Thailanda - Țara oamenilor liberi și zâmbitori

Țara oamenilor liberi are capitala în orașul îngerilor

 

În perioada în care marile imperii ale Europei Occidentale erau în perioada de expansiune, Thailanda a rămas singurul stat din Asia de Sud-Est care nu a fost colonizat. Probabil de aici și schimbarea denumirii în 1949 din Siam (numele vechi) în Prathet Thai, care înseamnă ”tărâmul oamenilor liberi” (thai = liber). Acestea au for premizele care au condus la dezvoltare fabuloasă a acestui stat asiatic.

 

În prezent, Thailanda impresionează prin frumusețea de neegalat a plajelor sau a junglelor luxuriante, dar și prin contrastul cu zona puternic urbanizată a capitalei Bangkok. Orașul adăpostește peste 11 milioane de locuitori și deține recordul mondial, având cea mai lungă denumirea a unui loc din lume. Varianta prescurtată, Krung Thep se traduce ca ”orașul îngerilor”.

 

Deși este cea mai vizitată țară din Asia de Sud-Est, locuitorii săi și-au păstrat și valorificat tradițiile. 95% din populație practică budismul, religie care are în centrul valorilor sale dragostea și respectul. Este și motivul pentru care Thailanda este cunoscută și drept ”țara zâmbetelor”. Gurile rele mai spun că această poreclă a fost căpătată ca urmare a faptului că thailandezii zâmbesc atunci când nu știu răspunsul la o întrebare.

 

 
Petreceri sub clar de lună și bătăi cu apă

 

Un lucru este sigur: thailandezii știu să petreacă. Mai ales de Anul Nou, care este sărbătorit în 13 aprilie, conform calendarului budist. Atunci are loc Festivalul Songkran. Unele străzi se închid, iar tinerii participă la o imensă bătaie cu apă.

 

Iar dacă nu v-ați planificat vacanța în aprilie, mergeți pe Ko Pha Ngan. Insula este cunoscută pentru petrecerea lunară, care are loc în noaptea cu lună plină. Evenimentul atrage peste 30.000 de participanți, pe ritmurile muzicii electronice.

 

 

Thailanda are câte o insulă pentru fiecare

 

Cu toate că își are cea mai mare parte a teritoriului pe Asia Continentală, Thailanda este formată și din peste 1400 insule. Cea mai mare dintre ele este Phuket. Insula poate fi descrisă ca o destinație de vacanță de sine stătătoare, fiind împânzită cu restaurante și hoteluri luxoase. Acolo puteți găsi și Sunsuri Puket. Hotelul de 5 stele își așteaptă clienții cu camere spațioase, un centru SPA și un restaurant cu preparate internaționale.

 

Nu la fel de mare, dar atrăgătoare din alte puncte de vedere este Koh Samui. Insula este preferată de cei care pleacă în luna de miere, fiind puțin mai retrasă. Mai mult decât atât, hotelurile sunt special amenajate pentru cuplurile de îndrăgostiți.

 

 
Un alt fel de a mânca

 

Thailanda este cel mai mare exportator de orez din lume. Acest aliment se află și în centrul mâncărurilor tradiționale. Bolul cu orez este singurul preparat individual de la o masă thailandeză. Fiecare mesean va primi câte un bol cu orez, însă, restul preparatelor se pun în vase comune, din care mănâncă fiecare cât dorește. Nu vă puneți în bol dintr-o dată atât cât puteți mânca. Thailandezii preferă să savureze numeroasele preparate luând din vasele comune câte o îmbucătură o dată.

 

Majoritatea preparatelor se mănâncă cu tacâmuri obișnuite. Doar la supe se folosesc bețigașele pentru a consuma tăițeii. Lichidul se bea direct din vasul în care a fost servit.

 

 
O statuie din aur și o perlă de 140 carate

 

Câteva lucruri unice în lume pot fi găsite în Thailanda. Un exemplu în acest sens este o statuie a lui Buddha realizată din aur masiv. Statuia are 3 metri înălțime și cântărește 5.5 tone. Statuia este adăpostită în templul Wat Traimit din Bangkok.

 

Tot în țara zâmbetelor se găsește cea mai mare perlă aurie. Cu 140 carate, perla este considerată unicat și poate fi văzută la Muzeul scoicilor din Phuket.

 

 
Ce trebuie să știți când vă planificați vacanța în Thailanda

 

Sezonul turistic în Thailandata începe în octombrie și durează până în martie. Acest lucru nu este, însă valabil pentru toate insulele. Unele, precum Koh Samui au propriul micro-climat, ceea ce înseamnă că perioadă optimă de vacanță ar fi iunie-septembrie.

 

Limba oficială este thailandeza. Aproape peste tot este vorbită și engleza.

 

Moneda oficială este Baht. 1 Baht = 0.11RON, iar 1 EUR = 37 Baht.

 

Câteva cuvinte de știut: sawatdee (salut), khun (dumneavoastră) și phet (picant).

 

 

Pentru mai multe oferte de vacanță în Thailanda, vizitați site-ul Filadelfia Turism. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta