Vacanță în Cancun - Aventură, cultură, distracție

 

" Trăiește prezentul învățând din trecut și investind în viitor! " - (autor anonim )

 

Cancun este situat în peninsula Yukatan și este cunoscut pentru plajele sale magnifice, cultura colorată si pentru parcurile de aventură. Înainte de transformarea sa în zonă turistică, de la începutul anilor `70, orașul era un mic sat pescăresc. Acum este localitatea care adună cei mai mulți turiști din Mexic.

 

Dacă o vacanță tropicală, într-o destinație încărcată cu istoria uneia dintre cele mai fascinante civilizații este pe gustul vostru, iată recomandările noastre pentru o vacanță în Cancun.

 

Tequila și vietăți marine

 

Muzeul Subacvatic Cancun este situat lăngă Isla Mujeres si este opera eco-sculptorului Janson de Caires Taylor. Muzeul este alcătuit din peste 450 de statui, răspândite în apele m[rii. Scopul principal al acestor statui este unul ecologic, de a forma un recif artificial, care permite creșterea și dezvoltarea coralilor noi. Durata unei ”vizite” este de 4 ore, iar prețul de ”intrare” este de aproximativ 60 euro.

 

 

De acolo poți să mergi pe Isla Mujeres, pentru o scurtă incursiune în habitatul broaștelor țestoase. Pentru doar 2 euro, vei putea observa obiceiurile acestor vietăți fascinante.

 

Muzeul Seonzorial Tequila Herradura trebuie să se afle pe itinerarul vostru dacă mergeți într-o vacanță în Cancun. De altfel tequila este băutura emblematică a Mexicului. Muzeul prezintă peste 400 de mărci de tequila fabricate local. Veți afla metodele artizanale, dar și cele tradiționale de producere a acestei băuturi.

 

Denumirea de tequila a fost acordată oficial în 1977. De atunci, pentru ca lichiorul să fie recunoscut drept tequila autentic, băutura trebuie să conțină cel puțin 51% zaharurile de agave.

 

 

Vacanță în Cancun la parcurile de aventură

 

Xcaret este un parc eco-arheologic, care oferă activități pentru întreaga familie. Copiii vor putea admira specii tropicale, precum păsările flamingo, maimuțe-păianjen sau mii de fluturi din pavilionul special amanajat. Tot acolo aveți acces la expoziții și spectacole tradiționale mexicane sau puteți înota cu delfinii. Costul de acces este de aproximativ 45 euro pentru copii și aproximativ 88 euro pentru adulți.

 

Xplor a devenit un must-see pentru cei care aleg o vacanță în Cancun. Dacă vă place aventura, acest parc cu siguranță nu vă va dezamăgi. Puteți zbura cu tiroliana deasupra vegetației luxuriante, să conduceți vehicule amfibii prin junglă sau să înotați în cenote (peșteri cu apă cristalină și tavanul deschis). Costul de acces este de aproximativ 136 euro pentru adulți și 68 euro pentru copii.

 

Xel-Ha este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Riviera Maya. Vechii mayași au denumit acest loc Xel-Ha, adică locul "unde se naște apa". Puteți practica snokelingul printre peștii tropicali și înota cu delfinii. Iar dacă vă simțiți mai cruajoși, puteți încercă săriturile de pe Stâncile Curajului.  Prețurile încep de la aproximativ 80 euro/adulți și 40 euro/copil pentru accesul în parc.

 

 

Cultura mayașă

 

Situl arheologic Chichen-Itza este cel mai important obiectiv turistic cultural-istoric din peninsula Yukatan. Cea mai impresionantă structură din sit este Castelul sau Piramida zeului Kukulcan. Castelul este o piramidă cu patru fațade, care are în vârf un templu dreptunghiular.

 

Tulum este un alt sit arheologic mayaș renumit. La origini a fost un port important, iar în prezent păstrează ruinele impunătoare, amplasate pe stâncile lovite de valuri.

 

Distractie ca în Vegas

 

Dacă vrei să ai parte de distracție ca în Las Vegas, atunci trebuie să ajungi la Coco Bongo. Clubul este renumit pentru show-urile spectaculoase cu acrobați și decorurile impunătoare. Puteți opta pentru un pachet Coco Bongo Tour care vă oferă pentru aproximativ 90 euro, intrare directă cu rezervare și băuturi locale nelimitate.

 

 

Climatul tropical face din Mexic o destinație potrivită tot timpul anului. Cu precădere este preferată perioada decembrie - aprilie, când precipitațiile sunt reduse.  Daca aveți nevoie de informații sau ajutor în a vă planifica vacanța, nu ezitați să ne contactați.

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta