Sardinia - ghid de călătorie

 

Cu atâtea opțiuni, alegerea destinației de vacanță a devenit un lucru complicat. Unde să mergi? Când să o faci? Unde să te cazezi? Ce poți face acolo? Sunt câteva dintre întrebările la care trebuie să cauți răspuns înainte de a decide unde îți vei petrece concediul. Noi am hotărât să-ți ușurăm munca și să-ți prezentăm un scurt ghid de călătorie.

 
De ce Sardinia

 

Dacă-i pomenești cuiva de Sardinia o să se gândească la escapadele amoroase ale lui Berlusconi, la hoteluri exclusiviste și pretenții de superstar. Nu putem spune că această imagine glam este falsă, doar că ea nu definește Sardinia în întregimea ei. Insula din vestul Italiei este una dintre cele mai seducătoare destinații mediteraneene de vacanță.

 

Scăldată de apele Mediteranei și a Mării Tireniene, Sardinia este amplasată între pensinsula italică și nordul arid al Africii. Este a doua insula ca mărime din Marea Mediterană, cu peste 2000 km de coastă. Plajele, parcă desenate, se îmbină cu apele de culoarea cerului, golfurile ascunse și stâncile înverzite, pentru a crea un tablou idilic de vacanță.

 

 

Când să mergi

 

Practic tot anul. Sardinia este genul de loc în care poți să mergi în Ianuarie sau în Iulie și te vei bucura în egală măsură de concediul tău. Datorită dimensiunii insulei și a diferențelor de altitudine, climatul este de tip mediteranean, dar și temperat-oceanic. Iar lunile cu cele mai bune temeperaturi sunt Mai și Iunie.

 

Există totuși o regulă: evită luna August! Toată Italia, cu cățel și purcel, ia atunci cu asalt insula. Nu vei găsi un loc în care să arunci un ac pe plajă, ce să mai vorbim de cazare. Este și luna cu cele mai mari prețuri, din cauza afluxului de turiști.

 

 

 

Unde să te cazezi

 

Dacă nu cumva ai moștenit o avere te sfătuim să nu te arunci pe prima ofertă de cazare pe care o primești. Este bine să treci în revistă mai multe opțiuni și să afli exact ceea ce vei primi pentru banii cheltuiți. Indiferent de opțiunea ta, cea mai bună alegere este un pachet care să includă și transportul.

 

La Filadelfia Turism poți găsi oferte cu 7 nopți de cazare, cu mic dejun, la un hotel de 3 stele și transport cu avionul pentru mai puțin de 500 euro. În general Sardinia nu este o destinație All Inclusive, dar puteți găsi și astfel de pachete, fără problemă.

 

 

 

Ce să faci acolo

 

Un lucru este sigur: în Sardinia nu te vei plictisi! La capitolul obiective turistice și excursii opționale, insula stă foarte bine. Poți începe cu Cagliari, capitala antică a insulei. Orașul este o veritabilă expoziție arhitectonică, dar în același timp și un loc de răsfăț pentru cei atrași de marile magazine de modă ale Italiei. Pe străzile din Cagliari vă veți simți ca în Roma, doar că fără agiația de acolo.

 

Nu trebuie să ratați nici una dintre cele 8.000 de Nuraghi. Este singurul loc din lume unde pot fi găsite aceste construcții din piatră, care datează din epoca bronzului. Puteți profita de relieful variat al insulei și să faceți o plimbare cu Trenino Verde. Călătoria vă va purta pe apeductele înguste, acoperite de căile ferate amenajate în scop pur turistic.

 

 

Să nu uităm de litoral

 

Am rezervat litoralului Sardiniei o categorie aparte. Dacă vrei să vezi paradisul cu ochii tăi, va trebui să ajungi în estul Sardiniei. În apropiere de localitatea Baunei, vei găsi Cala Goloritze. Plaja este una dintre cele mai fotogenice de pe insulă. Nu e de mirare că în 1995 a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Cu vânturi care suflă, în medie, două săptămâni pe lună, litoralul Sardiniei este ideal pentru surfing și kiteboarding. Nu lipsesc nici porturile fermecătoare. Porto Cervo este înțesat cu buticuri, restaurante luxoase și cluburi de fițe. Acolo sunt găzduite numeroase evenimente de iahting, renumite la nivel mondial și este locul ideal dacă vrei să dai nas în nas cu vreo vedetă.

 

 

 

Dacă aveți nevoie de ajutor cu rezervarea sejurului dumneavoastră în Sardinia, ne puteți contacta aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta