Ce trebuie să știi despre sejurul în Rimini - scurt ghid de călătorie

 

Reputația o precede

 

Este una dintre cele mai renumite stațiuni europene, iar asta se datorează mai multor factori. În primul rând este vorba despre moștenirea arhitecturală impresionantă lăsată în urma de romani, dar și de artiștii renumiți ai Renașterii, precum Leonardo da Vinci. În al doilea rând, despre faptul că primele băi au fost fondate la Rimini încă din 1843. Celebrul regizor, Federico Fellini este și el ”vinovat” de reputația impresionantă a stațiunii.

 

În prezent, orașul din nordul Italiei este o stațiune care atrage toate categoriile de vizitatori. De la împătimiții de turism cultural și până la cei care își planifică vacanța în funcție de cluburile de la destinație, îi vei găsi pe toți în Rimini. Ai la dispoziție și un litoral superb de 19 km lungime. Iar dacă te afli în căutare de cazare, oferta de peste 1000 de hoteluri va satisface și cei mai exigenți călători.

 

 

Sezonul de vârf și noaptea roz

 

Rimini are un climat subtropical umed, influențat prin deschiderea la Marea Adriatică. Umiditatea este crescută tot timpul anului, iar lunile de vară sunt cele mai călduroase. Este recomandat să evitați luna august. Atunci este sezonul de vârf, când mica stațiunea este inundată de turiștii italieni.

 

O lună bună pentru vacanța 2017 în Riminii este Iulie. Mai ales că în prima jumătate a lunii se sărbătorește La Notte Rosa. Este modalitatea prin care toată Riviera Emilia-Romana sărbătorește ”revelionul estival”. Cei 170 km de litoral sunt împodobiți pentru o noapte în culoarea roz. În toate localitățile din regiune au loc concerte și diverse evenimente culturale.

 

 

 

La dolce vita

 

La fel cum Zanzibar îl are pe Freddie Mercury și Rimini are un fiu celebru. De această dată este vorba despre un regizor și anume, Federico Fellini. Una dintre producțiile care l-au consacrat este La Dolce Vita. Filmul este unul dintre cele mai lăudate din cinemateca universală.

 

Turiștii pot vizita Muzeul Fellini, unde sunt adăpostite documente, desene, costume și alte elemente de recuzită ale filmelor celebrului regizor.  Mai există și un parc, care poartă numele Federico Fellini. Iar dacă aveți chef de o plimbare, puteți trece prin Piazzetta Teatini, unde se spune că Fellini stătea în povești toată noaptea cu un bun prieten de-al său, atunci când se întorcea în secret la Rimini.

 

 

 

Florența e în apropiere

 

Pe lângă plaje, restaurante și baruri, Rimini nu duce lipsă nici de obiective turistice impresionante. Arcul lui Augustus, cu peste 2 milenii vechime, Templul Malatesta, proiectat de celebrul arhitect Leon Battista sau Castelul Sismondo sunt câteva dintre atracțiile stațiunii din nordul Italiei.

 

Pentru doar 15 euro, însă, și o călătorie de aproximativ 3 ore cu trenul, puteți ajunge și în Florența. Dacă petreceți un sejur mai lung în Rimini, ar fi păcat să nu vă rezervați o zi și pentru capitala regiunii Toscane. Catalogat drept un muzeu în aer liber, Florența este unul dintre cele mai frumoase orașe europene.

 

 

 

Cazarea în Rimini

 

Cu o ofertă atât de bogată a hotelierilor nu vă va fi ușor să găsiți cazarea potrivită pentru dumneavoastră. Nu vă grăbiți, studiați mai multe oferte și faceți alegerea din timp. Noi vă recomandăm Hotelul Nives. Unitatea de cazare de 3 stele este situată la mai puțin de 100 metri distanță față de plajă și la 5 minute de mers cu mașina față de aeroport.

 

Pentru mai puțin de 500 euro de persoană beneficiați de 7 nopți de cazare, cu mic dejun, transport cu avionul din Cluj-Napoca și transferul.

 

 

 

Dacă aveți nevooie de mai multe informații ne puteți scrie un comentariu și vom răspunde cât de repede. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta