Târgul de Crăciun din Budapesta - o experiență minunată

 

Spuneam că Budapesta ar trebui să se afle în topul oricărui amator de city break-uri. Capitala Ungariei este o bijuterie arhitecturală, una dintre metropolele istorice ale Europei. Orașul prinde, însă, cu adevărat viață iarna. Este și motivul pentru care Târgul de Crăciun din Budapesta apare în orice top 10 de profil.

 

Locație, locație, locație

 

Locația este la fel de importantă ca evenimentul în sine. Iar târgul de Craciun din Budapesta se desfășoară în Piața Vorosmarty, chiar în centrul capitalei Ungariei, la două străzi distanță de Dunăre. Spațiul public este denumit după poetul Mihály Vörösmarty, a cărui statuie poate fi gasită in centrul pieței.

 

Și dacă tot ajungeți acolo nu trebuie să ratați o oprire la Gerbeaud Café. Este una dintre cele mai faimoase cafenele din Europa și nu numai. A fost deschisă în urma cu peste 150 ani, dar și-a păstrat farmecul până în prezent. Acolo puteți servi ceaiuri rusești, prăjituri franțuzești sau ale specialități chinezești.

 

 

Perioada de funcționare

 

Ca să ofere cât mai multor turiști posibilitatea să-l viziteze, organizatorii au hotărât ca Târgul de Crăciun din Budapesta să fie deschis anul acesta timp de peste 7 săptămâni. Veți putea savura un Kurtoskalacs și o cană de vin fiert începând cu data de 10 Noiembrie și până la data de 1 Ianurie 2018 inclusiv.

 

Ca o noutate, anul acesta târgul va fi deschis inclusiv în 25 și 26 Decembrie, între orele 10:00 și 18:00. Chiar și în 1 Ianuarie vă veți putea plimba printre tarabele cu bunătăți, în intervalul 11:00 - 22:00.

 

 

Dragostea trece prin stomac...

 

... și nu este doar o vorbă în vânt. Tocmai de aceea Târgul de Craciun din Budapesta vă așteaptă cu peste 120 de stand-uri, care oferă, în marea lor majoritate delicatese de sezon. Papilele gustative au la dispoziție 1200 metri pătrați de tentații gastronomice. De la kurtoskalacs sau ștrudel, până la friptură de porc sau foie gras, puteți găsi de toate în piața din centrul capitalei.

 

Și după o mâncare bună merge un vin fiert. Trebuie să știți, însă, că în fiecare an este creată o cană specială pentru Târgul de Crăciun din Budapesta în care se servește vinul fiert. Anul acest organizatorii au anunțat că recipientul tradițional va avea 3 variante. Toate sunt realizate folosind combinații de alb și roșu. Cănile pot fi achiziționate de la orice tarabă, cu 600 forinți.

 

 

Program special pentru cei mici

 

O importanță deosebită este acordată divertismentului pentru cei mici. În fiecare zi, între orele 11:00 și 16:00, vor fi puse în scenă spectacole de muzică, dans și teatru de păpuși. De asemenea copiii vor putea participa la ateliere de creație cu diverse tematici. Producerea lumânărilor, a șiragurilor cu mărgele, împletirea coșurilor din nuiele sau coacerea de turtă dulce sunt câteva dintre workshop-urile la care pot participa.

 

Atelierele sunt deschise de vineri, până duminică, între orele 10:00 - 13:00, respectiv 14:00 - 18:00. După data de 4 Decembrie workshop-urile vor fi deschise zilnic. În data de 6 Decembrie Moș Crăciun va vizita și el târgul. Îi va primi pe copiii cuminți și părinții lor în coliba lui, între orele 15:00 și 16:00.

 

 

Cumpărături sau spectacole

 

Cei mari pot sta liniștiți. Nu au fost uitați. Timp de o lună și jumătate sute de artiști vor urca pe scenele din târg și vor pune în scenă 160 de spectacole. Veți putea asista la concerte de folk, jazz, blues, dar și dance sau house.Spectacolele vor avea loc în weekend-uri, în intervalul 11:00 - 21:00. După data de 5 decembrie, concertele vor avea loc zilnic, de la 17:00, la 19:00.

 

Iar dacă asta nu va încântă, aveți la dispoziție toată ziua să vă faceți cumpărăturile. Ornamente pentru casă și pomul de Crăciun, haine și suveniruri, obiecte de artă, puteți găsi de toate în Târgul de Crăciun din Budapesta. Toate produsele puse spre vânzare sunt atent alese în prealabil de către un juriu de specialiști în artă folk.

 

 

Dacă am reușit să vă convingem că această experiență merită o șansă, puteți să aflați mai multe despre un city break iarna aceasta în Budapesta aici. Sau poate o singură capitală europeană nu vă este de ajuns și vreți să combinați experiențele frumoase. Puteți atunci opta pentru circuitele noastre în Budapesta - Praga sau Budapesta - Viena. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta