Câteva motive pentru care să vizitezi Târgul de Crăciun din Viena

Târgul de Crăciun din Viena datează din Evul Mediu

 

Privită drept cea mai frumoasă sărbătoare din an, Crăciunul este un moment de bucurie, nu doar pentru cei mici. De fapt toată luna decembrie este cuprinsă de atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă. Și unde să simiți mai bine această experiență magică, decât în Târgul de Crăciun din Viena!

 

Deși există multe astfel de piețe în orașele istorice ale Europei, cea din Viena este cea mai căutată. Motivele sunt multe, dar înainte de toate trebuie precizat faptul că acest târg se organiza în capitala Austriei încă din Evul Mediu. De fapt prima ediție a avut loc în 1294 și era cunoscută drept Târgul din Decembrie.

 

În prezent piața de Crăciun este un eveniment care cuprinde tot orașul de pe Dunăre. Locația principală este Rathausplatz, din fața primăriei, acolo unde evenimentul poartă denumirea de Piața vieneză de Crăciun a pruncului Iisus. Tarabele comercianților pot fi găsite și în Piața Maria-Tereza, în fața Palatului Schönbrunn, a Palatului Belvedere sau a fostului Spital General.

 

 
Atmosferă de neegalat

 

Fiecare avem propria imagine a Crăciunului perfect. În mare parte acest lucru se leagă de atmosfera de acasă, de cei dragi, de bradul de Crăciun sau de prăjiturile bunicii. La Viena, sărbătoarea nașterii Mântuitorului Iisus Hristos își face simțită prezența încă din prima jumătate a lunii Noiembrie.

 

La Târgul de Crăciun din Viena vă puteți bucura de luminile strălucitoare, de miresmele îmbătătoare, dar, mai presus de toate, de sunetele sărbătorilor de iarnă. Colindele, mai ales dacă sunt cântate de muzicienii Operei Vieneze, vor întregi experiența încântătoare.

 

 

Almdudler și Frankfurter

 

Dragostea trece prin stomac, iar Târgul de Crăciun din Viena nu face excepție. Aromele preparatelor vă vor gâdila simțurile. Sutele de comercianți vă pun la dispoziție nenumărate opțiuni pentru a vă astâmpăra foamea sau a vă satisface poftele. De la celebrele mere glazurate sau ștrudelul cu mere, până la șnițelul vienez sau cârnatul frankfurter, absolut totul este proaspăt și delicios.

 

La capitolul băuturi, oferta este de asemenea variată. Cel mai cerut este vinul fiert cu scorțișoară sau Eierpunsch (un lichior din ouă, cu puțin alcool). Alte băuturi sunt Sturm ( vin aflat în plin proces de fermentare), Almdudler (o băutură răcoritoare cu diverse extracte din plante) sau Radler-ul (o combinație de bere și limonadă).. Pentru o masă și o băutură veți plăti aproximativ 5 euro.

 

 
Cumpărături și mișcare

 

Târgul de Crăciun din Viena este și locul ideal pentru cumpărături. Dacă vă lipsește o idee de cadou pentru cineva drag, o plimbare printre tarabele comercianților vă va oferi inspirația de care aveți nevoie. Pe lângă cadouri, puteți găsi decorațiuni pentru brad și casă, realizate din sticlă sau alte materiale. De acolo puteți cumpăra și celebrele halbe din ceramică sau metal.

 

Iar dacă v-ați plictisit de cumpărături vă puteți pune în picioare o pereche de patine și să dați o tură pe patinoarul vienez. Suprafața cu gheață are 4000 metri pătrați. Atracția principală sunt, însă, aleile care se întind printre tarabele comercianților.

 

 
Circuit sau sejur individual?

 

Există mai multe modalități de a vizita Târgul de Crăciun din Viena. Dacă alegeți să vă faceți vacanța cu mașina, puteți găsi o cazare aproape de centrul vienez, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun, de la 50 euro pe noapte. Dacă vreți să lăsați mașina acasă, puteți alege o vacanță cu avionul, care vă va costa aproximativ 300 euro.

 

Puteți, însă, opta și pentru un circuit al târgurilor de Crăciun europene. O astfel de ofertă vă va purta prin Ungaria, Austria și Cehia.  Un astfel de sejur vă va costa de la 229 euro.

 

Mai multe informații puteți afla pe site-ul nostru. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

Puteți patina pe aleile dintre tarabele comercianților

Lasa un comentariu

Solicita oferta