Sunny Beach vs Golden Sands - pro și contra

Cu un litoral de 5 ori mai lung decât cel autohton se înțelege de la sine de ce Bulgaria este destinația preferată de vacanță pentru sute de mii de români. Pe cât de lungă este riviera bulgară, pe atât de diversă este oferta. Cu toate acestea, dintre numeroasele stațiuni, două se disting în topul preferințelor românilor. Pentru a vă ajuta să faceți o alegere bună, iată câteva elemente comparative între Sunny Beach și Golden Sands.

 

Transportul

 

Unul dintre principalele asepcte ale unei vacanțe este transportul. Cea mai confortabilă soluție este zborul. Și aici ai de ales între 2 mari aeroporturi din apropierea litoralului Bulgariei: Bourgas sau Varna. Costul unui bilet de avion tur-retur, București - Varna, în luna iunie 2017 costă aproximativ 300 euro. Același bilet cu destinația Bourgas vă va costa între 760 și 1300 euro, în funcție de compania aeriană aleasă.

 

Mai trebuie să știți, însă, faptul că distanța de la Bourgas la Sunny Beach este de 40 km, dar până în Golden Sands sunt 144 km. De la Varna, în schimb, sunt 96 km până în Sunny Beach și 16 km până în Golden Sands. Așadar transferul ar putea dura între câteva minute și 2 ore.

 

Dacă alegeți să mergeți cu autoturismul individual, trebuie să știți că distanța de la București, până la Sunny Beach este de aproximativ 350 km. Fără opriri, îi puteți parcurge în 5 ore. Până la Golden Sands sunt aproape 290 km, pe care îi puteți parcurge în 4 ore.

 

 

Cea mai convenabilă soluție, însă, rămâne transportul cu autocarul. Veți evita stresul și oboseala din trafic și veți economisi câteva sute de euro din costul biletului de avion. Pentru un transport cu autocarul din București, tur-retur,  vei plăti la Filadelfia Turism doar 35 euro. Vei ajunge la Nisipurile de Aur la 11:45, iar în Sunny Beach la 12:30.

 

Cazare

 

Sunny Beach este mai mare, cât un mic oraș. Asta presupune implicit mai multe posibilități de cazare. Nu înseamnă că în Golden Sands veți găsi cu dificultate un hotel. Și la Nisipurile de Aur oferta hotelierilor este diversificată, iar dacă te pregătești din timp, s-ar putea să găsești un chilipir.

 

Pentru un sejur în Sunny Beach vei plăti până în 150 euro. În tarif ai incluse 7 nopți de cazare, cu demipensiune și transport cu autocarul, la Chaika Resort 4*. La capitolul all inclusive, poți opta pentru Hotel Bellevue 4* și vei beneficia de 7 nopți de cazare și transport cu autocarul pentru mai puțin de 300 euro.

 

În Golden Sands, poți să-ți faci vacanța cu mai puțin de 100 euro. Atât te costă 7 nopți de cazare, cu mic dejun și transport cu autocarul, la Hotel Malina 2*. Dacă vrei servicii all inclusive, poți alege Hotel Excelsior 4* și ai 7 nopți de cazare și transport cu autocarul la mai puțin de 200 euro.

 

 
Plaje

 

La capitolul plaje, aproape toate stațiunile de pe riviera bulgară sunt de invidiat. Curățenia este la ea acasă, iar clima este caldă, cu temperaturi medii de 27 grade Celsius. Singurele diferențe sunt la capitolul dimensiuni, dotări și aglomerație.

 

Sunny Beach are 8 km de plajă, cu nisip foarte fin, care se întinde de-a lungul unui golf semicircular. Încă din 1996 a primit distincția ”blue flag” pentru servicii de înaltă calitate. Cu o lățime de 30-40 metri, plaja este aglomerată în cea mai mare parte a zilei.

 

Goldean Sands are doar 3.5 km de plajă. Stațiunea compensează, însă, prin lățimea de 100 metri a plajelor. Și Nisipurile de Aur se bucură de distincția ”blue flag”, dar aglomerația nu este la fel de intensă.

 

 
Excursii opționale

 

O parte importantă a oricărei vacanțe sunt și obiectivele turistice. Poate primele 2 zile nu te vei dezlipi de șezlong, dar la un momentdat vei simți nevoia să descoperi ce are de oferit Bulgaria, dincolo de plajă. Din acest punct de vedere, țara de la sud de Dunăre poate satisface și cei mai exigenți turiști.

 

Din Sunny Beach veți putea descoperi orașul medieval Nessebar. Aflat la doar 3 km distanță, Nessebar adăpostește bogății arhitecturale impresionante. Dincolo de asta, puteți face o excursie de o zi la Plovdiv sau în Sofia. În apropiere mai aveți și Action Aquapark, dar și fermecătoarea zonă rurală a Bulgariei.

 

Golden Sands îți oferă posibilitatea de a vizita Castelul Reginei Maria de la Balcic. Aflat la doar 24 km distanță, complexul cuprinde și o grădină botanică cu peste 3.000 specii de plante. În apropiere se află și Aquapolis Aqua Park, Parcul Natural Nisipiruile de Aur, dar și Maimunarnika Rope Park.

 

 
Concluzii

 

Sunny Beach se pretează turistului activ, dornic de a socializa și de a crea legături noi. Stațiunea cosmopolită are și o viață de noapte bogată, care se adresează unui public amator de distracție și de nopți petrecute prin dans, până dimineață.

 

Golden Sands s-a distins ca o stațiune de familie. Acolo plajele sunt mai puțin aglomerate, iar serile mai puțin zgomotoase. Și la Nisipurile de Aur veți întâlni turiști din toate colțurile lumii. Iar dacă vreți petrecere, veți găsi și acolo o discotecă pe gustul vostru.

 

 

Dacă vrei să aflii mai multe despre costul unei vacanțe în Bulgaria poți accesa site-ul Filadelfia Turism sau ne poți cere o ofertă aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta