Vara începe iarna în Insulele Maldive

Lunile de iarnă sunt vârful sezonului turistic în Maldive

 

Cum ar fi să faci duș sub cerul liber sau să stai la plajă pe timp de iarnă?  Un loc unde puteți face asta este și arhipelagul Maldive. Situată la o distanță de aproximativ 3500 km față de România, Republica Maldive se întinde de o parte și de alta a Ecuatorului și este formată din 26 atoli de corali. În mod paradoxal este una dintre destinațiile de vacanță pe care este recomandat să o vizitezi iarna. Asta deoarece climatul este de tip tropical, ceea ce înseamnă că în perioada aprilie-octombrie insulele vor fi dominate de muson și de precipitații frecvente. Sezonul turistic de vârf începe în noiembrie și se încheie în martie. În toată această perioadă temperaturile vor fi cuprinse între 24 și 30 grade Celsius, iar apele vor fi calme, cu o vizibilitate de peste 30 metri adâncime.

 

 

Nicăieri în lume nu veți găsi plaje ca în Maldive

 

Sutele de insule care alcătuiesc arhipelagul abundă în plaje superbe. Pe deoparte sunt plajele pustii ale arhipelagului. Acolo veți putea sta ore întregi la umbra unui palmier, fără să întâlniți țipenie de om. Nu vă faceți griji, nu trebuie să înotați sau să umblați câțiva kilometri pe jos pentru a descoperi o astfel de plajă. Stațiunile includ excursii de o zi în astfel de zone. Veți avea la dispoziția dumneavoastră un majordom, care vă va duce cu barca și vă va organiza un picnic.

 

De cealaltă parte sunt plajele private ale stațiunilor de 4 sau 5 stele. Acolo veți găsi șezlonguri, umbrele și chelneri care vă aduc cocktailul preferat direct pe plajă. Veți fi mai ferit de privirile curioșilor, dar veți împărți nisipul alb cu ceilalți turiști ai hotelului. La această categorie avem și cea mai apreciată plajă de către turiștii care ajung anual acolo. Este vorba despre plaja Reethi din stațiunea cu același nume. Situată pe o insulă care măsoara doar 600 metri lungime, plaja este parte a unei stațiuni ecologice, situată în Atolul Baa. Doar 15% din suprafața insulei are construcții, restul fiind acoperită de plajă și vegetație luxuriantă.

 

 

 

Scufundări cu rechinii pentru cei aventuroși

 

Plajele imaculate sunt completate de apele Oceanului Indian. Cu o claritate deosebită, apele care înconjoară atolii sunt ideale pentru snorkeling. Coralii viu colorați și peștii tropicali, care pot fi observați în apropierea țărmului contribuie la o experiență unică. Pentru firile mai aventuroase, apele din arhipelagul Maldive oferă și altceva: întâlniri cu prădătorii adâncurilor.

 

Există multe locuri în zonă unde se pot face scufundări, însă, cel mai popular rămâne Capul rechinilor ciocanRasdhoo Madivaru este celebru pentru scufundările care te vor aduce aproape de rechini și pisicile de mare. Pentru ca aventura să aibă succes, trebuie să fiți în apă cel târziu la ora 06:00. Scufundarea durează 2 ore și se face la o adâncime de 20-40 metri.

Moscheea de corali din Male

 

Moscheea Vinerea Mare este cea mai veche clădire in Male, capitala republicii. A fost construită în 1658, în timpul domniei sultanului Ibrahim Iskandar I. Clădirea impresionează prin detaliile ornamentale. Și în prezent moscheea servește drept loc ceremonial pentru diverse evenimente și are o capacitate de peste 10.000 locuri.  Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că lăcașul de cult a fost construit din blocuri de corali. Deși acest material de construcție este moale și ușor de tăiat, când este uscat devine foarte solid. Acesta este și motivul pentru care Moscheea Vinerea Mare a fost inclusă în parimoniul UNESCO în 2008.

 

 

Salata de pește - omleta din Maldive

 

Dacă sunteți un fan al preparatelor marine, Insulele Maldive sunt locul ideal pentru a le gusta. Bucătării de pe insulă sunt experți în a găti peștele, care face parte din tradiția culinară a locului. Printre felurile deosebite pe care le puteți gusta acolo se numără Garudhiya, o fierturi de pește, cu orez, lime, chili și ceapă. Apreciată este și friptura de ton, Fihunu Mas, marinat în lapte de nucă de cocos, chili, ardei iute, curry și chimion.

 

Preparatul vedetă al bucătăriei locale este Mas Huni. Vorbim despre o salată de pește care se servește la micul dejun. Tonul afumat mărunțit se amestecă cu pulpă de nucă de cocos și ceapă. Mas Huni se servește cu roshi, o lipie tradițională.

 

 

În încheiere vă oferim un sfat util: cu toate că puteți plăti cu cardul la multe hoteluri este indicat să aveți la dumneavoastră dolari americani, în bancnote mici, pentru situațiile neprevăzute. Asta deoarece bancomatele în Maldive sunt puține, iar cele de la care puteți retrage valută sunt și mai puține. Dacă alegeți să plătiți cu cardul ( sunt acceptate Visa si Master Card) trebuie să știți că se percepe un comision de 5%.

 

Deocamdată atât din Maldive. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta