Probabil o vacanță în Maldive nu este pentru tine

 

Dacă te visezi petrecând pe plajă până dimineața sau la un pool party pe ritmuri de muzică electronică, cu șampanie și agitație, te poți opri aici. Articolul acesta nu este pentru tine. Îți recomandăm Ibiza, Mykonos sau Tenerife, dar nu Maldive.

 

Și nu pentru că Maldive nu ar fi o destinație în care să te poți bucura din plin de vacanță. Concediul petrecut în arhipelagul din Oceanul indian va fi cu siguranță la superlativ. Cauza este mai mult legată de firea degajată, lipsită de pretenții și simplă a celor care au creat în acest paradis exotic o industrie înfloritoare a turismului.

 

 

Paradisul virgin din Maldive

 

Frumusețile naturale din Maldive sunt fără egal în lume. Spunem asta nu pentru a vă vinde încă o destinație frumos ambalată, ci pentru că hotelierii au avut grijă să nu strice farmecul sălbatic al decorului exotic.

 

Este o destinație turistică pentru relaxare. Asta înseamnă că muzica nu va bubui în difuzoare în preajma piscinei și nici pe plajă. Poți să asculți muzică live (cu precădere jazz) în timpul serii, în restaurantele din stațiune.

 

Maldivienii sunt foarte atenți cu mediul înconjurător. Pun mare accent pe protecția florei și faunei, în special a broaștelor țestoase. Au creat adevărate sanctuare pentru aceste animale și au interzis cu totul pescuitul cu năvod, pentru a le proteja.

 

 

Doza de adrenalină

 

Nu vă imaginați, însă, că vă veți plictisi. Vă puteți lua totuși doza de adrenalină. Până la urmă, Arhipelagul Maldive este renumit pentru sporturile nautice. Puteți practica jet sky sau snorkeling, puteți înota cu delfinii sau să luați lecții de fly-boarding. Prețurile pronesc de la 34 de dolari de persoană și pot depăși 500 de dolari.

 

Dacă doriți să admirați recifele de corali, asigurați-vă că resortul ales are în apropiere propriul recif. O excursie opțională care presupune deplasarea pe o altă insulă, poate să coste chiar și 150 dolari de persoană. Altfel, nu vă rămâne decât să vă bucurați de peștii tropicali și alte vietăți marine viu colorate.

 

Ce trebuie să știți despre plăți

 

Vă sfătuim să optați pentru un pachet All Inclusive. Maldive nu este destinația în care să optezi doar pentru micul dejun. Asta deoarece alimentele și băuturile pot fi destul de costisitoare.

 

O sticlă de apă costă 9 dolari, o cafea sau o bere 10 dolari, iar un cocktail ajunge la 20 de dolari. Un fel principal, pe bază de pește sau fructe de mare, vă poate costa 30 de dolari de persoană.

 

Ah, și să nu vă gândiți că puteți călători cu o sticlă din băutura dumneavoastră preferată. Maldive este o națiune preponderent musulmană. Asta înseamnă că orice băutură alcoolică (care nu a fost cumpărată de acolo) vă va fi confiscată.

 

Dacă alegeți totuși să faceți cumpărături, trebuie să țineți cont de câteva aspecte:

 

  • în stațiuni nu există banconamte de unde să puteți retrage numerar;
  • este indicat să aveți bani numerar, recomandat USD;
  • la tarifele afișate se adaugă pe nota de plată 10% service charge + 12% taxă guvernamentală.

 

 

Pachete turistice de la Filadelfia Turism

 

Un pachet de vacanță cu destinația Maldive, de la Filadelfia Turism, include zbor din Cluj-Napoca (cu bagaj de cală de 40 kg și taxele de aeroport), 7 nopți de cazare, All Inclusive, transferul aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limbile engleză și germană.

 

Pentru rezervări sau alte informații, apelați AICI. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta