Update 29.07 - Noi condiții de călătorie spre cele mai importante destinații

 

Dragi iubitori de călătorii,
 

Dorim să vă ținem mereu la curent cu ultimele noutăți privind condițiile de călătorie în situația actuală. Mai jos găsiți informații actualizate.

 
--
Institutul Național de Sănătate Publica România a publicat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, care a intrat în vigoare din 27.07.2020. Conform noilor actualizări, pe lista se găsesc acum 44 de state. Lista actualizată o găsiți aici.

Persoanele care vin în România din aceste zone vor fi plasate automat în carantină timp de 14 zile.

Portugalia, Suedia, Turcia și Egipt nu se mai regăsesc în zona galbenă și se reiau călătoriile spre aceste destinații de vacanță!
 
ALTE NOUTĂȚI ȘI INFORMAȚII
 
Ca urmare a prelungirii stării de alertă pe teritoriul României pentru o periodă de 30 de zile, Wizzair a anunțat că suspendă toate rutele dintre România și Suedia, Portugalia, Austria și Emiratele Arabe Unite până pe 31 iulie, inclusiv. 

Cele operate spre Israel au fost suspendate până în 12 septembrie, inclusiv, cu posibilitatea prelungirii.
 
Ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse de către autorități, Tarom a suspendat operarea curselor comerciale către/dinspre următoarele țări: Egipt; Iordania, Moldova, Serbia, Turcia, Liban până la data de 15 august 2020, inclusiv. 
De asemenea, Tarom va menţine suspendarea operării zborurilor către și dinspre Tel Aviv pȃnă la data de 1 septembrie 2020.
 
 
Cipru interzice intrarea cetățenilor români pe teritoriul țării.

Începând cu data de 23 iulie, România intră în categoria C a țărilor cu risc crescut de infectare, realizată de Guvernul din Cipru. 

Ca urmare a acestei decizii, Wizzair a suspendat cursele comerciale până în data de 14 august 2020 inclusiv. 

Conform noilor măsuri, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetățenilor care vin din statele incluse în categoria C, după cum urmează:
1.Cetățeni ciprioți și cetățeni străini cu rezidență legală în Republica Cipru, cu condiția ca aceștia să aibă asupra lor un act de identitate, respectiv atestatul de rezidență (foaia galbenă).
2.Alte categorii de persoane* care provin din state încadrate la categoria C doar cu condiția obținerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Trebuie să trimiteți un email la adresa covid19@crmd.moi.gov.cy, în care să prezentați motivele pentru care doriți să călătoriți în Cipru, anexând documentele justificative, și așteptați eliberarea permisului.
 
 
Grecia a impus prezentarea unui test negativ COVID-19  la intrarea în țară pentru cetățenii români care călătoresc cu avionul.
Secretariatului General pentru Protecție Civilă prevede următoarele: ”Pe baza analizei datelor epidemiologice, s-a decis ca cei care intră în Grecia, inclusiv pe calea aeriană, din Bulgaria și România, începând cu marți 28 iulie și până pe 4 august, li se cere să prezinte un rezultat negativ al testului (PCR) pentru COVID-19. Acesta trebuie făcut cu până la 72 de ore înainte de sosirea lor în Grecia. Cetățenii greci, deținătorii permiselor de ședere și cei care călătoresc din motive esențiale sunt excluși. 
În același timp, rămâne în vigoare obligația completării formularului de localizare al pasagerilor (PLF) cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.

 
Începând cu data de 27 iulie 2020, accesul cetățenilor români în Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore
 
Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie 2020, ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. 

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.
 
Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă. 

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.  Noile prevederi se aplică inclusiv turiștilor români.
 
 
NOI RUTE INTERNE OPERATE DE BLUE AIR
 
Incepând cu data de 17 iulie, Blue Air va opera următoarele rute interne în România după cum urmează:
 
București – Timișoara: 10 zboruri /săptămână (ruta nouă)
București – Oradea: 4 zboruri /săptămână (ruta nouă)
București – Cluj: 5 zboruri /săptămână (2 zboruri noi)
București – Iași: 4 zboruri /săptămână
 
 
Companiile aeriene au dreptul să-și modifice rutele și orarul de zbor în funcție de legile și restricțiile impuse de autoritățile locale. Agenția Filadelfia Turism nu se face responsabilă de modificările sau anulările stabilite de compania aeriană.
 
Pentru alte informații sau rezervări bilete de avion la super tarife, nu ezitați să ne contactați.
 
 

Lasa un comentariu

Solicita oferta