Paralia Katerini - distracție și relaxare

 

Dacă sunteți printre cei care nu merg în vacanță doar pentru a sta pe șezlongul de pe plajă sau de lângă piscină, vă oferim 5 motive pentru care Paralia Katerini ar trebui să fie locul în care vă veți petrece concediul vara asta.

 

Dincolo de preț și confortul oferit de hotelul sau pensiunea la care vă cazați este foarte important ceea ce faceți în vacanță, odată ce ați ajuns la destinație. Iată câteva modalități de a-ți petrece timpul liber în Paralia Katerini.

 

  • Situată la poalele Muntelui Olimp, stațiunea Paralia Katerini vă oferă 4 kilometri de plajă premiată cu distincția ”Blue Flag”. Asta înseamnă că acolo vă veți putea bucura de apele curate ale Mării Egee, de o plajă cu nisip fin și fără pietre, dar și de o atenție deosebită pentru protejarea mediului înconjurător. Mai mult decât atât, poziția geografică a stațiunii, înseamnă că acolo veți întâlni o climă unică în Grecia. Munții din apropiere mențin temperaturile scăzute pe timp de vară. Așa se face că sezonul de plajă și baie începe în luna mai și încheie în a doua jumătate a lunii octombrie. Temperatura apei este de 22-25 grade Celsius.
  • Nu poți merge în Grecia fără a gusta preparatele tradiționale. Iar dacă ați ajuns în Paralia Katerini este neapărat să gustați celebra salată de vinete Melitzanosalata. Vinete, ceapă roșie, usturoi, pătrunjel, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper sunt ingredientele care alcătuiesc un aperitiv delicios. Acest preparat poate fi servit și în marile restaurante, dar parcă este mai gustos într-o tavernă răcoroasă, cu fețele de masă colorate în alb și roșu. Nu trebuie să vă faceți griji pentru prospețime, pâinea este de multe ori cumpărată după ce faceți comanda și este servită în unele taverne gata prăjită. Atenție, însă, bacșișul de obicei este în cuantum de 10% din valoarea consumației, iar pâinea este taxată separat.

 

Salata de vinete grecească (Melitzanosalata) este servită ca aperitiv

 

  • Ar fi păcat să ajungi în Paralia Katerini și să te limitezi la plajă sau piscină, mai ales că pe o rază de câteva sute de kilometri în jur sunt atâtea obiective turistioce senzaționale. Pe locul 1 în lista dumneavoastră ar trebui să se afle complexul monahal Meteora, aflat la o distanță de 151 km față de stațiune.  Așezarea este alcătuită din 24 mănăstiri, care au fost construite la înălțimi de sute de metri deasupra nivelului mării, în sau pe stâncă. Cu o vechime de aproape o mie de ani, mănăstirile de pe Meteora (”suspendat în aer”) ar trebui să consitutie un must-see pentru toți turiștii, care ajung în Grecia. O excursie de 4 ore, care vă va duce la cele 6 mănăstiri active vă va costa 25 euro. Programul de vizitare este cuprins între ora 09:00 și orele 15:00 - 18:00.

 

Complexul monahal Meteora este alcătuit din 24 de mănăstiri
  • Dacă vreți să vă răsfățați o puteți face la Cosmopolitan Spa din Paralia Katerini. Centrul vă oferă piscină interioară încălzită, salon de masaj  (antistres, aniticelulitic, aromaterapie, masaj cu pietre fierbinți, masaj thailandez) și saună.  Tot acolo veți găsi o sală de fitness și veți putea participa la cursuri de aerobic.  Puteți beneficia de tratamente faciale și corporale cu ciocolată, cu caviar sau cu minerale. Puteți participa la ședințe de lifting, body peeling, talasoterapie sau tratamente cosmetice. Pentru clienții Hotelului Cosmopolitan serviciile centrului spa sunt gratuite. Altfel, pentru un masaj plătiți între 20 și 40 euro; un tratament facial sau corporal vă costă între 35 și 45 euro; o ședință de aromaterapie durează 30 minute și are prețul de 45 euro.

 

Cosmopolitan Spa din Paralia Katerini este locul ideal pentru tratamente de tonifiere și întinerire
  • Paralia Katerini nu este numai despre relaxare. Stațiunea oferă celor dornici de distracție o sumedenie de cluburi, cu muzică pentru toate gusturile. Printre cele mai celebre este Gold the Club. Este cel mai bine cotat club din stațiune, cu muzică grecească, sârbească, românească, dar și piesele de circulație internațională, muzică live și muzică electronică. Pentru băieți intrarea costă 10 euro, iar pentru fete este gratuită.  Pentru o bere o să plătiți între 5 și 10 euro, pentru o sticlă de tequila 60 euro, iar pentru o sticlă de whisky 80 euro. Atenție, aveți nevoie de rezervare!

 

Lăsați-ne sugestiile și opiniile voastre printr-un mesaj. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta