De ce să mergi la schi în Valea Zillertal

 

Austria este de zeci de ani una dintre cele mai râvnite destinații de schi. Pasionații din toată lumea aleg Alpii Austriei pentru peisajele superbe, calitatea pârtiilor și standardele ridicate în turism. Dar mai presus de toate sunt căutați ghețarii. Nimic nu se compară cu schiatul pe ghețar, mai ales atunci când o faci în martie sau aprilie.

 

 

Valea Zillertal în cifre

 

Iar dacă tot vorbim despre ghețari, Tirol este destinația supremă. Land-ul din vestul Austriei încorporează pe teritoriul său unii dintre cei mai buni ghețari pentru schiat din lume. Despre Kaunertal, Pitztal, Sölden, Stubai și Hintertux am scris aici.  Dar astăzi vrem să vă descriem Valea Zillertal.

 

Este ceva mai la est de Hintertux, iar acolo ghețarii s-au format cel mai intens. Pârtiile au o lungime totală de 515 km și pornesc de la o altitudine de peste 3.300 metri. Schiorii pot coborî până la 580 metri, iar de acolo au la dispoziție 179 de instalații tip ski lift pentru a urca înapoi.Costul unui skipass, cu o valabilitate de 3 zile, care-ți oferă acces gratuit la toate pârtiile și instalațiile din zonă, costă de la 143 euro pentru un adult.

 

 

Cazare la vilă sau hotel

 

La nici o oră distanță de Innsbruck este Mayrhofen locul unde s-au născut sporturile de iarnă în Valea Zillertal. Așa cum te-ai aștepta de la o stațiune de schi cu tradiție, Mayrhofen nu dezamăgește nici la capitolul cazare. Pentru cei care călătoresc cu grupul de prieteni, recomandăm Vila Modern Life. Unitatea de cazare are o zonă de dining, living room și locuri pentru 10 persoane. Oaspeții beneficiază de internet, televiziune prin satelit și de faptul că se află la doar 50 metri de stația de ski bus.

 

O alternativă este Holel Neue Post. Unitatea de cazare are 4 stele și este situată în centrul Mayrhofen. Oaspeții au la dispoziție o piscină interioară încălzită, baie turcească, dar și un centru SPA cu acces gratuit. Puteți servi micul dejun sau cina, iar barul oferă muzică live și vinuri din crama proprie.

 

 

Perfectă și pentru snowboard

 

Nu doar schiorii apreciază Valea Zillertal. Datorită numeroaselor parcuri deschise acolo, zona a devenit atractivă și pentru snowboarding. Cel mai renumit este Zillertal Arena. De fapt acolo se găsește și cea mai extinsă zonă de schi din toată valea. Complexul cuprinde 18 km de pârtie cu dificultate crescută, 89 km cu dificultate medie și 43 km pentru începători.

 

Veți găsi acolo 11 școli pentru copii, 31 de localuri de alimentație publică și un patinoar.În diverse zone ale parcului aveți acces la conexiune wireless de internet. Costul unui bilet pentru o zi pornește de la 28 euro pentru adulți, 12 euro pentru copii și 22 euro pentru adolescenți.

 

 

 

Activități alternative

 

Dacă nu vreți să schiați și nici placa nu vă atrage, Valea Zillertal are o sumedenie de activități alternative. De la patinaj, până la schiat cu parapanta, veți găsi ceva care să vă consume energia. Dacă vreți să petreceți timpul împreună cu cei mici, aveți la dispoziție 45 km de părtii pentru săniuș. Săniile se pot închiria la fața locului și diferă în lungime, în funcție de înălțimea celor care o vor conduce. O sanie pentru două persoane se poate închiria pentru 7 euro.

 

Dacă vă simțiti ceva mai aventuroși, puteți încerca cățărarea pe gheață. În Valea Zillertal poți găsi zeci de cascade de gheață pentru toate nivelele de dificultate. O cățărare care durează 4 ore și are o dificultate medie, vă poate costa 320 euro.

 

 

Pentru mai multe informații despre un sejurl la schi în Austria, ne puteți contacta aici sau ne puteți scrie întrebările dumnevoastră în secțiunea comentarii. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta