Prinț și cerșetor în Mallorca

 

 

Ce câtiva ani, publicația britanică, The Sunday Times declara Palma de Mallorca ca fiind cel mai bun oraș din lume în care ai putea trăi. Au fost luați în calcul nivelul de trai, climatul și facilitățile turistice. Capitala insulei Mallorca a fost descrisă ca o destinație ”fermecătoare” și ”sofisticată”.

 

De altfel întreaga insulă din estul Spaniei este un spectacol al contrastelor. De la plajele exotice și sălbatice, până la vârfurile stâncoase ale Serra de Tramuntana, Mallorca este o călătorie care-ți va tăia răsuflarea. Este un loc în care te poți dezbrăca de inhibiții pe străduțele din Fornalutx sau poți trăi ca un naufragiat pe plaja Coll Baix.

 

 

Prinț în Palma de Mallorca

 

O să începem cu motivul principal pentru care majoritatea turiștilor vizitează insula: viața cosmopolită și răsfățul din stațiunile de lux. Iar dacă vrei să trăiești ca un rege, capitala insulei îți oferă tot ceea ce ai nevoie. Poți începe, de exemplu, prin a petrece la un loc cu celebritățile. În Puerto Portals sau Port Adriano poți să iei prânzul și să bei șampanie la un loc cu superstarurile industriei muzicale sau cu vedetele de cinema. Cele două porturi din sudul insulei Mallorca sunt locul unde cei bogați și faimoși își ancorează iahturile luxoase.

 

 

 

După prânz, poți închiria un bolid de lux și să mergi la o plimbare prin munții Serra de Tramuntana. La volanul unui Ferrari sau Porsche decapotabil, cu vântul prin păr, vei fi actorul principal din filmul turnat pe șoseaua care se unduiește de-a lungul culmilor stâncoase. La final poți să te relaxezi la unul dintre numeroasele centre SPA de lux.

 

 

Pentru cină Mallorca oferă numeroase oportunități. Pe insulă vei găsi 7 restaurante decorate cu stele Michelin, precum Zaranda sau Es Fum. Delicatesele mediteranee sunt servite cu vinuri divine, produse în podgoriile autohtone.

 

 

 

Noaptea, Palma prinde viață. Iar dacă vrei să simți pulsul unui oraș cosmopolit, atunci ai mai multe opțiuni: fie ieși la o plimare în zona Santa Catalina din centrul Palma și te oprești într-unul dintre localurile de unde răsună muzică pe gustul tău, fie te răcorești la pas pe faleza Paseo Maritimo, înțesată de baruri, cluburi și restaurante.

 

 

 

Cerșetor în Mallorca

 

A fi ”cerșetor în Mallorca” presupune să se detașezi de mulțime și de agitație. Să hoinărești pe cărările mai puțin bătătorite și să găsești comorile ascunse ale insulei. Să renunți la prejudecăți și să trăiești intens ceea ce insula are de oferit.

 

Dacă asta urmărești și tu, atunci nu poți rata plaja Coll Baix. Fâșia de nisip fin, înconjurată de ape turcoaz nu este accesibilă decât pe jos. Și asta după ce ai parcurs deja câțiva kilometri pe mai multe străduțe cu mașina. Frumusețea sălbatică a locului va merita efortul de a ajunge acolo.

 

 

 

Dacă vrei să experimentezi traiul autentic catalan, Mallorca are sute de mici sate din care poți alege. Un exemplu strălucit este Fornalutx. Deși locuitorii l-au autointitulat cel mai frumos sat al Spaniei, pe străduțele întortocheate, acoperite cu piatră cubică, vei putea scăpa de forfota stațiunilor de pe coastă. Mica aglomerare de case din piatră de culoarea șofranului se sfârșește în plantațiile luxuriante de portocali.

 

 

 

Pentru a adăugă la experiența de vagabond în Mallorca, poți face o excursie de jumătate de zi la atelierul lui Joan Miró. Studioul celebrului artist catalan este exact așa cum l-a lăsat: cu pete de vopsea, pânze neterminate, dar și lucrările care l-au făcut celebru expuse pe pereți. Poți să privești operele de artă, să bei o cafea sau să te plimbi prin grădinile cu decorațiuni suprarealiste.

 

 

 

Mallorca este o destinația fascinantă, care poate fi trăită din mai multe ipostaze. Prinț și cerșetor sunt două dintre ele. Te invităm să descoperi și altele. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta