Tradiții de Revelion în jurul lumii

Noaptea dintre ani este o clipă pentru care se fac numeroase pregătiri. Petrecerea de Revelion este cel mai așteptat eveniment al anului pentru majoritatea persoanelor. Fie că o petrecem cu prietenii, în oraș sau la o cabană, în noaptea de Anul Nou trebuie respectate anumite tradiții, o știm cu toții.

Boabele de struguri, peștele, numărătoarea inversă, banii în buzunar, sărutul de la miezul nopții sunt tradițiile și superstițiile pe care le cunoaștem cu toții. Dacă ne aventurăm, însă, dincolo de granițe, vom descoperi că fiecare popor are propriile obiceiuri, care mai de care mai interesante.

Iată câteva dintre tradițiile de Revelion pe care cu siguranță le-am respecta dacă am călători în aceste frumoase destinații turistice.

 

Sărutul franțuzesc de la miezul nopții

Sărutul de la miezul nopții nu este doar o tradiție franceză. Se spune chiar că dacă nu săruți pe cineva la cumpăna dintre ani, vei avea parte de un an de singurătate.

În Franța, însă, se obișnuiește ca la miezul nopții să te săruți cu toți cei din jurul tău (pe obraz, bineînțeles). În funcție de regiunea franceză în care te afli, acel "sărut" s-ar putea să fie format din 2, 3 sau 4 pupici pe obrazul fiecărei persoane.

 

În Portugalia totul este despre bani

Și tradițiile autohtone spun că este bine să ai bani la tine de Revelion, pentru a avea un an prosper. Portughezii sunt însă mai specifici în privința acestui obicei.

Una dintre cele mai ciudate tradiții prevede să te urci pe un scaun, folosind mai întâi piciorul drept, în timp ce ții în mână o sumă de bani. Asta ar simboliza ascensiunea financiară.

Dacă vrei ceva mai simplu, poți mâncă ciocolată în noaptea de 31 Decembrie, pentru a atrage prosperitatea.

 

Grătarul exotic din Maldive

Grătarul de Anul Nou este una dintre puținele tradiții specifice insulelor Maldive. Așa cum este de așteptat de la o destinație tropicală, petrecerea dintre ani se va desfășura în aer liber, chiar pe plajă.

De la eveniment nu lipsesc preparatele la grătar, pregătite cu iscusință de pricepuții bucătari maldivieni. Carnea de vită sau peștele vor contribui cu siguranță la o petrecere reușită de Revelion.

 

Turcii sfarmă rodiile de Anul Nou

În Turcia rodiile simbolizează abundență și prosperitate. Nu e de mirare faptul că acest fruct face parte din tradițiile de Revelion.

La miezul nopții se obișnuiște să se izbească o rodie pe pământul din fața casei. Se face astfel loc norocului să vină odată cu noul an. Iar dacă nu ai o rodie, poți presăra sare pe pragul locuinței pentru a obține același "efect".

 

O cină singuratică în Germania

"Singur acasă" nu este singurul film de sezon. Una dintre tradițiile mai neobișnuite ale nemților este să urmărească la televizor un scheci intitulat Dinner for one. Sceneta este difuzată de Revelion în fiecare an, încă din 1963.

Clipul are 18 minute și este interpretat de 2 actori britanici. Cu toate acestea, producția este în mare parte necunoscută în Anglia.

 

Cu atâtea obiceiuri interesante, noaptea dintre ani va fi cu siguranță una memorabilă de fiecare dată.

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta