Ce trebuie să știi despre vacanța ta în Seychelles

 

Cele 115 insule care alcătuiesc arhipelagul Seychelles sunt situate într-un paradis tropical, din Oceanul Indian. Statul insular se află la sud de Ecuator, la aproximativ 1500 km distanță față de coasta Africii de Sud. În anii `70, ca stat membru al Commonwealth-ului, Seychelles era ”locul de joacă” al superstarurilor și încă este. Janet Jackson, George Clooney, Paul McCartney sau Brad Pitt sunt câteva dintre vedetele care și-au făcut luna de miere acolo.

 

În prezent statul african este o destinație internațională de vacanță, care concurează cot la cot cu locuri deja consacrate, precum Maldive sau Punta Cana. Arhipelagul este apreciat pentru plajele imaculate, pentru intimitate, pentru recifele de corali și rezervațiile naturale.

 

 
Plaje incredibile, cu anumite reguli

 

Cu 115 insule, Seychelles nu duce lipsă de plaje. Fâșii de nisip fin, scăldate de ape turcoaz, mărginite de vegetația luxuriantă specifică tropicelor. Mai presus de toate, majoritatea oferă intimitate! Anse Source d`Argent este una dintre plajele idilice ale arhipelagului. Situată pe insula La Digue, plaja este parcă desprinsă dintr-o broșură de călătorie. Momentul ideal pentru o bălăceală este după-masa târziu, când majoritatea turiștilor au plecat.

 

Trebuie să țineți cont și de câteva reguli pe plajele din Seychelles. În primul rând, autoritățile roagă turiștii să nu adune scoicile din nisip, deoarece multe sunt folosite de către crabii pustnici ca locuințe. Protejarea florei și faunei sunt de o importanță deosebită pentru locuitorii insulelor. Tocmai de aceea nu trebuie să lăsați gunoaie în urma voastră. Dacă nu găsiți un coș pe plajă, luați ambalajele cu voi până la hotel.

 

 
Casa țestoaselor gigant

 

Legislația de mediu din Seychelles este foarte strictă. Cetățenii au dreptul la un mediu curat, dar în același timp sunt obligați să-l mențină așa. 50% dintre suprafața totală a arhipelagului este încadrată ca rezervație naturală. Asta deoarece insulele adăpostesc zeci de specii de plante și animale unice în lume.

 

Țestoasele gigant Aldabra pot fi găsite pe aproape toate insulele statului african. Multitudinea de plaje înconjurate de bolovani de granit oferă locul ideal în care aceste reptile pot să-și depună ouăle. Tocmai de aceea în Seychelles se găsește cea mai mare populație a acestei specii de țestoase.

 

 
Bagajul ideal pentru Seychelles

 

Climatul tropical determină o variație mică a temperaturii de-a lungul anului. Lunile mai răcoroase sunt cele de vară, cu o temperatură medie de 26 grade Celsius. Perioada caldă este din decembrie, până în aprilie, când tempraturile pot depăși 31 grade Celsius, iar umiditatea este de 80%. Nicio lună nu este lipsită de precipitații, însă, ele nu sunt predominante.

 

În bagajul dumneavoastră este bine să aveți îmbrăcăminte subțire, largă, potrivită pentru climatul fierbinte și umed. Luați-vă cu voi pălării și ochelari de soare, dar și creme de protecție solară. Seara, bărbații este indicat să poarte pantaloni lungi, cu încălțăminte potrivită pentru accesul în restaurantele și cazinourile de pe insule. Totodată este bine să vă luați și încălțăminte mai rezistentă, dacă intenționați să faceți drumeții.

 

 
Bugetul de vacanță

 

Există o multitudine de posibilități de cazare în Seychelles. Cele mai multe pot fi găsite pe insula Mahé, unde se află și capitala republicii. Cu Filadelfia Turism, un sejur de 7 nopți la un hotel de 3 stele, cu mic dejun și biletul de avion vă costă aproximativ 1175 euro de persoană. Nu doar costul cazării și al transportului ar trebui să se afle în bugetul dumneavoastră de vacanță,

 

Apa de la robinet este conformă standardelor OMS (Organizației Mondiale a Sănătății) și poate fi băută fără grijă, dar dacă vreți să beți apă îmbuteliată, trebuie să știți că o sticlă vă va costa 1-1.7 euro. Pentru o sticlă de suc veți plăti aproximativ 90 eurocenti, iar pentru o sticlă de vin între 5 și 15 euro. O pizza costă 5-6 euro, iar un pachet de țigări 2-3 euro. Toate aceste prețuri sunt mai mari la hotel.

 

 
De toate pentru toți

 

Așa cum era de așteptat, hotelierii oferă toată gama de activități. De la sporturi acvatice, snorkeling, scufundări sau plimbări cu iahtul, până la biliard, tenis sau echitație, puteți găsi ceva care să vi se potrivească.

 

Majoritatea obiectivelor turistice pot fi găsite pe insula principală Mahé, în special în capitala Victoria. Un astfel de exemplu este Carrefour des Arts, din inima capitalei. Clădirea servește, pe de o parte, drept galerie de artă pentru artizanii arhipelagului, iar, pe de altă parte, drept magazin de suveniruri. Tot pe insula Mahé găsim și fabrica și plantația de ceai, unde se produce sortimentul local SeyTe (Seychelles Tea).

 

 

Un ultim sfat: în Seychelles sistemul de prize este pe model britanic, de aceea ar fi bine să aveți la dumneavoastră un adaptor. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta