Topul destinațiilor europene pentru un city break reușit

 

Nimic nu se compară cu emoția descoperirii unor locuri noi. Mai ales atunci când vorbim despre orașele încârcate de istorie ale Europei. Ce poate fi mai frumos decât să rătăcești pe străzile umbroase dintr-o capitală europeană, până dai de o cafenea ascunsă într-o piațetă. Sau să hoinărești prin magazinele pline de suveniruri, ca să alegi amintirile pe care le vei lua cu tine acasă.

 

Iar când vine vorba de alegeri, bătrânul continent nu duce lipsă de modalități prin care își încântă vizitatorii și rezidenții deopotrivă. Dacă ești un novice în materie de travel, îți va fi cu atât mai greu să alegi. Tocmai de aceea am pus cap la cap acest top al destinațiilor europene de city break.

 

London - city break pe malurile Tamisei

 

 

Cu atâtea atracții turistice emblematice este imposibil să te gândești la un city break în Europa și să nu iei în calcul Londra. Madame Tussauds, Big Ben, double decker  sunt elemente consacrate ale capitalei Angliei pe care le cunoaște aproape oricine. Și dacă te hotărăști să îți petreci weekend-ul în inima Regatului Unit, nu trebuie să ratezi o croazieră pe Tamisa sau o plimbare cu celebrele taxiuri negre.

 

Paris - o escapadă în Orașul Iubirii

 

Asemenea Londrei, Paris este o destinație consacrată de city break. Prețuit în special în rândul îndrăgostiților, Orașul Iubirii este unul dintre locurile în care orice călător trebuie să ajungă o dată în viață. O plimbare pe Champs Èlysèes, până la Arc de Triomphe și o vizită până în vârful Tour Eiffel nu trebuie să lipsească din itinerariul unei escapade în capitala Franței.

 

Roma - modă și gastronomie în Orașul etern

 

Când te gândești la Roma îți vin în minte poveștile despre Imperiul Roman. De altfel capitala Italiei este înțesată de monumente istorice neprețuite. De la Coloseum și Capela Sixtină, până la Fântâna Trevi și Pantheonul, în Roma vei întâlni la tot pasul urmele istorice ale unei civilizații grandioase. La fel de importantă este, însă, și tradiția gastronomică. Trebuie să încerci un gellato sau o porție de paste în Piazza del Popolo.

 

Barcelona - ritmuri latine în Orașul albastru

 

 

Spiritul latin este la fel de aprins în Peninsula Iberică, precum este în Italia. Barcelona nu face excepție și își încântă oaspeții cu climatul mediteranean și poporul prietenos. Chiar și în lunile mai reci de iarnă vei putea să te bucuri de o plimbare pe La Rambla sau un tur al orașului cu autobuzul supraetajat. Și dacă tot ai ajuns acolo, trebuie să guști o porție de tapas sau o paella.

 

Berlin - simte-te în largul tău

 

 

Nouă ne-au trebuit două postări pe blog pentru a descrie această destinație minunată de city break. Ție îți vor trebui cel puțin două zile să te bucuri de frumusețile din capitala Germaniei. Va trebui să faci o plimbare pe lângă zidul Berlinului, în zona East Side Gallery, dar și o oprire la Checkpoint Charlie. Poți urca pe acoperișul Reichstag, pentru o priveliște inedită din domul panoramic. Evident că nu poți pleca din Germania fără să guști un currywurst și un Club Mate.

 

Amsterdam - cea mai tourist friendly

 

Cu peste 20 milioane de turiști anual, capitala Olandei nu putea lipsi din topul nostru. Cu aproximativ 10 euro puteți face un tur al canalelor cu barca. Cu autobuzul puteți ajunge la Casa Anne Frank, la Berăria Heineken sau la Palatul Regal. Când ați obosit, închiriați o bicicletă și mergeți în Piața Dam. Acolo veți găsi numeroase cafenele, pub-uri sau restaurante, pentru o pauză binemeritată.

 

Lisabona -  ritmurile poetice de fado

 

 

Dacă iei cina în Lisabona, cu siguranță vei auzi muzica fado în aproape oricare restaurant vei intra. Capitala Portugaliei este o combinația perfectă de arhitectură impresionantă, oameni primitori, mâncare delicioasă și climă blândă. Noi îți recomandăm să încerci un bol de caldo verde la restaurantul Das Flores. De soarele dogoritor poți scăpa în interiorul catedralei Sao Vicente de Fora. Iar dacă te plictisești, poți oricând să faci o vizită la Muzeul de Design și Modă.

 

Bruxelles - city break în Capitala Europei

 

Vara este considerat anotimpul în care Bruxelles „strălucește”. Iar dacă ești la prima întâlnire cu capitala Belgiei ar fi bine să-ți începi periplul în Gran Place. Este locul în care te poți ”refugia” într-o cafenea și să te răcorești cu o celebră bere belgiană. De acolo poți face o plimbare până la Atomium. Îți recomandăm și o vizită la Muzeul Insturmentelor Muzicale sau la Palatul Regal.

 

Budapesta - o croazieră pe Dunăre

 

Toată frumusețea arhitecturală din Budapesta se înșiră pe malurile Dunării. De altfel Buda și Pesta au fost două orașe distincte până în secolul XIX. Așa se face că în continuare pot fi observate particularitățile celor două identități diferite. Buda este plină de monumente istorice, precum Castelul Buda sau Citadella. Malul drept este mai cosmopolit și plin de viață. Dacă ajungeți acolo nu trebuie să ratați o croazieră pe Dunăre sau o vizită la Băile Gellert.

 

Praga - o plimbare în Orașul de aur

 

 

Capitala Republicii Cehe este o veritabilă expoziție arhitecturală. Praga cuprinde în perimetrul său comori neprețuite ale curentelor gotic și baroc. Toată lumea trece prin Piața Orașului Vechi pentru a privi Ceasul Astronomic și asta nu este ceva rău. Nu trebuie să ratați o vizită la Castelul Praga și Bazilica Sf. Vitus. La fel ca în Bruxelles vă recomandăm să încercați una dintre berile locale și o porție de biftec tartar.

 

Indiferent de alegerea pe care o faceți, vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări sau nelămuriri aveți. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta