5 stațiuni de schi din Franța preferate de români

Alpii francezi au o tradiție de secole în ceea ce privește schiatul. Dintre toate țările care se bucură de măreția Alpilor, Franța oferă cea mai mare varietate din lume atunci când vine vorba de facilități pentru schiat. Este și motivul pentru care majoritatea turiștilor britanici preferă stațiunile franceze în timpul iernii.

 

Dincolo de tradiție, Alpii francezi oferă și condițiile ideale pentru schiat. Asta deoarece altitudinea lor depășește în unele zone 4.000 metri și se apropie chiar de 5.000 metri. Așa se face că cele mai multe stațiuni de schi din Franța sunt deschise din octombrie până în aprilie.

 

 

 

Les Deux Alpes

 

Este a doua stațiune de schi ca vechime din Franța, fiind deschisă încă din 1939. Acolo se găsește și cel mai mare ghețar schiabil din toată Europa. Localitatea Les Deux Alpes se află la 1650 metri altitudine, dar pârtiile urcă până la 3600 metri. Există 51 de teleschiuri, telecabine și telescaune, cu o capacitate de 66.000 persoane pe oră. Dintre cele 75 de pârtii, 19% sunt pentru avansați,  21% sunt pentru cei de nivel mediu, iar restul pentru începători.

 

Costul unui skipass pentru o jumătate de zi pornește de la aproximativ 31€, cu reduceri pentru copii și seniori. În medie pentru o băutură veți plăti 4€, iar pentru o masă cu două feluri 25€. Cu Filadelfia Turism veți plăti pentru o noapte de cazare în Les Deux Alpes, la un hotel de 3 stele, aproximativ 25.5€, cu skipass inclus.

 

 
Val Thorens

 

Este stațiunea de schi aflată la cea mai mare altitudine din Europa (2300 metri). Face parte din zona de schi Les Trois Vallées, cu peste 600 km de pârtie, fiind cea mai mare de acest fel din lume.  Dezvoltarea stațiunii a început în 1971, când au fost construite primele 3 instalații de teleschi. În mod obișnuit Val Thorens este deschisă mijlocul lunii noiembrie, până la începutul lunii mai.

 

Faptul că face parte din Les Trois Vallées, înseamnă că veți putea avea acces la 318 piste de schi (30 negre, 108 roșii, 129 albastre) cu același skipass. În medie pentru o băutură veți plăti 4€, iar pentru o masă cu două feluri 30€. Cu Filadelfia Turism veți plăti pentru o noapte de cazare în Val Thorens, la un hotel de 3 stele, aproximativ 40€, cu skipass inclus.

 

 
Chamonix

 

Este locul unde au avut loc primele Jocuri Olimpice de Iarnă, în 1924. Stațiunea include versantul de nord al Mont Blanc și are o telecabină care urcă până la 3842 metri. Turiștii au acces la 114 km de pârtie, dintre care 34 km de pârtie neagră, 50 km de pârtie roșie, iar restul de pârtie albastră sau verde. Schiorii au la disoziție 40 de instalații pe cablu (15 teleschiuri, 15 telescaune, 10 telecabine).

 

Stațiunea este deschisă din decembrie, până în aprilie. În medie pentru o băutură veți plăti 4€, iar pentru o masă cu 2 feluri 25€. Cu Filadelfia Turism, veți plăti pentru o noapte de cazare în Chamonix, într-un studio, aproximativ 59€, cu skipass inclus.

 

 
Alpe d`Huez

 

Stațiunea situată în alpii centrali este utilizată frecvent ca traseu pentru celebra cursă de ciclism Tour de France. Domeniul schiabil urcă de la 1250 metri, până 3300 metri.  Există 249 de km de pârtie, dintre care 50 km pârtie neagră, 129 km de pârtie roșie, iar restul de pârtie albastră sau verde. Majoritatea pârtiilor sunt la o altitudine de peste 1800 metri, ceea ce înseamnă că sunt acoperite de zăpadă tot sezonul. Stațiunea dispune de 85 instalaţii pe cablu.  80% dintre pârtii sunt mai sus de 1.800 metri, ceea ce garantează existența zăpezii pe tot parcursul sezonului.

 

În medie pentru o băutură veți plăti 4€, iar pentru o masă cu două feluri 30€. Cu Filadelfia Turism veți plăti plăti pentru o noapte de cazare în Alpe d'Huez, într-un studio, aproximativ 32€, cu skipass inclus.

 

 
La Plagne

 

Este situată între 1250 metri și 3250 metri altitudine, pe ghețarul De la Chiaupe. Domeniul schiabil cuprinde pârtii cu o lungime totală de 225 km, dintre care 27 km pârtie neagră, 59 km de pârtie roșie, iar restul de pârtie albastră sau verde. Există 94 de instalații pe cablu. Punct culminant necontestat este coborârea de 15 km de la gheţarul Bellecôte la Montchavin – acoperind incredibili 2.000 m de diferenţă de altitudine (snowtrex.ro).

 

În medie pentru o băutură veți plăti 4€, iar pentru o masă cu două feluri 26€. Cu Filadelfia Turism veți plăti pentru o noapte de cazare în La Plagne, într-un studio, aproximativ 40€, cu skipass inclus.

 

 

Dacă aceste stațiuni de schi din Franța nu sunt pe gustul dumneavoastră, puteți găsi alte oferte pentru vacanțe la schi în Elveția, Italia sau Austria, pe site-ul nostru. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta