Munților Balcani și este mărginită la est de plaja cu o lungime de 7 km. Climatul este temperat-continental asigură temperaturi plăcute pe tot parcursul verii. Restaurantele locale servesc preparate pescărești, mâncăruri tradiționale, dar și meniuri din bucătăria internațională.

 

 

O incursiune în istorie

 

Obzor datează încă din vremea Greciei antice, când purta numele de Naulochos și era un mic port la marginea Traciei. A fost pe rând sub dominație romană și otomană. Chiar în parcul localității se mai pot vedea rămășițele unui templu închinat lui Jupiter (zeul roman al tunetului).

 

La 3 km distanță față de Obzor se găsește Fortăreața medievală Koziak. Dacă mergi spre Sud, în doar câteva minute ajungi la Capul Emine. Pe lângă priveliștea spectaculoasă, poți găsi acolo o cetate medievală, o mănăstire și un far. Iar dacă asta nu este de ajuns, Varna, cu bogata moștenire arhitecturală, se află la doar o oră distanță cu mașina.

 

 

 

Vacanța în Obzor - 2 în 1

 

Și dacă tot am pomenit de Obzor, ar fi păcat să nu profitați de proximitatea stațiunii față de Varna. 60 km vă despart de un city break în cel mai mare port al Bulgariei de la Marea Neagră. Orașul, cu o istorie de peste 6 milenii, adăpostește o bogată varietate de comori arhitecturale.

 

Dincolo de asta, Varna este un important centru economic, social și cultural. Puteți să petreceți după-masa hoinărind pe străzile din centrul orașului portuar. Iar dacă aveți chef de cumpărături, marile centre comerciale vă stau la dispoziție, cu brand-uri consacrate și outlet-uri.

 

 

 

Jeep safari - all in one

 

Dacă sunteți o persoană activă nu puteți pleca din Obzor fără să fii participat la un Jeep Safari. Aventura off-road durează jumătate de zi și costă aproximativ 40 euro pentru un adult și 30 euro pentru un copil. Distracția merită, însă, toți banii.

 

Veți putea pescui, călări și participa la întreceri haioase, precum trasul funiei. Veți putea să vă exersați îndemânarea la trasul cu pușca airsoft sau să participați la o vânătoare de comori cu ajutorul unui GPS. Ziua se va încheia cu un program folcloric și un prânz cu preparate tradiționale.

 

 

 

Festival de artă în aer liber

 

Dacă vacanța dumneavoastră este planificată pentru luna iunie, aveți noroc! În perioada respectivă, în Obzor are loc Festivalul Internațional de Artă ”Sea Horse”. Evenimentul se desfășoară în aer liber și atrage artiști din toate colțurile lumii.

 

Teatru, dans, muzică și circ sunt câteva dintre ”disciplinele” care sunt puse în scenă spre încântarea publicului. Vă puteți aștepta la mimă, dansuri tradiționale, cântece folk și alte prestații spectaculoase.

 

 

 

Viața de noapte... liniștită

 

Da, chiar și viața de noapte este mai liniștită în Obzor. Asta nu înseamnă că trebuie să fiți în pat până la ora 22:00 sau că nu aveți unde bea o bere după miezul nopții. Sunt suficiente localuri intime, unde te poți relaxa la un pahar de vin.

 

Barurile de pe plajă oferă și spectacole cu muzică live, iar în centru veți găsi și un club. O bere locală, la draft, vă costă în unele localuri mai puțin de 2 euro, iar pentru un suc veți plăti doar 80 eurocenți.

 

 

Dacă și așa vă plictisiți, mai aveți la dispoziție un aquapark, puteți să vă relaxați într-o mini-croazieră sau să încercați windsurfing. Pentru rezervări sau alte informații ne puteți contacta aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii.

Lasa un comentariu

Solicita oferta