Ce trebuie să știi când faci o rezervare la hotel

 

Intri pe internet sau dai un telefon și s-a rezolvat, nu? Parțial adevărat. Dacă ai noroc vei reuși din prima să faci o rezervare la hotel, care să răspundă tuturor cerințelor tale. De cele mai multe, însă, nu va fi așa ușor să găsești o cameră când, unde și cum îți dorești. Tocmai de aceea este bine să ții cont de câteva sfaturi, care te vor ajuta să ieși la liman.

 

Cât vrei să cheltuiești pentru o rezervare la hotel?

 

Trebuie să începi prin a stabili cât vrei să cheltuiești pentru cazare. Dacă ai pus deoparte 1200 EUR pentru vacanța ta, cât vrei să aloci pentru hotel? Ai stabilit stabilit o rată maximă pe care ești dispus să o plătești pe noapte? Călătorești cu prietenii sau împreună cu familia? Iei și copiii cu tine? Sunt factori pe care trebuie să-i stabilești înainte de a începe orice căutare.

 

Pe de altă parte, poate călătorești în interes de serviciu și tariful pe noapte nu este un factor restrictiv. Atunci te vei orienta spre un hotel care să-ți ofere anumite elemente de confort, astfel încât să te poți concentra la afacerile tale.

 

 

Ce facilități vrei să includă hotelul în care vei sta?

 

În primul rând trebuie să ai în vedere spațiul și configurarea camerelor. Dacă ai un copil cu tine, te vei putea caza într-o cameră triplă. Dacă sunt doi copii,vei putea opta pentru paturi suprapuse în care să doarmă cei mici. Dacă, însă, au depășit vârsta de la care sunt considerați copii, va trebui să rezervi și pentru ei o cameră dublă normală.

 

Vrei să servești toate mesele îm complexul unde ești cazat? Atunci asigură-te că hotelul oferă servicii All Inclusive. Dacă vrei să explorezi împrejurimile și să guști din bucătăria locală, optează pentru pachetul standard, care conține doar micul dejun sau nicio masă.

 

Vrei ceva mai mult de la vacanța ta decât un șezlong la plajă și o bere rece? Caută un hotel care să conțină și un centru SPA. Sau poate vrei să le oferi activități distractive celor mici. Atunci te vei orienta spre o unitate de cazare care are o sală de jocuri.

 

 

Locația hotelului poate avea un impact major asupra costului vacanței tale

 

Locația este unul dintre factorii prinicipali de care trebuie să ții cont atunci când faci o rezervare la hotel. Îți dorești să te cazezi în centrul orașului, astfel încât să o poți lua la pas înspre obiectivele turistice principale? Atunci pregătește-te să plătești mai mult. Nu înseamnă că dacă alegi o unitate de cazare la marginea stațiunii vei economisi foarte mult. Transportul de la hotel la plajă sau la obiectivele turistice s-ar putea să te coste destul de mult.

 

Un alt factor sunt împrejurimile. Un hotel central va fi cel mai probabil înconjurat de trafic și zgomot. Dacă doriți liniște, atunci va trebui să studiați puțin locația exactă a hotelului. Majoritatea platformelor online de rezervări oferă o hartă și poze cu poziționarea unității de cazare. Dacă nici așa nu puteți trage o concluzie, faceți o căutare folosind Google Maps.

 

 

Cât plătești pentru internet?

 

La fel ca transferul de la aeroport sau micul dejun, accesul la internet este un aspect pe care trebuie să-l iei în calcul, mai ales atunci când călătorești în străinătate. Interesează-te dacă internetul este inclus în prețul camerei. Iar dacă așa stau lucrurile, atunci folosește recenziile foștilor clienți pentru a afla dacă functionează corespunzător, dar și care sunt zonele în care ai semnal. Unele hoteluri oferă acces gratuit la internet wireless, dar numai în zonele publice, nu și în camere.

 

Dacă internetul nu este inclus in preț, informează-te despre tarifele practicate de hotel. S-ar putea ca ceea ce crezi că economisești la prețul camerei, să plătești pentru accesul la internet. Unele unități de cazare oferă abonamente pe zi, altele au tarife pe oră. De aceea este bine să ai cât mai multe informații înainte de a te hotărî să faci o rezervare la hotel.

 

 

Cum faci rezervarea propriu-zisă?

 

Din ce în ce mai mulți călători optează pentru platformele de rezervare online. Este și firesc. Poți afla toate informațiile, alege camera și chiar plăti în avans, fără să fii nevoit să te dai jos din pat. Dar ce faci când ai nevoie și de biletele de avion, transferul de la aeroport, informații despre restaurantele din zonă, obiectivele turistice, taxe, sau asigurarea medicală de călătorie? Parcă nu mai e la fel de ușor să le faci pe toate de pe smartphone.

 

Poți apela la o agenție de turism, care, pe lângă faptul că se va ocupa de toate aspectele călătoriei sau vacanței tale, îți va oferi și informații competente despre destinația aleasă sau hotelul în care vei sta.

 

 

Dacă aveți și alte sugestii sau observații, ne-am bucura să le aflăm în comentarii. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta