Schi pe ghețari în Tirol - o aventură de neuitat

De ce să faci schi pe ghețari?

 

Să faci schi pe ghețari poate suna intimidant. Lumea asociază ghețarii cu gerul și pericolele de la Polul Nord sau Sud. Când vorbim de schiat, lucrurile stau, însă, puțin altfel. Prima mare diferență este că atunci când lumea merge la ștrand sau la plajă, ghețarii oferă condițiile ideale pentru a schia. Chiar și în luna lui cuptor, unii ghețari din Austria sunt acoperiți cu zăpadă numai bună pentru schiat.

 

Și dacă tot vorbim de Austria, trebuie să știți că acolo se găsesc 5 dintre cei mai buni ghețari pentru schiat. Mai exact, în Tirol, un land din vestul Austriei, cunoscut și iubit de toți împătimiții schiatului. Kaunertal, Pitztal, Sölden, Stubai și Hintertux sunt nume care probabil nu vă spun nimic, dar la care orice pasionat de schi visează.

 

 

Kaunertal - 38 kilometri de distracție

 

Așa cum este de așteptat, schiatul pe ghețari este preferat, cu precădere, de către tineri. Este publicul cel mai numeros pe care-l întâlnești pe Kaunertal. Tocmai de aceea ghețarul a fost denumit ”cel mai tânăr” din Tirol. Trebuie să știți că există și pârtii pentru familii, iar copiii până la 10 ani, însoțiți de un adult, schiază gratuit.

 

Schiatul pe Kaunertal este posibil din octombrie până în iunie. Acolo poți găsi 38 kilometri de piste, cu altitudini de peste 1.000 metri, dar și 36 kilometri de variante pentru freeride. În octombrie acolo are loc celebrul Kaunertal Opening, care marchează debutul sezonului de schi pe ghețari, cu petreceri și competiții.

 

 
Pitztal - cel mai mare ghețar din Tirol

 

Cum ar fi să-ți bei cafeaua pe terasă... la o înălțime de 3.440 metri? Ei bine, dacă alegeți să faceți vacanța la schi pe Pitztal, trebuie să știți că este cel mai mare ghețar din Tirol, care are în vârf o celebră cafenea și cofetărie. Până acolo puteți ajunge cu telecabina, iar de acolo... coborâți pe schiuri.

 

Pitztal are 69 kilometri de pârtii și 41 kilometri de variante pentru schi pe ghețari. Atât experții, cât și începătorii au pârtii potrivite. Ghețarul este amenajat pentru schi fond, dar și pentru freestyle. Și aici, în octombrie are loc un festival care marchează debutul sezonului cu petreceri în aer liber, schi și snowboard test.

 
Sölden - condiții optime pentru schi

 

Pe Sölden veți găsi cele mai bine pregătite pârtii pentru schi pe ghețari. Sunt 144 kilometri de pârtie, amenajată până la o înălțime de peste 3.000 metri. Mai mult decât atât, pentru cele care coboară sub 2.000 metri există tunuri de zăpadă, care asigură stratul perfect de zăpadă. Stațiunea are 33 telecabine, care pot transporta peste 4.000 persoane pe oră.

 

În 2010 Sölden a găzduit Campionatul Mondial al Federației Internaționale de Schi. Începutul lunii octombrie marchează și startul sezonului de schi pe ghețar. În fiecare weekend, în restaurantele fabuloase din vârf se organizează petreceri cu cei mai cunoscuți DJ. Există și o scenă de zăpadă, amenajată în aer liber, de unde poți asculta muzică live.

 
Stubai - cel mai potrivit pentru familii

 

De 4 ori a fost votat Stubai, drept cel mai potrivit ghețar din Alpi pentru familiile care vor să schieze. Cei mici se vor bucura acolo de servicii de primă clasă. La tabăra Big Family Ski Camp veți găsi instructori și pârtii de schi special amenajate pentru copii. Stațiunea este dotată cu o grădiniță, școală de schi, restaurant și loc de joacă pentru copii, dar și un hotel destinat familiilor.

 

Cel mai mare snow park din Tirol poate fi găsit tot acolo. Cu denumirea de Stubai Zoo, parcul este deschis din octombrie până spre sfârșitul primăverii. Este locul ideal de antrenament pentru schiori și snowboard-eri, deoarece are trasee cu dificultate scăzută, medie, dar și pentru profesioniști. Dincolo de cadrul ideal pentru antrenamente, parcul organizează drumeții pe ghețar, un festival al berii, cursuri de siguranță în caz de avalanșă și nopți gourmet.

 

 
Hintertux - liber la schi tot anul

 

Hintertux este singurul loc din Tirol unde se poate schia tot anul. Chiar și vara stațiunea are deschiși 18 kilometri de pârtie. În total sunt amenajați 59 kilometri de pârtie pentru fiecare nivel de dificultate, cu coborâri rapide și moguli competitivi.

 

Acolo găsiți și un parc pentru familii (Familypark Hintertux), un parc pentru freestyle (Betterpark Hintertux) și un palat de gheață (Natur Eis Palast), amenajat în interiorul ghețarului.

 
Cât vă costă un sejur la schi

 

Pentru un sejur la schi, prețurile pornesc de la câteva sute de lei sau chiar o mie de lei, în funcție de locul de cazare. De exemplu, pentru un sejur de 7 nopți, la un apartament din Sölden, veți plăti de la 95 euro de persoană. Dacă în schimb vreți cazare la un hotel de 3 stele din Kappl, zona Ischgl, cu demipensiune, veți scoate din buzunar de la 299 euro de persoană.

 

Deocamdată, atât din Tirol. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

Prețul pentru cazare pornește de la câteva zeci de euro

Lasa un comentariu

Solicita oferta