Petrecerea de Revelion în marile orașe europene

Timp de o zi, din oră-n oră toți locuitorii planetei vor sărbători trecerea în noul an. Când locuitorii insulelor Line, din Pacificul de Sud vor desface șampania, în România va fi abia ora 14:00. Indiferent de colțul planetei, petrecerea de Revelion are două lucruri în comun: focurile de artificii și petrecerile. În rest, de la țară la țară, diferențele sunt numeroase.

 

 
Madrid - struguri în Puerta del Sol

 

Una dintre tradițiile de Revelion ale ibericilor iese în evidență mai presus de toate: spaniolii mănâncă câte o boabă de strugure în fiecare dintre ultimele 12 secunde din an. Fiecare boabă le va aduce noroc în cele 12 luni care vor urma.

 

În capitala Spaniei, oamenii se adună în Puerta del Sol, o piață din centrul metropolei, acolo unde trecerea în noul an se sărbătorește de două ori. În 30 decembrie, la miezul nopții se verifică mecanismul orologiului de pe Real Casa de Correos, sediul Guvernului. Astfel, pentru a evita aglomerația din 31 decembrie, locuitorii Madridului preferă să se adune în piață cu o zi mai devreme și să petreacă de Anul Nou.

 

Pentru o vacanță de Revelion în Madrid, cu Filadelfia Turism, veți plăti de la 393 euro. Pachetul include 4 nopți de cazare la un hotel de 4 stele, cu mic dejun și transport dus-întors cu avionul.

 

 
Londra - primul oaspete aduce cărbuni

 

Birtanicii cred că primul oaspete din noul an le va aduce noroc. Musafirul trebuie să fie bărbat, cu părul închis la culoare și să intre pe ușa din față. Vizitatorul trebui să aducă câteva cadouri: pâine, sare și cărbune. Cele trei daruri prevestesc faptul că în anul care a început toți ai casei vor avea suficient de mâncat (pâinea), destui bani (sarea) și nu vor îndura frigul (cărbunele).

 

În capitala Angliei trecerea dintre ani este marcată printr-o petrecere care cuprinde tot orașul. Emblematice sunt focurile de artificii lansate din jurul London Eye, în timp ce Big Ben bate miezul nopții. În după-masa zilei de 1 Ianuarie are loc Parada de Anul Nou. În 2017, peste 8.000 de artiști sunt așteptați să participe la această paradă.

 

Pentru o vacantă de revelion la Londra, cu Filadelfia Turism, veți plăti de la 451 euro. Pachetul include 4 nopți de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun și transport dus-întors cu avionul.

 

 

Roma - lenjerie roșie și supă de linte

 

Dacă ibericii mănâncă struguri la cumpăna dintre ani, italienii preferă supa de linte. Câte o lingură de supă pentru fiecare bătaie a ceasului la miezul nopți va aduce noroc în noul an. Mai mult decât atât, italienii poartă lenjerie roșie în Ajun de Anul Nou. Lenjeria trebuie să fie primită cadou și să fie aruncată a doua zi. Culoarea roșie simbolizează prosperitatea. De asemenea, unii locuitori mai în vârstă păstrează încă tradiția de a arunca pe fereastră obiectele de care nu mai au nevoie.

 

În capitala Italiei, mulțimea se adună în Piazza del Popolo, acolo unde are loc un concert în aer liber. Cele mai populare locații din Roma pentru numărătoarea inversă sunt, însă, Coloseumul, Piazza Navona și Monumentul lui Vittorio Emanuele II.

 

Pentru o vacanță de Revelion la Roma, cu Filadelfia Turism, veți plăti de la 270 euro. Pachetul include 5 nopți de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun și transport dus-întors cu avionul.

 

Câte locuri, atâtea obiceiuri, iar petrecerea de Revelion nu face excepție. Alte idei pentru o vacanță de Anul Nou găsiți pe site-ul Filadelfia Turism. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta